''Müşterileri doğru firma ve doğru poliçe ile bir araya getiriyoruz''
''Müşterileri doğru firma ve doğru poliçe ile bir araya getiriyoruz''

''Müşterileri doğru firma ve doğru poliçe ile bir araya getiriyoruz''

Rabia Kübra Kanun

Tamoniki.com sitesinin kuruluşunda hangi fikirlerle yola çıkıldı? Sitenin kuruluş hikayesinden bahseder misiniz? 

Tamoniki.com 2017 yılı sonunda Admiral Group bünyesindeki Preminen Holding’e bağlı olarak kuruldu. Sigorta satın almak isteyenlerin sigorta karşılaştırması yaparak, doğru firma ve doğru poliçe ile bir araya gelmesini sağlamak, bu şekilde seçim süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla yola çıktık. Yaklaşık 1 yıllık hazırlık aşamasından sonra 2019 Ocak ayında websitemizin kapılarını kullanıcılarımıza açtık. Yatırımcımız, 25 yıldır 8 ülkede dijitalleşme alanında ilklere imza atan, 9.000’den fazla çalışanıyla İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa, ABD, Kanada, Hindistan ve Meksika'da faaliyet gösteren Admiral Group. Admiral çatısı  altında fiyat karşılaştırma yatırımlarını takip eden Preminen Holding bünyesindeyiz.

Sitenin çalışma stratejisi nedir? Şu an için hangi branşlarda karşılaştırma işlemi yürütülüyor?

Güvenilir sigorta şirketlerinden özel kasko ya da zorunlu trafik sigortası fiyat teklifleri sunan ve poliçe kapsamlarının incelenebildiği bir sigorta karşılaştırma sitesiyiz. Kullanıcılarımızın, kasko ya da trafik sigortası kapsamlarına, fiyatlarına, farklarına hızlı ve kolay biçimde ulaşabilmelerini sağlıyor, anlaşmalı olduğumuz sigorta şirketlerinin tekliflerini onlara ücretsiz bir şekilde sunuyoruz.

İlerleyen süreçlerde farklı branşlarda (hayat, elementer) fiyat karşılaştırma hizmetlerini de siteye eklemeyi planlıyor musunuz?

Önümüzdeki dönemde sigorta alanında ürün gamımızı geliştirerek faaliyet alanımızı genişletmeyi hedefliyoruz ayrıca farklı kategorilerde fiyat karşılaştırması yapmaya da başlayacağız. Öncelikli odağımız global bilgi birikimimizi de yansıtabileceğimiz en iyi alan olduğu için her zaman sigorta ve sigortadaki kapsama alanımızı genişletmek olacak. Bununla beraber kullanıcılarımızın sigorta etrafında oluşabilecek diğer karşılaştırma ihtiyaçlarına da cevap vererek mevcut ürün portföyümüzü daha da genişletme hedefimiz var.

Tamoniki.com’un kullanıcılara sunduğu hizmet ve avantajlar nelerdir?

Trafik sigortası ve kasko yaptırmak isteyenlere şeffaf, hızlı ve kişiye özel teklifler sunmaya başladık, tüm sigorta şirketlerine eşit mesafedeki duruşumuzla tüketiciye seçme hakkı sağlayarak onların işini kolaylaştırıyoruz. Anlaşmalı olduğumuz tüm sigorta şirketlerine eşit mesafede duruyor, hiçbir şirketi daha fazla satış yapması için ön plana çıkarmıyor ve kullanıcılarımıza yalın ve tarafsız bilgiler sunuyoruz. Şeffaf bir fiyat politikası izleyerek Tamoniki.com olarak sigorta şirketlerinin en güncel fiyatlarını sunuyoruz.  Güçlü ve güvenli dijital altyapımızla sigorta karşılaştırması için harcanan zamanı birkaç dakikaya indirerek sonuçları tarafsız bir şekilde sunuyoruz ve kullanıcılarımız kendi tercih ettikleri sigorta firmasıyla kendi tercih ettikleri iletişim biçimi ve sıklığında haberleşmelerine imkan tanıyoruz.

Sistem, kişinin aracına en uygun olabilecek fiyat tekliflerini ve poliçe kapsamlarını inceleyebilmesi için sigorta şirketlerinden derleyerek görüntüleyebilmesini sağlıyor. Kullanıcılarımız başka hiçbir yerde göremeyecekleri detaydaki karşılaştırma sonuçlarını inceleyerek, kendisine en uygun fiyat teklifini veren sigorta şirketlerinin yetkilisiyle iletişime geçebiliyor ya da sigorta şirketlerinin web siteleri üzerinden satın alma işlemini tamamlayabiliyor. Satın alma kararını veren kullanıcımız sigorta şirketine nasıl ulaşmak istediğine kendisi karar veriyor,  İsterse web sitesine geçiş yapabiliyor, direkt sigorta şirketini arayabiliyor ya da şirketin kendisini aramasını talep edebiliyor.

