Image

“Müşteri odaklılık yaklaşımımız doğrultusunda müşterilerimize yeni ürünler sunmaya, mevcut ürünleri zenginleştirmeye devam ediyoruz”

Yaşanan salgın süreci, tüm sektörleri olduğu gibi emeklilik sektörünü de etkilemiş durumda. MetLife olarak salgının hızının yavaşlamaya başladığı ve normalleşme sürecine başlanan bugünlerde, dijital altyapımızdan aldığımız güçle çalışmalarımıza ara vermeksizin devam ediyor, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve sektörde canlılığı artırmak için önemli projeleri hayata geçiriyoruz.


Öncelikle bu dönemde ana dağıtım kanalımız DenizBank ile iş birliğimizi daha da artırarak çağrı merkezi ve dijital kanallar üzerinden de bireysel emeklilik sunmaya başladık. Sisteme yeni girişleri de artırmak üzere saha ekiplerimizi yeni dönemin gerçeklerine uygun olarak online eğitimlerle destekledik ve sosyal izolasyon gerçeklerine bağlı olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi tanımamalarına çalıştık. Bu dönemde ayrıca ‘MetLife Benimle’ müşteri bağlılık programımızı devreye aldık. MetLife Benimle, müşterilerimizin kolayca kullanabileceği güçlü marka iş birlikleriyle alanında fark yaratan özelliklere sahip olarak kurgulandı.

Bu dönemin en belirgin özelliklerinden biri ise müşterilerimizle sık ve etkin iletişim kurmamız oldu. Geleneksel medyanın yanı sıra sosyal medyada, e-posta ve SMS gibi yeni iletişim araçlarıyla müşterilerimize dokunduk; ürünlerimizi, hizmetlerimizi ve pandemiye dair bilgilerimizi paylaştık, paylaşmaya devam ediyoruz.

Salgın ile birlikte müşterilerimizde ve genel kamuoyunda sosyal mesafe kavramı ön plana çıktı. Bu nedenle müşterilerimizin olası kaygılarını göz önünde bulundurarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için dijitale yaptığımız vurguyu artırdık.

MetLife olarak bu dönemde kendimizi biraz avantajlı görüyoruz, çünkü dünyada 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren, global bir şirketiz. Tüm MetLife operasyonlarıyla sürekli iletişim halindeyiz ve bu operasyonlar arasında sürekli bir bilgi akışı var. Birbirimizin deneyimlerini paylaşıyor, farklı uygulamalar kapsamında birbirimizden feyz alıyoruz. Ayrıca belirtmek isterim ki MetLife, 150 yılı aşkın tarihinde salgın hastalıklar dahil pek çok krizi deneyimlemiş ve bu alanda kabiliyetleri gelişmiş bir kurum. Müşteri odaklılık yaklaşımımız doğrultusunda müşterilerimize yeni ürünler sunmaya, mevcut ürünleri zenginleştirmeye devam ediyoruz. Mevcut tüm çalışmalarımızı dijital kanallar üzerinden sürdürebildiğimiz için hem bugünler hem de gelecek için yeni hizmetler planlıyoruz.

Türkiye Sigorta Birliği’nin verilerine göre 2020’in ilk yarısında hayat sigortası sektörü yaklaşık %60 oranında büyüdü. Enflasyondan arındırıldığında ise reel büyüme hızı yüzde 40’ın üzerinde gerçekleşti. Bu rakamlar, COVID-19 gibi bir pandeminin yaşandığı bu dönem için elbette umut verici görünüyor. Hükümetin ekonomiyi desteklemek amacıyla kredi paketlerinde yarattığı avantajlı ortam, kredi hayat sigortalarında da önemli bir hareketlenmeyi beraberinde getirdi ve büyüme rakamlarına olumlu yansıdı. Salgının etkisinin azalmasıyla birlikte ilerleyen dönemlerde kredi hayat sigortalarının yanı sıra ihtiyari hayat sigortalarında da bir ivme beklenebilir.