Yavuz Ölken; ''Deprem değil, bina öldürüyor''
Yavuz Ölken; ''Deprem değil, bina öldürüyor''

Yavuz Ölken; ''Deprem değil, bina öldürüyor''

Elazığ'da merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi. İlk tespitlere göre; 72 binanın yıkıldığı, 514’ünün ağır hasar aldığı ve 409’unun az ve orta hasarlı olduğu aktarıldı.

 

AXA Sigorta CEO'su Yavuz Ölken de Elazığ'da deprem bölgelerine ziyarette bulunarak önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle depremde yaşanan can kayıplarıyla ilgili, "Deprem değil, bina öldürüyor" mesajı üzerinde yoğunlaşan Ölken, bölge ziyaretinde şunları kaydetti:

"6,8 şidetindeki depremin oluşumundan yaklaşık 40 saat sonra çalışma arkadaşlarım ile deprem bölgesinde yaşananları son durumu ve ihtiyaçları görmek adına Elazığ’a geldim.

Öncelikle bu zorlu anlarda birbirine olağanüstü destek olan yöre halkı ve tüm vatandaşlarımızın zorlu günlerde bu ülkenin farklılığını oluşturduğunu söylemek isterim.

Bu deprem iyi koordinasyon sağlandığında ne kadar çok can kurtarabildiğimizi de gösterdi. AFAD koordinasyonunda çalışan tüm arama kurtarma ekipleri olağanüstü bir iş gerçekleştirmiş durumdalar ve ziyaret anı itibarı ile tüm iyi niyetleri ile son ana kadar çalışacaklarını gösteriyorlardı. 40’ın üstünde can kurtuldu, bu çok önemli.

Maalesef 30'un üstünde can kaybımız var, umuyoruz ki bu rakam daha da artmaz. 1200'ün üstünde yaralı için şehirde olağanüstü bir seferberlik var. Bu da gerçekten çok önemli ve çok iyi koordinasyon olduğunu görüyoruz.

Ancak deprem sonrası maalesef ağır hasarlı diyebileceğimiz binaların hiç de az olmadığını gözlemliyoruz. Tamamen yıkılan bina sayısı çok değil ancak yapısal özellikleri artık bundan sonra yeterli olamayacağını düşündündüren bina görüntüleri de az değil.

Tamamen yıkılan binalara bakınca en büyük üzüntü oluşuyor çünkü yıkılmanın temel sebebi bina kalitesi ...

Aynı sitede yıkılan ve yıkılmayan binalar , komşu iki binanın birinden yürüyerek çıkmış insanlar diğerinde enkaz altındaki görüntü maalesef gerçeği gözlerimizin önümüze seriyor.

AXA Sigorta olarak bu zorlu anlarda çalışma arkadaşlarım ve AXA Asistans ile birlikte mini kriz masamızın koordinasyonunda çalışıyoruz , dün ilk mobil yardım aracımız bölgeye ulaşmıştı. Tıbbi yardım yanında yiyecek içecek ve battaniye desteği sağlayabildik. Bugün ise ilave 2 aracımız gelecek, aynı şekilde vatandaşalarımıza destek olmaya çalışacak ve diğer yandan pazartesi günü itibarı ile başlayacak hasar tespit çalışmaları için eksperlerimizin gerektiğinde mobil ofisi haline dönüşece , gerektiğinde sektörde faaliyet gösteren şirketlerimizin de yapacakları ziyaretler veya ekspertiz çalışmaları sırasında mobil hizmet araçlarımızın ortak kullanımlarına hazır olduğunu belirtmek isterim. 

Maksadımız ödeyenden çözüm ortağına bakış açımız ile en hızlı şekilde ekspertizi gerçekleştirip hasar ödemelerimizi tamamlamak olacak. Bu konuda oldukça deneyimliyiz ve bölgede faaliyet gösteren acentelerimiz ile yakın iş birliğinde çalışıyoruz. Kendilerine de bu kapsamda gösterdikleri hassasiyet ve sigortalılarımıza verdikleri hizmet ve destek için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bundan sonrası için de AXA ailesi olarak acentelerimiz ve çalışanlarımız ile üzerimize düşen görevi layığı ile yapmak üzere tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz."