Image

“Yeni yılda da müşterilerimize ‘alışılmışın dışında’ hizmet vermeye devam edeceğiz”

Tüm dünyayı saran ve Türkiye’de de etkisini gösteren yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını sigorta sektörünü de etkiledi.


Riskler gerçekleştikçe sigortaların öneminin daha iyi anlaşıldığını düşünüyorum; salgın, deprem gibi. Bu sürecin sektöre bakışın değişmesine sağlık, DASK, konut, iş yeri sigortalarının öneminin anlaşılmasına ve sigorta bilincinin gelişmesine çok önemli katkı sağladığını söyleyebiliriz.

Salgının günlük hayata etkilerinin farklı müşteri beklentileri ve ihtiyaçlarını da beraberinde getirdiğini gördük. Bu süreçte sigorta ürünlerine olan talep arttı. Finansal sigorta ürünleri de hem bireysel hem de kurumsal alanda önem kazandı. Kasko ve trafik sigortaları salgından en çok etkilenen branşlar listesinde üst sıralarda yer aldı. Salgının, aniden ortaya çıkabilecek, günlük hayatı ve işleyişleri derinden etkileyebilecek olaylara-durumlara karşı geliştirilen sigorta ürün ve hizmetlerine yönelik talepleri de artırdığını gördük. Tüm dünya için lokal olmayan, her ülkenin ve ekonominin etkilendiği bir süreçle karşı karşıya kaldık.

Şeker Sigorta olarak salgının ilk döneminde de yeni normalleşme döneminde de hızlı bir şekilde beklenti ve ihtiyaçlara cevap sunduk. Önümüzdeki dönemde odaklanılması gerekecek konu, sürdürülebilir şekilde bu gibi süreçlerin yönetimi için şirketimizin hazır olması. Bu da dağıtım kanallarının çeşitliliği ve esnekliğinin yanında, ürünlerin kapsamının genişletilmesi, asistans hizmetlerinin çeşitlendirilmesi / genişletilmesi ve dijital altyapıların bu tarz durumlara hazır hale getirilmesi gibi süreçleri de kapsayacak. Çünkü salgın gibi olası kriz senaryolarının yanı sıra yeni gelecek kuşakların beklentilerini de şimdiden gözlemek ve ona göre aksiyon almak gerekiyor.

Şeker Sigorta, 2020 yılının ilk yarısı itibarıyla aktif büyüklüğünü yüzde 12 artırmış, aynı dönem öz sermaye kârlılığı ise yüzde 10 olmuştur. Prim üretiminde ise aynı dönemler kıyaslandığında artış yüzde 11 olmuştur. Bu sonuçlarla şirketimiz, hayat dışı sektör ortalamasından pozitif ayrışarak karlı bir dönemi daha geride bırakmıştır.

 

Salgın sonrasında tüm hasar ve poliçe süreçlerimizi dijitalleştirdik. Bu sayede poliçe sahiplerimiz, istedikleri zaman web sitemizden, mobil hesabımızdan poliçe bilgilerine ulaşabiliyor, hasar durumunu sorgulayabiliyor. Acente portalımızı, web sitemizi, mobil uygulamamızı dijital dönüşüme uygun çerçevede dizayn ettik.

Bu yıl başta belirttiğimiz konulardan dolayı ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemdi. Bunun en büyük etkisini bankacılık sektöründe dönemsel olarak artan/azalan kredilere bağlı sigorta satış adetlerinde yaşadık. Süreç içinde Şekerbank ile birlikte müşteri potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirerek, müşterilerde farkındalık yaratabilmek ve onlara özel ürünler sunmaya devam ettik. Ekiplerimizin uyumlu çalışması ve tüm segmentlere hazırlanan özel ürünlerimiz ile Türkiye’nin her yerindeki Şekerbank müşterilerine iş birliğimizle ulaşabildik.

Şekerbank ile müşteri potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirerek müşterilerde farkındalık yaratabilmek ve onlara özel ürünler sunmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

Şirketimiz için banka sigortacılığının önümüzdeki dönem hedef ve beklentileri daha hızlı ve etkin yöntemlerle müşteriye ulaşmak, sorunsuz hizmet sunma anlayışı ile %100 müşteri memnuniyeti sağlamaktır. Orta vadeli süreçte ise, gelişen teknoloji ile beraber Şekerbank’ın bireysel, tarım ve KOBİ müşterileri başta olmak üzere tüm segmentteki müşterilerine ait sigorta ihtiyaçlarını dijital ortamdan kesintisiz ve hızlıca karşılayabilmeyi hedefliyoruz.

2021 yılında da hedef ürünlerimiz kasko, KOBİ ve konut sigortaları olmaya devam edecek. Bu ürünleri “bilindiği gibi olmayan” içerikte ve yapıda müşterilerimize sunacağız. Şekerbank ile birlikte küçük ve orta büyüklükteki girişimcilere sigorta güvencesi sunma hedefiyle hayata geçirdiğimiz niş ürünlerimizle sigortalılarımıza destek olacağız. Sigortacılık güven işi, biz de gelecekte yaşanabilecek olumsuz durumlarda müşterilerimizin yanında olmayı taahhüt ediyoruz.