Aksigorta'nın ADA'sı 'Yılın En iyi BT Maliyet Düşürme projesi' seçildi
Aksigorta'nın ADA'sı 'Yılın En iyi BT Maliyet Düşürme projesi' seçildi

Aksigorta'nın ADA'sı 'Yılın En iyi BT Maliyet Düşürme projesi' seçildi

Aksigorta’nın geliştirdiği ve sigorta sektörünün ilk yapay zeka uygulaması olan ADA’ya, IDC tarafından yılın en iyi BT Maliyet Düşürme Projesi ödülü verildi.

Yeni Nesil Sigortacılık anlayışının merkezine inovasyon ve teknolojiyi yerleştiren Aksigorta, dijital dönüşümle ‘bambaşka’ sigortacılığın sınırlarını zorluyor. Aksigorta’nın dijitalleşme stratejisi doğrultusunda başlattığı, sigorta sektörünün ilk yapay zekâ uygulaması ADA (Aksigorta Dijital Asistanı) IDC tarafından Yılın En İyi BT Maliyet Düşürme Projesi (Best IT Cost Efficiency Project of the Year) seçildi.

ADA ile hedef yılda 2 milyon işlem

IDC tarafından “Yılın En İyi BT Maliyet Düşürme Projesi” seçilen ADA ile acentelerden gelen taleplerin cevaplanma süresi 2 saatten 2 dakikaya düşürüldü. Ayrıca, Aksigorta’nın web sitesine de entegre edilen ADA sayesinde, müşteri ihtiyaçları 7 gün 24 saat boyunca karşılandı. Hâlihazırda 7 farklı departmanda 60 farklı süreçte kullanılan ADA ile yılda 2 milyon işlem gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

‘Geleceğin sigortacılık sistemini inşa ediyoruz’

ADA ile sigorta sektörüne bambaşka bir bakış açısı getirdiklerini ifade eden Aksigorta Bireysel ürünler ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Demirel, “Yapay zekâ uygulamamız ile mevcut çalışanların iş kapsamından rutin operasyonların çıkarılarak daha katma değerli işlere yönlendirilmesini hedefledik. Sanal çalışanlar, normal çalışanlara oranla 6 kat daha fazla ve yüzde 50 daha hızlı çalışabiliyor. Teknolojinin gücünü kullanarak geleceğin sigortacılık sistemini inşa ediyoruz. Ürün ve hizmetlerimizle kolay, yalın, erişilebilir sigortacılık deneyimini tüm müşterilerimize sunuyoruz. Müşterinin yanında duran, onların ihtiyaçlarına çözüm olan bir sigortacı olmak, sigortacılığın sınırlarını zorlamak istiyoruz. Bunun için de bambaşka bir sigortacılık anlayışından yola çıkarak hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.