Sigorta Cini’nin ‘KOBİ KOMBO’ lansman toplantılarına Giresun’da devam ediyor
Sigorta Cini’nin ‘KOBİ KOMBO’ lansman toplantılarına Giresun’da devam ediyor

Sigorta Cini’nin ‘KOBİ KOMBO’ lansman toplantılarına Giresun’da devam ediyor

Sigorta Cini, KOBİ KOMBO adıyla lanse edilen hizmet paketinin tanıtımı İstanbul’dan sonra ikinci durağı Giresun oldu. Sigorta Cini, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerini ziyaret ederek KOBİ KOMBO hizmet paketi hakkında bilgi verdi.

Sigorta Cini, kurumsal şirketlerin ve küçük/orta ölçekli işletmelerin sigorta ihtiyaçlarına yönelik ücretsiz analizler yaparak, tüm işletmeleri doğru teminat başlıklarıyla sigortalıyor. 6 yıllık perakende sigorta tecrübesi ve Türkiye’nin en büyük sigorta markalarıyla olan anlaşmaları şimdi kurumsal müşterileri için özelleştirip yepyeni bir kurumsal danışmanlık hizmeti olarak KOBİ’ler özelinde hazırlandı.

Sigorta Cini KOBİ KOMBO adıyla lanse edilen hizmet paketi, işletmelere daha iyi bir gelecek güvencesi sağlamayı amaçlıyor. KOBİ KOMBO hizmet paketi ürünleri arasında; “İş Yeri Sigortası”, “Filo Kasko Sigortası”, “Sorumluluk Sigortası”, “Nakliyat Sigortası”, “Kefalet Sigortası”, “Grup Sağlık & Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” ve Siber Güvenlik Sigortası” bulunmaktadır. Sigorta Cini’nin uzmanları tarafından en uygun poliçeler Türkiye’nin 23 farklı sigorta şirketlerinin ürün ve hizmet içeriklerini karşılaştırarak bir araya getirilip kurumlar için en avantajlı paket halinde analiz edilerek uluslararası bir şirketin ve satış sonrası hizmetlerin gücünü KOBİ’lere sunarak, onların ihtiyaçlarına özel paketler oluşturuluyor.

Gerçekleştirilen özel görüşmede Sigorta Cini Genel Müdürü Erdem Aydınlı sunulan hizmet paketine dair özellikleri Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Organize Sanayi Bölgesi yönetimleri ile paylaştı. Erdemli ; “Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 2,5 milyon işletmenin %99,8’ini oluşturan KOBİ’ler, ekonominin önemli bir parçasını oluşturuyor. Küçük ve orta boy işletmelerin ülke ekonomisi içindeki önemi her geçen gün artmakta ve bu işletmelerin istihdam, üretim, ihracat, katma değer ve yatırım içindeki payları önemli büyüklüklere ulaşmaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren işletmelerin büyük bir çoğunluğunun KOBİ niteliğinde olduğunu göz önünde bulundurursak, işletmelerin kendilerini güvende hissetmeleri ve doğru yatırımları yapabilmesi için minimum risk taşımaları gerekiyor. Bunlar içerisinde en önemlisi de iş sürekliliği için tüm olumsuzluklara karşı sigortaya gerekli önemin verilmesidir. Biz Sigorta Cini olarak 2020 yılı için KOBİ’leri hedefleyerek “neden sigortaya ihtiyaçları olduğunu” anlatan bir iletişim planı izleyeceğiz. “KOBİ KOMBO Hizmet Paketi”  adı  altında tüm ihtiyaçlarını karşılayacak çözüm önerilerimizle KOBİ’leri ziyaret etmeyi planlıyoruz. Bu hizmet paketinin en önemli unsuru, KOBİ’lere yerinde ihtiyaç analizi yapmamız. Sigorta Cini’nin halihazırda 18 ilde 36 sigorta mağazası ve buralarda konumlandırılmış sigorta uzmanları bulunuyor. Bu iller Türkiye’deki KOBİ’lerin yaklaşık %65’ını kapsıyor. Yani bu şu anlama geliyor; Türkiye’deki KOBİ’lerin %60’ına biz kendi yerlerinde sigorta ihtiyaç analizi yapıp, ihtiyaç duydukları sigorta ürünlerin karşılaştırmasını ücretsiz bir şekilde verebiliyoruz.” dedi.

Aydınlı sözlerine; “Özellikle KOBİ’lerde sigorta ürünlerinin detaylarının iyi anlaşılması gerekiyor. Bizim hep söylediğimiz çok önemli bir detay var: “Sigorta tasarruf edilebilecek bir masraf değil. Tam tersine mutlaka krize karşı olması gereken bir unsur. Sigorta poliçenizi oluşturulurken bulunduğunuz lokasyona göre etrafınızda hangi risklere maruz kaldığınız göz önünde bulundurulmalı” diyerek KOBİ’lere sigortanın farkındalığını yaratmak üzerine sözlerini sürdürdü.