Anadolu Hayat acente ve direkt satış ekibiyle bir araya geldi
Anadolu Hayat acente ve direkt satış ekibiyle bir araya geldi

Anadolu Hayat acente ve direkt satış ekibiyle bir araya geldi

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından her yıl düzenlenen Acenteler Zirvesi ve Direkt Satış Zirvesi, İstanbul’da gerçekleştirildi.

2019 yılının faaliyet ve sonuçlarını değerlendirmek, başarılı olan acentelere ve direkt satış ekibine ödüllerini vermek, 2020 yılı hedeflerini tüm acenteler ve direkt satış ekibiyle paylaşmak amacıyla düzenlenen toplantılarda, Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk değerlendirmelerde bulundu.

“Sektörümüz ve Şirketimiz istikrarlı bir şekilde büyüyor”
Toplantılarda yaptığı konuşmalarda, Anadolu Hayat Emeklilik ve sektörün performansını değerlendiren Genel Müdür Yılmaz Ertürk, “2019 yılı, yurtiçi ve yurtdışında yaşanan belirsizliklere rağmen hem sektörümüz hem de Şirketimiz açısından başarılı bir yıl oldu. Geride bıraktığımız yılda, gönüllü ve otomatik katılımdan oluşan bireysel emeklilik sistemi, hem katılımcı sayısı hem de fon büyüklüğü açısından oldukça iyi bir performans gösterdi. Sistemdeki toplam fon büyüklüğü %36,5 oranında artarken, katılımcı sayısı da %8,4 seviyesinde büyüdü. Benzer durum 2018 yılına göre toplam prim üretimi %64 civarında artan hayat sigortaları branşı için de söz konusu. Şirketimiz, 2019 yılında da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Pek çok alanda pazar payını artırdı.  Öncü ve lider pozisyonunu korudu. Teknolojiye yatırım yapmaya devam etti. 2020 yılında başlıca hedeflerimiz; bireysel emeklilik sisteminde ve hayat sigortalarında mevcut pazar payımızı güçlendirmek, teknolojik altyapımızı geliştirmeyi sürdürmek, gündemdeki mevzuat değişikliklerine uyum konusunda proaktif olmak, daha fazla kullanıcı dostu haline getirmek suretiyle dijital kanallarımızın kullanımını artırmak olacak. Ekim ayında sunduğumuz, Türkiye’de bir ilk olan akıllı fon robotu Fonmatik ROBO, kısa sürede 20 bini aşkın katılımcının tercihi oldu. Bu sayıyı artırmak, 2020 yılındaki hedeflerimizden bir diğerini oluşturuyor” dedi.