Acıbadem Sigorta ve Fibaemeklilik’ten kurumsal sağlık sigortacılığında stratejik işbirliği
Acıbadem Sigorta ve Fibaemeklilik’ten kurumsal sağlık sigortacılığında stratejik işbirliği

Acıbadem Sigorta ve Fibaemeklilik’ten kurumsal sağlık sigortacılığında stratejik işbirliği

Acıbadem Sigorta ve emeklilik sektöründe ilk kez sağlık sigortası poliçesi satan Fibaemeklilik, kurumsal sağlık sigortacılığı alanında stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Bu işbirliği ile kurumsal alanda daha çok kişiye hem özel sağlık hem de tamamlayıcı sağlık sigortası sunularak pazarın büyütüleceği öngörülmektedir.
Tasarlanan iş modelinde Fibaemeklilik, acente ve banka kanalı başta olmak üzere gelişmiş dağıtım kanalı ile satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürürken, kurumsal sağlık ürünlerine yönelik operasyonel ve teknik altyapı hizmetleri ile bu ürünlerin sigorta riskinin paylaşımına dair ana desteği, sağlık sektöründe Türkiye’nin en büyük markalarından biri ve işbirliğinde ‘müşterek sigortacı ve ana risk üstlenicisi’ olan Acıbadem Sigorta’dan alacak.
Acıbadem Sigorta CEO’su Gökhan Gürcan, “Sektörde ezberleri bozmaya devam ediyoruz. Tüm konsantrasyonumuz sigortacı kimliğinin dışındaki değer önermelerimizi bütün ekosistem ile buluşturmak ve nihayetinde, tüm paydaşlarımızın sağlıklı ve mutlu yaşam danışmanı olabilmektir. İşte bu amaçla güçlü hissettiğimiz kaslarımızı diğer sigorta şirketleri ile paylaşan, onların da kendi kaslarını bizimle paylaşmasını sağlayan senCard Üyelik Programına sektörün dinamik ve yenilikçi oyuncusu olan Fibaemeklilik’in de dahil olmasından memnuniyet duyuyoruz. Hedefimiz yalnızca pazarı genişletmek ve pazar paylarımızı arttırmak değil; diğer ezber bozacak uygulamalar ile ekonominin üzerindeki sağlık yükünü hafifletmektir. Artık biliyoruz ki Fibaemeklilik ile hep beraber daha güçlüyüz, daha yaygınız, daha bilgiliyiz ve daha tecrübeliyiz” dedi.
Fibaemeklilik ve Hayat A.Ş. Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu ise, “Fibaemeklilik olarak emeklilik sektörü oyuncuları arasında değişen yeni mevzuat ile sağlık sigortacılığı faaliyetleri için gereken lisansı aldık ve sağlık sigortası poliçesi satışı yapan ilk şirket olduk. Sağlık sigortası alanında ürün gamımızı daha da genişleterek kurumsal sağlık sigortası satışına başlıyoruz. Sağlık sigortacılığına olan ilgimizi ve bu sektörde giderek artıracağımız gücümüzü Acıbadem Sigorta gibi alanında deneyimli ve uzman bir şirketle gerçekleştireceğimiz yeni işbirliği modeli ile pekiştireceğiz. Bu işbirliği ile satış kanallarımızın ihtiyaç sahibi olan kişilere daha geniş bir
yelpaze ile ürün sunmasına olanak sağlayacak, böylelikle de daha çok ürün ile daha fazla sayıda kişiye ulaşarak sektörde penetrasyona katma değer sağlayacağız. Bu işbirliğimiz vasıtalıyla müşterilerimiz kurumsal sigortalar alanında hem özel hem de tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerini Fibaemeklilik güvencesi ve kalitesi ile Fibaemeklilik’ten alırken, sürdürülebilir ve kaliteli hizmet anlayışı ile sağlık sigortası sektöründe “senCard” çatısı altında sunulan sağlık sigortacılığı operasyonları ve teminat güvencesini Acıbadem Sigorta ile sunacağız” dedi.