Acıbadem Sigorta, Bupa tarafından satın alındı
Acıbadem Sigorta, Bupa tarafından satın alındı

Acıbadem Sigorta, Bupa tarafından satın alındı

Uluslararası sağlık şirketi Bupa, Acıbadem Sigorta ile ilgili satın alma sürecinin tamamladığını açıkladı.

Dünya çapındaki sağlık sigortası hizmetleri, Bupa’nın dünya genelinde 15 milyonun üzerindeki sağlık sigortası müşterisi ile yaptığı faaliyetlerin çoğunluğunu oluşturuyor. Bazı ülkelerde ise klinikleri, ağız ve diş sağlığı merkezlerini, hastaneleri, huzurevlerini ve yaşlı bakım köylerini de yönetiminde bulunduruyor. 1947’de İngiltere’de kurulan Bupa, İngiltere başta olmak üzere, Avustralya, İspanya, Polonya, Şili, Yeni Zelanda, Hong Kong, ABD, Brezilya, Orta Doğu ve İrlanda'nın yanı sıra, Suudi Arabistan ve Hindistan'daki ortak işletmeler aracılığı ile de yaklaşık 78.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.
Yirmi yılı geçkin süredir faaliyet gösteren Acıbadem Sigorta ise, Türkiye'nin en yenilikçi özel sağlık sigortası şirketlerinden biri olarak biliniyor. Bupa, Acıbadem Sigorta’nın lokal piyasalar bilgisinden; Acıbadem Sigorta müşterileri ve çalışanları ise Bupa’nın küresel uzmanlık ve tecrübesinin gücünden yararlanacak.
Bupa Uluslararası Pazarlar CEO'su Simeon Preston: “Bupa'nın, Acıbadem Sigorta’yı satın alma sürecinin artık tamamlandığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye pazarını birkaç yıldır izliyor ve büyümeye yönelik eşsiz potansiyeller sunduğuna inanıyoruz. Etkileyici büyümesi ile birinci sınıf yönetim ekibi ve müşteri odaklılığı Acıbadem Sigorta’yı, Türkiye pazarına giriş için mükemmel bir tercih yapıyor. Bu satın almayı, bizim için uzun vadeli stratejik bir yatırım olarak görüyoruz. Bupa ve Acıbadem Sigorta, müşterilerini ilk sıraya koyma konusunda ortak bir taahhüdü paylaşırken; Acıbadem Sigorta ekibinin, Bupa ailesine katılımını heyecanla bekliyoruz.” dedi.
Acıbadem Sigorta CEO'su Gökhan Gürcan: “Bupa ailesinin bir parçası olmayı heyecanla bekliyoruz. Birlikte, müşterilerimizin daha uzun, daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olma konusunda ortak bir taahhüdü paylaşıyoruz. Bupa, yönetimine kattığı işletmeleri geliştirme ve büyütme konusunda güçlü bir sicile; ve geçen 26 yılın başarıların üzerine yeni başarılar inşa etmemize yardımcı olacak kaynak ve uzmanlığa sahip. Birlikte, Türkiye’de sağlık sigortacılığı pazarının sürdürülebilir gelişimini destekleyebileceğiz.” diye ekledi.