Untitled Document
Yazar: Temel AKSOY
Post

Video toplantısı görgü kuralları

Küresel Corona salgını video toplantılarını günlük hayatın bir parçası yaptı. Artık video konferans sadece iş toplantılarında değil, eğitimde, aile ve arkadaş toplantılarında da yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Her yeni teknolojide olduğu gibi insanlar bu teknolojiyi kullanırken nasıl davranmaları gerektiğini tam olarak bilmiyorlar. Email ve cep telefonu da hayatımıza girdiğinde benzer şekilde bocalamıştık. Yeni Nesil Görgü Kuralları Bu Çağın Görgü Kurallarını Birlikte Yazmaya Var Mısınız?

Devamını Oku
Post

Hayatı biraz yavaşlatmak hepimize iyi gelecek!

Aynı anda birden fazla işi yapmaya çalışan insan aslında hiçbirini tam olarak yapamıyor. İnsanın doğası aynı anda iki işi yapmaya uygun değil. İnsan beyni aynı anda iki işi yapamadığı için sürekli olarak bir işten diğerine odaklanıp tekrar geri gelerek aşırı yoruluyor. Aynı anda birçok iş yapmaya çalışan insan kendini kandırıyor. Hem daha verimsiz hem de daha stresli oluyor; kendi eliyle kendi hayat kalitesini düşürüyor.

Devamını Oku
Post

En İyi Teknoloji, Görünmez Olandır

1989 yılında hayatımıza giren İnternet ve hemen ardından yaygınlaşan akıllı telefonlar dünyayı değiştirdi. Artık bambaşka bir dünyada yaşıyoruz.

Devamını Oku
Post

Bilmek Yetmez Yeniden Öğrenmek Lazım

Bizim anne-babalarımız kendi anne-babalarından öğrendikleri bilgilerle bir ömür tamamlıyorlardı. Bugünün gençleri ise anne-babalarından mesleki bir bilgi edinme şansına sahip değiller.

Devamını Oku