Koalay.com web sitesi mobil kullanıcılara hitap etmek amacıyla yeniden tasarlandı
Koalay.com web sitesi mobil kullanıcılara hitap etmek amacıyla yeniden tasarlandı

Koalay.com web sitesi mobil kullanıcılara hitap etmek amacıyla yeniden tasarlandı

Cep telefonları artık tamamen hayatımızla iç içe geçmiş durumda. PWC tarafından dünya genelinde yapılan bir araştırmaya göre; 2014 yılında bireylerin yüzde 40’ı cep telefonları üzerinden alışveriş yaptıklarını belirtirken bu oran 2015 yılında yüzde 46’ya çıkıyor. Cep telefonları üzerinden pahalı ve detaylı ürün ve hizmetlerden ziyade daha çok hızlı tüketim malları satın alınıyor.

Araştırma sonuçlarına göre hem gelişmekte olan hem de gelişmiş piyasalarda katılımcıların yüzde 60’ından fazlası, cep telefonları üzerinden alışveriş yaparken kişisel kredi kartı bilgilerinin çalınacağından korkuyor. Tüketicilerin neden mobil cihazlar üzerinden alışveriş yapmayı tercih ettikleri veya etmediklerine ilişkin birçok farklı etken de bulunuyor. Müşterilerin belirli satıcıları tercih etmelerinde genellikle fiyat belirleyici bir unsur oluyor.

Teknoloji parmaklarının ucunda büyüyen Y kuşağının markalardan beklentileri çok daha yüksek. Y kuşağında fiyat odaklı olmanın oranı yüzde 59 iken, daha yaşlı tüketicilerde bu oran yüzde 73’e yükseliyor. Yeni neslin marka sadakatini daha çok bir şirketin süreç ve kaynaklarına ilişkin şeffaflığı, müşteri datasını koruyabilmesi, yenilikçi özellikleri ve bu özelliklerini daha iyi bir amaç uğruna kullanmaları gibi etkenler belirliyor. Ayrıca bu nesil “Hemen İstiyorum” nesli olduğundan, satın alma süreçlerinin kolay ve hızlı olmasına, satış ekibinin bilgili olmasından daha çok önem veriyor.

Tüm bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda, 2015 yılı sonunda Koalay.com web sitesi özellikle mobil kullanıcılara hitap etmek amacıyla, bir mobil uygulama hissi verecek şekilde yeniden tasarlandı, etkisiz alanlar kaldırılarak satın alma akışı optimize edildi. Duyarlı web tasarımından, uyarlanabilir web tasarımı yöntemine geçilerek daha hızlı ve daha mobil dostu bir web sitesi yaratıldı. Bu sayede tüketicilerin kullandığı farklı cihazlara daha rahat uyum sağlayan bir hizmet sunulmuş oldu. Hem mobil hem bilgisayar platformlarında daha pürüzsüz bir süreç ile mevcutta sigorta sektörünün sunduğunun çok ötesinde bir müşteri deneyimi yaşatıyoruz.

Milenyumluları dışarıda bırakacak olursak, ortalama Türk tüketicisinin yalnızca mobil telefonlar değil, sigorta gibi ihtiyaçlarını genel olarak internet üzerinden satın alma konusunda henüz hazır olduğunu söylemek zor. Yakın bir zamana kadar, tüketiciler ihtiyaçlarına uygun poliçeleri seçerken acentelerinin finansal tavsiyelerini almak istediklerinden geleneksel dağıtım yöntemlerini daha çok tercih ediyordu. Ancak artık internet üzerinden fiyat araştırması ve karşılaştırması yapmaya ve kasko sigortası ürünlerinin zannettikleri kadar karmaşık olmadığını anlamaya başladıkları için, bu alışkanlıklar hızlıca değişmeye başladı. Bugünlerde tüketiciler artık kendi araştırmalarına ve internetteki yorumlara, şirketlerin tavsiye ve yönlendirmelerine kıyasla daha çok güveniyorlar. Müşterinin daha ucuz bir fiyat bulması halinde sigorta şirketini değiştirebilmesine olanak sağlayan yeni trafik sigortası düzenlemesi ile birlikte müşterilerin kendi araştırmalarını yapma oranları daha da yükseleceğe benziyor.