Chubb, dünyadaki en geniş ürün portföylerinden birine sahip
Chubb, dünyadaki en geniş ürün portföylerinden birine sahip

Chubb, dünyadaki en geniş ürün portföylerinden birine sahip

Türkiye’nin sigorta sektörü için önemli bir potansiyel teşkil ettiğini ve bu nedenle de sigortanın önemi konusunda farkındalığı arttırmanın çok önemli olduğunu belirten Özek, bunun yolunun toplumun ihtiyaç duyduğu çözümleri sunmaktan geçtiğini söyledi.

Çok uluslu kurumlardan orta ve küçük ölçekli işletmelerle bireysel müşterilere yönelik 200’ü aşkın ticari sigorta ile reasürans ürün ve hizmeti sunan Chubb’ın, dünyadaki en geniş ürün portföylerinden birine sahip olduğunu söyleyen Özek; “Dünya çapında öne çıkan ürünlerini Türkiye pazarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda uyarlayan Chubb; müşterilerine siber sigorta, yönetici sorumluluk sigortaları, finansal sigortalar, çevre kirliliği sorumluluk, finansal sigortalar, inşaat ve mühendislik sigortaları ile kaza ve sağlık sigortaları sunuyor. Ürün ve teminatlar konusunda Chubb iddialı. Bunlar arasında özellikle siber sigorta önemli bir yere sahip. Chubb bu alandaki 20 yıllık deneyimini Türkiye’ye taşıdı. Ayrıca sabit kıymet sigortalarına da ayrı bir yer açmak gerekiyor. Şirket, her türlü altyapı, üst yapı, otoyol, köprü, baraj vb. sigortalanmasında aktif bir rol üstleniyor. Türkiye’deki pek çok mega projede Chubb’ın imzası bulunuyor.” şeklinde konuştu.

 

Chubb olarak odaklandıkları ve ayrıştıkları üç ana konu olduğunu vurgulayan Özek, şunları kaydetti: “Mükemmel servis, mükemmel underwriting ve mükemmel hasar yönetimi. Bu üç ana noktayla yola çıktık ve bundan ödün vermeyeceğiz. Çünkü sigorta; branş fark etmeden insanların ya da kurumların başına bir risk geldiğinde o süreci doğru yönetmek demek. Biz bir hasar meydana geldiği andan itibaren müşterimizin yanında yer alıyor, 130 yıllık bir marka olarak engin deneyimlerimizi sigortalılarımızın hizmetine sunuyoruz. İçinde bulundukları zor durumu mümkün olduğunca hızlı bir şekilde olumluya çevirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ödemelerimiz son derece hızlı. Global bir sigorta ağına sahip olan Chubb yerel pazarlardaki bilgi ve birikimiyle de müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Chubb Türkiye uluslararası poliçe kesme yetkisin sahip.”

 

Kurumsal ferdi kaza sigortasına yönelik talep artıyor

 

Özek, “Türkiye’de şirketler ve yöneticiler, sigorta konusunda giderek daha çok bilinçleniyor. Sigortanın bir lüks değil ihtiyaç, çalışanlarına karşı taşıdıkları sorumluluğun bir parçası olduğuna dair farkındalık giderek artıyor. Dolayısıyla Kurumsal Ferdi Kaza Sigortası’na yönelik talep artıyor.” şeklinde konuştu.

 

Chubb olarak ferdi kaza sigortası ile kaza sonucu yaşam kaybı veya sürekli sakatlık durumlarını poliçede belirtilen limitler ve özel şartlar dahilinde sunduklarını söyleyen Özek; Chubb’ın Kurumsal Ferdi Kaza Sigortası’nın şirketlerin çalışanlarına yönelik, bir grup sigortası çözümü olduğunu belirtti. Ana teminatlara ek olarak kaza sonucu tedavi masrafları, günlük hastane yatış tazminatı ve kişisel asistans hizmeti de kapsama dahil edilebiliyor. Acil durumlar için ambulans ve 7/24 tıbbi destek hattı hizmetleri, Chubb’ın tüm kurumsal poliçelerinde ücretsiz olarak sağlanıyor.

 

Grup sigortaları alanında önemli hizmetler sunuyoruz

 

Özek, Chubb’ın grup sigortaları kapsamında müşterileri için en önemli çözümlerinden birisinin de İş Seyahat Sigortası olduğunu vurgulayarak; şirket bu sigortayı yaptırdığında, yurtdışına çıkan tüm çalışanlar grup sigortası dahilinde güvence altına alınıyor ve çalışanlar için tek tek sigorta almak gerekmiyor. Çalışanlardan herhangi birinin başına yurtdışında bir şey geldiğinde; sigortalının ambulans ile sağlık kurumuna naklinden tedavi masraflarına, avukat masrafından kişisel eşya kayıp masraflarına teminat altına alınıyor. Hatta çalışanın acil bir durumdan kaynaklı olarak yurtdışından dönmesinin gecikmesi halinde, evinde çocuğuna bakacak bakıcının ayarlanması ve masraflarının karşılanması da bu sigorta kapsamında verilen teminatlardan.  Üstelik sigorta kapsamındaki yurtdışı tedavi masrafları teminatı, seyahat sonrasında tedavinin devam etmesi halinde ülkeye dönüşte 30 gün süreyle devam ediyor.” açıklamasını yaptı.

 

Chubb’ın İş Seyahati Sigortası hakkında konuşan Özek, ürünün sigortalılara sunduğu en büyük avantajlardan birinin Travel Smart akıllı telefon uygulaması olduğunu belirtti. Özek ayrıca sigortalıların cep telefonlarına bu uygulamayı indirmeleri sayesinde gittikleri ülkedeki siyasi durumdan, yasalara, nerede nasıl bir tehlike var, nerelerden uzak durmaları gerekiyor, hangi ilaçlar erişilebilir, kültürel yapı ve bunun gibi birçok yararlı bilgiye bu uygulama üzerinden anında erişebildiklerini söyledi. Acil bir durum olduğunda bu uygulamayı kullanarak tek tuşla asistans hizmetlerine ulaşabildiğini de ekledi.