Doğa Sigorta çevreye duyarlı yeni binasında
Doğa Sigorta çevreye duyarlı yeni binasında

Doğa Sigorta çevreye duyarlı yeni binasında

Attığı her adımda çevreyi koruma bilinciyle hareket eden Doğa Sigorta, bundan böyle LEED GOLD sertifikalı Spine Tower’da faaliyet gösterecek.

Doğa Sigorta, Maslak’taki yeni binasına taşındı. Doğa Sigorta’nın bundan böyle hizmet vereceği Spine Tower, 2014 yılında MIPIM Ödülleri’nde Türkiye’nin En İyi Projesi ödülünü aldı. Bina ayrıca RICS tarafından “Best Office Architecture Europe” ve “Best Office Architecture Turkey” ödüllerine de layık görüldü.

Doğa Sigorta’nın çevreyi koruma konusundaki hassasiyetine de uygun olarak Spine Tower’ın, katlarda bulunan açılabilir kanatlar sayesinde sürekli taze hava sağlanması, binanın temeli dışında biriken yağmur sularının pompalar vasıtasıyla depolara alınması ve tekrar kullanılması, seçilmiş özel malzemeler kullanılarak sağlanan aydınlatma tasarrufu, yeşil alanlarda az sulama gerektiren bitkilerin kullanılması gibi özellikleri sebebiyle LEED GOLD sertifikası da bulunuyor. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED değerlendirme sisteminin, dünyanın en yaygın ve prestijli yeşil bina derecelendirme programlarından biri olduğu biliniyor.

Yeni ofislerine taşınmalarını “Artık yeni lokasyonumuzla daha güçlüyüz” diye duyuran Doğa Sigorta’nın yeni adresi şu şekilde: Büyükdere Caddesi Spine Tower No: 243 Kat: 20/21 34394 Maslak-Sarıyer/ İstanbul