Sigortacılıkta terzi işi poliçeler artacak
Sigortacılıkta terzi işi poliçeler artacak

Sigortacılıkta terzi işi poliçeler artacak

İhtiyaçlar çeşitleniyor, tüketiciler yalnızca rekabetçi fiyatlara sahip bir poliçe istemiyor, kendi yaşam tarzlarına göre kişiselleştirilmiş sigorta ürünleri bekliyor. Özellikle pandemi sonrasında değişen yaşam biçimleri ve harcama alışkanlıkları gibi başlıklar, sigortacılıkta terzi işi poliçeleri gündeme getiriyor

Pandemi, günümüz alışkanlıklarını yeniden şekillendiriyor. Değişen beklentiler yaşam biçimlerini yeniden şekillendirirken aynı zamanda tüketim alışkanlıklarını ve ihtiyaç algısını da değiştiriyor. Kişiler bu dönemde kendi ihtiyaçlarına yönelik, yaşam tarzına göre özelleşmiş kişiselleştirilmiş ürünlere yöneliyorlar. Bu durum sigortacılık sektörüne bakış açısını da değiştiriyor. Beklentilerdeki değişiklikler, sigortacılık ürünlerinde de bireylerin kendi yaşam tarzlarına göre kişiselleştirilmiş sigorta ürünlerine yönelmesine yol açtı. Sigortacılıktaki terzi işi ürün ihtiyacının artması, yakın gelecekte sektördeki ürün çeşitliliğini de değiştirecek. Burada kişiye özel terzi işi, yani standart değil insana göre değişen sigorta ürünleri ile tanışacağız.

Sektörde son zamanlarda terzi işi poliçelerde liderliği kasko ürünü üstleniyor. Kasko sigortalarında yeni bir anlayış oluştu. ‘Kullandıkça öde’ sigortası. Buna, ‘talep bazlı sigortalar’ da deniliyor. Bireyin, arabası otoparkta duruyorken, kasko primi ödemek istemiyor. Kullandığı kadar ödüyor. Bu sayede hasar ve prim oranları da azalıyor.

Terzi işi poliçelerde dikkat çeken ürünlerden biri de sağlık sigortaları. Artık hasar azaldıkça primler de azalmaya başladı, bu da sağlık sigortalarında yenilemeleri artırdı.Hastaneye gidiş oranı azaldıkça sağlık poliçesi primleri azalırken, hastane kullanımı arttıkça primlerde buna paralel olarak artmaya başladı. Kullandığın kadar öde mantığı burada da aktifken, aynı zamanda sağlıktaki kalıplar da esnedi. Risk gerçekleştikten sonra da poliçe edinebilme ve yaş sınırı olmaksızın sağlık poliçesi edinebilme imkanları ile sağlıkta terzi işi sigortacılık da artış gösterdi.

Terzi işi poliçe, sigortacı ile müşteri arasındaki iletişimi de değiştirecek. Klasik süreçte poliçe satın alındığında, hasar gerçekleştiğinde, tazminat kısmında ve yenilemelerde iletişim kurulurdu. Geri kalan tüm iletişim yıl içinde aracı kurum ve müşteri arasındaydı. Bundan sonra eğer fonksiyonel olarak kullanılan bir sigorta uygulaması varsa müşteri poliçe satın almak için, poliçeyi nasıl kullanacağını ve anlaşmalı servislerin ne olduğunu öğrenmek için bile iletişimi sürdürüyor. Kullandıkça öde sigorta ürünleri bu nedenle hem kişiye özel bir hizmet sunarken hem de şirketle iletişimi artırıyor. Pandeminin sonrasında da terzi işi poliçelerin çeşitleneceği ve artacağı öngörülüyor.

 

Görüşler