Acentelerimizi bu süreçte asla yalnız bırakmayacağız
Acentelerimizi bu süreçte asla yalnız bırakmayacağız

Acentelerimizi bu süreçte asla yalnız bırakmayacağız

MAPFRE Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Altuğ ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

MAPFRE Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Altuğ; “Salgın sürecinde iletişim esas olmaya devam ediyor, sadece metot değişiyor”

Yaşanan salgın döneminin, sigortacılık sektörü açısından etkilerini nasıl yorumluyorsunuz?

Tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de tehdit eden koronavirüs salgını (COVID-19) ekonomideki pek çok sektör gibi sigorta sektörünü de oldukça etkiledi. Bununla birlikte MAPFRE Sigorta olarak biz dahil diğer sigorta şirketlerinin sağlık sigortası poliçelerine koronavirüs teminatını dahil etmesiyle sektörün sağlık branşındaki maliyeti de artacak. Bunların yanı sıra, tüm sektörler gibi sigortacılık sektörü de dijitalleşmenin önemini bir kez daha anlamış oldu. Biz zaten çok uzun süredir acentelerimizle birlikte dijitalleşme yolunda çalışıyor ve bu alana çok büyük yatırımlar yapıyoruz.

Sizce bu sürecin sonunda sektörü hangi değişimler bekliyor?

Artık şunu çok iyi biliyoruz; COVID-19’un yarattığı hasar küresel anlamda ekonomiyi olumsuz etkiledi. Bunların yanı sıra COVID- 19 salgını sebebiyle uygulanan sosyal mesafe ve evden çalışma modeli hem dünyada hem Türkiye’de günlük yaşam tarzlarımızı değiştirdi. Bu noktada da yaşam pratikleri, alışkanlıklar ve iş yapma biçimleri her geçen gün kabuk değiştirdi. Bugünlerde dijitalleşmenin önemi bir kez daha öne çıkarken evden çalışma modelini bizim gibi şirketler biraz daha erken keşfetse de tüm dünya aynı anda deneyimlemeye başladı. Buna karşın katılımcı bir şirket kültürü, iletişimin sürekli ve açık olması ve paydaşlarımızın refahını sağlamak değişmeyen önceliklerimiz.

Bu sürecin sonunda tüm şirketlerin ve sektörün dijital dönüşümde hızlanacağını, eski sistemleri bırakacağını ve verimliliği önceliğe koyarak iş süreçlerini gözden geçireceğini öngörüyoruz. En önemlisi minimum can kaybıyla ve sağlıkla bu dönemi atlatabilmek… Birlikte daha güçlü olacağımızı ve geri kalan her şeyi yerine koyabileceğimizi biliyoruz.

 

Yaşanan pandemi süreci, özellikle acente kanalı bazında, beraberinde hangi olumlu/olumsuz etkileri getiriyor?

Özellikle bu dönemde hiçbir sigortalımızın mağdur olmaması için MAPFRE Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarına sahip bireysel ve kurumsal sağlık sigortalılarımız için COVID-19’u özel bir durum olarak ele almaya ve tedaviyi karşılamaya karar verdik. Bu karar müşterilerimiz kadar iş ortaklarımız olan acentelerimizi de rahatlatan bir karar oldu. Bu konuda onlara da gelen çok sayıda soru vardı, bu soruların bir envanterini ve yanıtlarını çıkararak onları müşteri iletişimi noktasında desteklemeye çalıştık. Bu dönemde iletişim hala işimizin belkemiği olmayı sürdürüyor. Acentelerimiz de tıpkı bizim onlarla olan iletişimimiz gibi yüz yüze iletişimden telefon ya da sanal iletişime geçti. Elbette bunun getirdiği hem olumlu hem olumsuz etkiler var. Belki ilk günler daha zordu ama şimdi hep birlikte adapte olduğumuzu ve pozitif yanlarını daha fazla yaşamaya başladığımızı görüyorum.

Bu süreçte kurumların dijitalleşme kapasitesinin ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha gördük. Bu doğrultuda kanallarımızı çeşitlendirmeye, tüm paydaşlarımıza uzaktan hizmet verecek şekilde evrilmeye odaklandık. Acentelerimizi ekonomik olarak rahatlatacak tedbirler konusunda onlarla sürekli iletişim halindeyiz ve haftalık komisyon ödemeleri, ek kampanyalar, hedef revizyonu gibi iyileştirmelerle desteğimizi hissettirmeye çalışıyoruz.

 

Röportajın tamamını www.bestdijital.net üzerinden BEST Acente Dergisi Mayıs Sayısında okuyabilirsiniz