ÖZEL HABER: Sigortacılık sektörü hibrit çalışma sistemini benimsedi
ÖZEL HABER: Sigortacılık sektörü hibrit çalışma sistemini benimsedi

ÖZEL HABER: Sigortacılık sektörü hibrit çalışma sistemini benimsedi

Sigortacılık sektörü hibrit çalışma sistemini iş yapış biçimlerine uyarladı. Yapılan araştırmalara göre çalışanların büyük çoğunluğu hibrit sistemlerden memnun olduğunu belirtirken, iş verimliğinin de hibrit sistemler sonrası arttığı belirtiliyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve halen etkisini sürdüren COVID-19 salgını hayatımızın pek çok alanında majör değişimler yarattı. Bu değişimlerin başında evlerde daha fazla zaman geçirmek, sosyal hayatın kısıtlanması ve şekil değiştirmesi gelirken, en önemli değişimlerden biri de iş yaşamında meydana geldi. Ofis ortamları sosyal mesafe ve temizlik kurallarına göre yeniden şekillendi, çalışma alanları da ofis dışına taştı. Bu süreçte bazı sektörler tamamen uzaktan çalışma sistemlerini tercih ederken, hibrit çalışma sistemi de büyük oranda tercih edilmeye başlandı. Hibrit çalışma modeli kısaca “yarı ev, yarı ofis”ten çalışma sistemi olarak özetlenebilir. Mesainin belirli süresini evde, belirli süresini ofiste çalışarak geçiren ofis çalışanları var. Böylece ofislerdeki kalabalık ortam durumu da hafiflemiş oluyor. Bu sistem ile ofis ortamında sağlıklı bir ortam kurulmuş oluyor ve bulaş riski de azalıyor.
Araştırmalar, çalışanların en çok hibrit sistemi sevdiklerini söylüyor. Özellikle sigorta sektöründe hibrit çalışma büyük kabul görmüş durumda. Pek çok sigorta şirketi hibrit çalışmaya geçerken, çalışanlar da bu sistemde verimliliklerini artırdı. Pandemi sonrasında da hibrit sistemlerin kalıcı olacağı görüşü hâkim.
 
Evden çalışmanın üretkenliği %13 artırıyor
 
Standford tarafından 9 ay boyunca 16.000 işçi üzerinde yapılan bir araştırma, evden çalışmanın üretkenliği %13 artırdığını ortaya koydu. Performanstaki bu artış, daha sessiz ve daha uygun bir çalışma ortamına atfedilen dakika başına daha fazla çağrı ve daha az mola ve hastalık günleri nedeniyle vardiya başına daha fazla dakika çalışılmasına bağlıydı.
Aynı çalışmada işçiler de iş tatmininin arttığını ve yıpranma oranlarının %50 oranında azaldığını bildirdiler.
ConnectSolution tarafından yapılan bir ankete göre de ayda en az birkaç kez uzaktan çalışanların %77'si daha az zamanda daha fazla iş yapıyor ve %24'ü aynı zaman diliminde daha fazla iş yapıyor. Splunk, Affirm ve Microsoft gibi şirketler karantinanın ilk birkaç ayında üretkenlikte büyük bir artış gördü, ancak zamanla evde çalışmanın yarattığı yalnızlığın da üretkenliği ve iş memnuniyetini etkileyebileceği düşünülüyor.

Görüşler