Oto branşında hasar sonrası hizmetlerin odak noktasında müşteri memnuniyeti var
Oto branşında hasar sonrası hizmetlerin odak noktasında müşteri memnuniyeti var

Oto branşında hasar sonrası hizmetlerin odak noktasında müşteri memnuniyeti var

Oto branşında yer alan sigorta ürünleri son yıllarda tüketici cephesinde oldukça fazla gündem oluşturdu. Oto branşında verilen hizmet kalitesinin hasar sonrasında daha fazla ortaya çıktığı biliniyor. Sigorta sektörü bu alanda daha iyi hizmet verebilmek adına teknolojinin gücünü kullanıyor

Sigorta sektörü, oto branşında hasar sonrası verilen hizmetlerin ortak özelliğini müşteri memnuniyetini üst seviyeye çıkarmak ve hasar süreçlerini kısaltmak olarak belirliyor.  Bu nedenle sigorta şirketleri hasar sonrası hizmetler kapsamında teknolojiye ve dijitalleşmeye önem veriyor ve bu alanlara yatırım yapıyor. Hızla gelişen hasar sonrası hizmetler, sektörde yeni bir rekabet alanı yarattı. Birbirinden farklı hizmetleri müşterilerine sunan sigorta şirketleri; dünyadaki uygulamalara bakıldığında müşteri memnuniyeti ve maliyet kontrolünü bir arada tutan uygulamaların var olduğunu dile getiriyor. Teknolojik trendler konusunda dünya paralelinde gittiği gözlenen Türkiye sigorta sektörü, müşteri iletişimi ve kameralı araç takip sistemleri konularında eksik kalıyor. 

Sektörde hasar sonrası verilen hizmetler başlıca hasar sonrasında çağrı merkezi ya da farklı dijital kanallardan ya da mobil uygulamalardan sigorta şirketine ulaşılması, aracın çekilmesi, sigortalılara ikame araç tahsil edilmesi, servis hizmeti, orijinal parça servisi vale hizmeti olarak görülüyor. Sigorta sektörü ayrıca verilen hizmet kalitesini çoğu zaman müşterilerine yaptığı anket çalışmalarıyla da ölçümleyebiliyor.

Sigorta şirketleri anlaşmalı servis ağlarını belirlerken genellikle marka bilinirliği yüksek olan servisleri tercih ediyor. Anlaşmalı servislerin ulaşılabilir lokasyonlarda olması da seçim kriterleri arasında. Servis seçimlerinde teknik donanım, eleman yapısı, referanslar da anlaşma süreçlerini etkiliyor. TSB tarafından kurulan OSEM’in sertifika verdiği servisler de anlaşma süreçlerinde ön plana çıkıyor.