Image

“Elektrikli ve hibrit araç sahiplerinin karşılaşabilecekleri riskleri “Doğa’l Kasko” ile teminat altına alarak, gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmayı arzuluyoruz”

Sürdürülebilir sigortacılık kavramı; çevresel, sosyal ve yönetişim performansı başta olmak üzere iklim değişimi, dijital gelecek, sigorta bilincinin oluşturulması, şeffaf yönetim anlayışı, iyileştirilmiş çalışma hayatı uygulamaları gibi birçok alt başlıkta incelenebilir.


İklim değişiminden kaynaklanan kuraklık, orman yangınları, seller, aşırı yağışlar vb. doğa olaylarını son yıllarda daha sık ve şiddetli şekilde yaşamaya başladık. Bunun yanında 2020’nin Mart ayından beri süregelen pandemiyle mücadele ederken, siber tehditler de gün geçtikçe risk boyutunu genişletmeye başladı. Sigortacılık penceresinden bakıldığında tüm bu durumlar sigorta şemsiyesine dahil olan kavramları çeşitlendirmeye, meydana gelen her riskle uyumlanarak yeniden şekillendirmeye itiyor.

Dünyamızın bir numaralı sorunu iklim. Ajandamızda ilk sırada yer alması gerektiğini, iş planlarında atılacak her adımın bu kavram üzerinden nasıl sonuçlar doğuracağını düşünerek yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çevresel sorumluluk bilinci ile hareket eden, pandemi ve siber gibi risklere karşı cevap verme yeteneği gösterebilen şirketler uzun yıllar ayakta kalacaktır.

Sürdürülebilirlik dahilinde önemli noktalardan bir diğeri de değişen ihtiyaçlara cevap verebilme. Gelişen teknolojilere ve özellikle pandemi ve sonrası dönemde değişen ihtiyaçlara doğru ve yerinde cevap verilebilmesi sigortacılığın sürdürülebilir olma noktasında önemli getiriler sağlayacaktır. Hibrit araçlara özel olarak geliştirilen sigorta ürünleri, siber güvenlik sigortaları ve COVID-19 gibi olağandışı olayların teminat kapsamına dahil edilmesi gibi aksiyonları örnek olarak verebiliriz.

Sürdürülebilir olma noktasında sadece şirketler ve sektör özelinde değil toplum ve birey bilincinde de temel oluşturması gerekenlerin başında yeşile, doğal kaynaklara, sahip olduğumuz tüm doğal güzelliklere sahip çıkmak geliyor. Öncelikle bilinçsizce tüketimin önüne geçmemiz, küçük büyük demeden gereksiz kaynak kullanımın ve yeşili kirletmenin önüne geçmemiz büyük önem taşıyor.

Sigortacılık; birey, toplum ve işletmelerin riskleri anlamaları, yönetmeleri ve hafifletmeleri konusunda önemli rol oynayarak risk transferini sağlarken, gelişmiş bir ekonomiye ulaşılma noktasında önemli bir kaldıraç görevi de üstleniyor. Sigortacılık üstlendiği riskler ile ekonomik girişimler destekler, böylece gelecek için yatırım yapma ve girişimde bulunmayı teşvik etme noktasında önemli bir destek sağlar. İşin bir de güven boyutu var. İşletme, yatırımcı, şirket ve bireylerin risklerini üstlenerek güven verme temelinde ilerleyen sigortacılık, sadece kendi sektöründe değil tüm sektörlerdeki sürdürülebilirlik risklerini de üstlenmiş oluyor. Bu uygulamalar sadece şirketleri değil ülkemizin sigortacılık sektörünü ve ekonomisini de öteye taşır. Bu önemli noktalar haricinde sürdürülebilirliğin sigortacılık için bir diğer önemi de acenteler, iş ortakları ve sigortalılar ile olan sağlıklı ilişkiler ve iletişim süreçlerinden geçiyor. Sigorta bilincinin yaygınlaştırılması, iş süreçlerinin sağlıklı, faydalı ve şeffaf şekilde yönetilmesi, duyarlı ve iş ahlakı gözetilerek ilerleyen süreçler sigortacılığın sürdürülebilir olma ve devamlılık noktasında yapı taşlarını oluşturuyor.

Şirket özelinde sürdürülebilirlik öncelikle kurum içindeki bağlılık ve sağlıklı ilişkilerden geçiyor. Doğa Sigorta olarak iş süreçlerimizin merkezine acentelerimizi ve sigortalılarımızı aldığımızı söylemek isterim. Şirket ajandamızda yer alan her türlü plan, program ve projenin acentelerimize, iş ortaklarımıza, sigortalılarımıza ve Doğa Sigorta ailemize dahil olan herkese maksimum fayda sağlayacak şekilde organize ediliyor. Acentelerimizi ve sigortalılarımızı yakından dinliyor, her türlü görüş, talep ve şikayetlerini tüm iletişim kanallarımızdan takip ederek en etkili şekilde cevap verme gayretini gösteriyoruz. Kullanıcı dostu ara yüzü ile acentelerimize özel olarak geliştirdiğimiz portalımız Acente’nin Doğa’sı ile hem kâğıt kullanımını azaltıyor hem de en önemli iş ortaklarımız olan acentelerimizin işlem süreçlerini hızlandırıyoruz. Doğa Sigorta Genel Müdürlük ofisimizde de iş süreçlerimizi dijitale taşıyarak, özellikle hukuk gibi kâğıt ve evrak trafiğinin yoğun olduğu süreçlerde online sistemlerin kullanılmasına dikkat ediyoruz.

Sürdürülebilirlik konusunda en önemli işlerimizden biri de Doğa’l Kasko. Daha yeşil bir gelecek için çevreye duyarlı araç kullananların yanında olduğumuzu gösteren özel bir ürün geliştirdik. Elektrikli ve hibrit araç sahiplerinin karşılaşabilecekleri riskleri “Doğa’l Kasko” ile teminat altına alarak, gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmayı arzuluyoruz.

Ayrıca siber güvenlik alanında faaliyete aldığımız Ticari Siber Güvenlik Sigortası ürünümüz ile işletmeleri internet tabanlı risklere ve daha genel olarak bilgi teknolojisi altyapısı, bilgi gizliliği, bilgi yönetimi yükümlülüğü ve bunlarla ilgili faaliyetlerle ilgili risklere karşı koruma sağlıyoruz.