Sigorta fiyatları karşılaştırma hizmeti veren bazı platformlar olduğu biliniyor. Tamoniki.com’u bu alandaki rakiplerinden ayıran özelliklerinin neler olduğunu düşünüyorsunuz?

İş modelimiz aslında pazarda bir ilk. Kullanıcılarımızın hiçbiryerde bulamayacakları detayda teminat içeriklerine ulaşmasını ve büyük bir şeffaflıkla karşılaştırma yapabilmesini sağlıyoruz. Bununla beraber satış ve hasar takibi kısmını konuyu en doğru bilen sigorta şirketlerinin kendi yetkililerine bırakıyoruz. Tamoniki.com olarak en uygun poliçeyi bularak satışı doğrudan sigorta şirketine bırakıyor, anlaşmalı olduğumuz sigorta şirketlerinin doğru müşterilerle daha hızlı buluşmalarını sağlıyoruz. Burada vurgulamamız gereken bir diğer nokta da sigorta şirketinin satış kanalı olarak kendi dilediği kanalı seçebiliyor olması. Yani bir firma satış ile ilgili bilgileri çağrı merkezine aktarmak isterken, diğeri bunu websitesi üzerinden yaparak satışı bu kanallarda tamamlayabilir.

Fiyat karşılaştırması alanında fiyatları karşılaştırılan sigorta şirketlerinin sayısal yoğunluğunun hizmet kalitesini arttırdığı biliniyor. Tamoniki.com olarak şu an hangi şirketlerle çalışıyor ve kullanıcılara hangi şirketlerin ürün fiyatlarını karşılaştırma hizmeti sunuyorsunuz?

Kullanıcılarımızı ihtiyaçlarına uygun kasko ya da trafik sigortası tekliflerini karşılaştırabilmeleri için farklı sigorta şirketleriyle çalışıyoruz, halihazırda Mapfre Sigorta ve Unico Sigorta ile çalışmaya devam ediyoruz. Çok kısa zamanda farklı firmalarında değişik kapsamlı ürünlerini de karşılaştırabiliyor olacağız.

İlerleyen süreçlerde hayata geçirmeyi planladığınız yeni iş birlikleriniz var mı?

Mapfre Sigorta ve Unico Sigorta firmaları ile anlaşmalarımızı yaptık ve fiyat karşılaştırmasına başladık.  Önümüzdeki dönemde iş ortaklarımızın sayısını artırarak büyümeyi sürdüreceğiz, bu yöndeki  çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Henüz yeni ve hırslı bir girişim olarak düşünüldüğünde Tamoniki.com’un 2019 hedeflerini nasıl özetleyebilirsiniz?

Teknoloji alanına daha çok yatırım yaparak büyümek ve Türkiye’de sigortacılık sektörünün dijitalleşme sürecine katkıda bulunmak hedeflerimiz arasında.  İlk aşamada aracına trafik sigortası ve kasko yaptırmak isteyen kullanıcılarımıza kişiye özel fiyatlar sunmaya başladık.

Bir çok alanda dijitalleşmenin öncüsü olan İngiltere merkezli Admiral Group bünyesinde faaliyet gösteren Tamoniki.com olarak sigortacılık sektörünün dijitalleşme sürecine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Admiral Group’un globalde sahip olduğu tecrübeyi ülkemize taşıyarak pazardaki sigorta bilincini ve finansal eğitimi arttırırken, sektörün referans noktası olmayı hedefliyoruz. Genç ve dinamik ekibimizle kısa sürede bunu sağlayacağımıza  inancımız tam.

Kullanıcılara ya da sektöre vermek istediğiniz bir mesaj var mıdır? Eklemek istedikleriniz nelerdir?

Tamoniki.com olarak, teknoloji alanındaki doğru yatırımlarımızla her zaman kullanıcılarımıza en doğru bilgiyi, en hızlı şekilde sunmak ve kullanıcılarımızın sigorta konusunda kendi kararlarını verebilmeleri yönünde işlerini kolaylaştırmak için çalışacağız. Sigorta firması iş ortaklarımıza da kendilerini ve ürünlerini  anlatabilecekleri yeni bir kanal sunmamın mutluluğunu duyuyoruz.

Admiral Group ve Preminen’den aldığımız kuvvetli yatırım gücünü de arkamıza alarak, platformu kısa zamanda genişleteceğimize ve bilinirlik seviyemizi arttırarak sektörün önemli bir referans noktası haline geleceğimize inancımız tam.