Koalay.com’a Uluslararası Hermes Yaratıcılık Ödüllerinde 2 Altın Ödül
Koalay.com’a Uluslararası Hermes Yaratıcılık Ödüllerinde 2 Altın Ödül

Koalay.com’a Uluslararası Hermes Yaratıcılık Ödüllerinde 2 Altın Ödül

Koalay.com, 2017 Uluslararası Hermes Yaratıcılık Ödüllerinde 2 Altın Ödüle layık görüldü.

Her yıl geleneksel ve gelişmekte olan piyasalardaki medya ve teknoloji alanlarında tasarım profesyonellerinin işlerini değerlendiren Uluslararası Hermes Yaratıcılık Ödülleri, Koalay.com’u işletmeden tüketiciye ve ürün kategorileri olmak üzere iki alanda ödüllendirdi. İşletmeden tüketiciye kategorisinde Türkiye’de işleri en çok kolaylaştıran B2C sitesi ödülünü alan şirket, ürün kategorisinde ise Türkiye’nin araç sigortası satın alınabilen ilk tüketici web sitesi ödülüne layık görüldü.

Ödülü son birkaç yılın çalışmalarının karşılığı olarak gördüğünü belirten Koalay.com Türkiye CEO’su Bradley Du Chenne, “Geçtiğimiz süre zarfında müşterilerimizin en kolay ve en pürüzsüz şekilde, en geniş çaplı ürün yelpazesine ulaşabilmelerini sağlayan bir sistem oluşturabilmek adına hem zaman hem de kaynak anlamında ciddi yatırımlar yaptık. Ödüle layık görülmemizin ilk sebebi, araç sigortalarının tamamen online olarak satın alınabildiği piyasadaki ilk online platform olmamız. Her ne kadar aynı hizmeti verdiklerini iddia etseler de, piyasadaki diğer benzer platformlar bizim gibi poliçe kesemiyorlar. İkincisi, odağımızın ve yatırımlarımızın hep teknoloji alanında olması; bunu yaparken de sürekli müşteriyi düşünerek onlara sektördeki en geniş ve en kolay kullanılabilecek ürün kıyaslama, karar verme ve online olarak istedikleri ürünü satın alma platformunu sunuyor olmamız.” şeklinde konuştu.

Müşterilerden aldıkları geri bildirimlere göre, onlara çok fazla kişisel soru sorulmuyor oluşunun da başarılarında etkisi olduğunu belirten Bradley Du Chenne; “Biz ihtiyacımız olan ek bilgileri harici veri tabanlarından karşıladığımız için, müşterilerimize çok fazla soru soran diğer şirketlere kıyasla daha olumlu bir deneyim yaşatıyoruz. Ayrıca, canlı renklerle neşeli bir marka kimliği yaratmış olmamızın ve buna paralel bir marka maskotumuzun olmasının da, bazen sıkıcı bir iş gibi algılanabilen sigorta satın alma sürecini kolaylaştırdığını ve keyifli hale getirdiğini düşünüyoruz.” dedi.

 Sigorta alımını kolaylaştıran bir web sitesi olarak ortaya çıkan Koalay.com’un bu anlamda müşterilerine sunduğu avantajlardan da bahseden Bradley Du Chenne;

“Müşterilerimize yalnızca 5 soruyla sigorta fiyatlarını gösterebiliyor olmamız, 2 dakikada fiyat teklifi ve 1 dakikada satın almanın gerçekleşmesiyle, toplam satın alma süresinin 3 dakika sürmesi, yeni eklediğimiz Kasko Kişiselleştirme Fonksiyonu, tamamen online bir hizmet olması sayesinde, müşterileri farklı sigorta acentelerini ziyaret ederek buna rağmen aynı fiyat teklifleriyle boğuşma zahmetinden kurtarması ve kredi kartı datasının güvenle şifrelenerek işlenmesi sayesinde tamamen güvenli bir platform olması müşterilerimize sunduğumuz avantajların başında geliyor.” açıklamasını yaptı.