Anadolu Sigorta sel mağdurlarının yanında
Anadolu Sigorta sel mağdurlarının yanında

Anadolu Sigorta sel mağdurlarının yanında

Anadolu Sigorta, İstanbul’da gerçekleşen sel felaketinde de sigortalılarını yalnız bırakmadı. Zararları en hızlı şekilde yerine koyabilmek amacıyla çalışan Anadolu Sigorta, ilk andan itibaren sigortalılarını hızla bilgilendirerek, hasarlarının ödenmesi için harekete geçti.

Küresel iklim değişikliğinin sonucu olan aşırı hava olayları ile bağlantılı doğal afetlere ilişkin yapılan uzun dönemli analizler, son yıllarda ekonomik kayıplarda artış olduğunu gösteriyor. Bunun son örneği olarak İstanbul’da yoğun yağış sonucu meydana gelen sel, özel ve kamu kuruluşlarının yanı sıra ciddi bireysel maddi kayıplara neden oldu. Sel felaketinin toplam zararının ne kadar olduğuna dair hasar tespit süreci devam ederken, 220 milyon TL’lik bir sigortalı hasarı olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan bilimsel çalışmalar, iklim değişikliğinin sel, kuraklık, don ve fırtına gibi aşırı hava olaylarının sayısını ve şiddetini arttıracağını gösteriyor. Bu öngörü ise maddi hasarları en aza indirmek için sigortanın önemine bir kez daha dikkat çekiyor.

Anadolu Sigorta, sel felaketinin ilk dakikalarından itibaren sigortalılarının yanında olduğunu gösterdi ve zararlarını en hızlı şekilde yerine koyabilmek amacıyla çalışmaya başladı. Yoğun yağışa ilişkin olarak İstanbul’da yaşayan Anadolu Sigortalılar, SMS yoluyla hasar bildirimi için çağrı merkezini aramaları konusunda bilgilendirildi.

“Sigortanın önemini bir kez daha hatırladık”

Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç: “Güçlü mali yapımızın da bir sonucu olarak bu süreçte sel felaketinin şirketimize mali anlamda büyük çaplı olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Sigortalılar açısından bakıldığında ise, genel olarak sel felaketinin halkımıza sigorta yaptırmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiği kanaatindeyiz” dedi. Türkiye’de sigortanın öneminin maalesef çoğunlukla bu tarz üzücü olayların sonrasında hatırlandığına değinen Koç şöyle devam etti: “Ancak önemli olan sigortayı kötü bir durum yaşanmadan önce yaptırmaktır. Bu şekilde yapıldığı takdirde sigorta, olası bir olumsuzlukta tüketicinin en önemli güvencesi olacaktır. Hayatımızın belli dönemlerinde mutlaka felaketlerle karşı karşıya geliyoruz. Bu felaketleri önlememiz mümkün değil. Ancak felaketlerin hayatımızda finansal felaket yaratmasını sigorta ile önleyebiliriz.”