MAPFRE Sigorta Türkiye’deki çalışmalarıyla MAPFRE Grup içinde ilk 5’e yerleşti
MAPFRE Sigorta Türkiye’deki çalışmalarıyla MAPFRE Grup içinde ilk 5’e yerleşti

MAPFRE Sigorta Türkiye’deki çalışmalarıyla MAPFRE Grup içinde ilk 5’e yerleşti

MAPFRE Sigorta, 2018 ilk çeyrek finansal sonuçlarını, son dönem çalışmalarını ve hedeflerini açıkladı. MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Alfredo Muñoz, önümüzdeki dönemde sektörü uzun vadede büyütecek kasko, konut ve KOBİ sigortaları branşlarında daha aktif olmayı planladıklarını vurguladı.

MAPFRE Sigorta, dünyada ve Türkiye’de sigorta sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. MAPFRE Grup’un Avrupa’daki ilk 5 sigorta şirketi arasında yer aldığını söyleyen MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Alfredo Muñoz, Türkiye’de sigortacılık sektöründe 2017 yılında toplam sigorta prim üretiminin, bir önceki yıla göre yüzde 14,9 oranında artarak 46 milyar 504 milyon TL’ye ulaştığını belirtti. Büyüme oranının hayat dışı branşlarda yüzde 12, hayat sigortalarında ise yüzde 35,8 olduğunu söyleyen, gelişmiş ülkelerde reel prim üretimindeki büyümenin yüzde 2,5, gelişen pazarlarda ise yüzde 9,8 olarak gerçekleştiğini ifade ederek Türkiye’nin sigortacılık sektörü açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. MAPFRE Türkiye’nin MAPFRE Grup içinde ilk 5’te yer aldığının da altını çizen Muñoz, Türkiye pazarının MAPFRE Grup için önemine dikkat çekti.

Yılsonuna kadar hedef yüzde 15 büyüme

2018 sonuna kadar trafik branşı dışında yüzde 15 büyüme hedeflediklerini söyleyen MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Alfredo Muñoz, 2018 ilk çeyrek verilerini de açıkladı: “2018’in ilk çeyreğindeki ciromuz 712.717.360 TL şeklinde gerçekleşti. Türkiye’de sigorta şirketleri arasında mühendislik branşında ikinci sırada yer alıyoruz. 54.844.760 TL’lik toplam prim üretimimizle pazarda yüzde 10,63’lük bir paya sahibiz. Sağlık branşında 153.602.799 TL’lik toplam prim üretimimizle pazarda yüzde 7,62’lik bir paya sahibiz ve 4. sırada yer alıyoruz. 7. sırada yer aldığımız kasko branşında 106.747.455 TL’lik toplam prim üretimimizle pazarda yüzde 5,84’lük bir paya sahibiz. 5. sırada yer aldığımız yangın ve doğal afetler branşında 109.112.024 TL’lik toplam prim üretimimizle pazardan yüzde 6,46 pay alıyoruz. Nakliyat branşında 12.984.212 TL’lik toplam prim üretimi, yüzde 5,90 pazar payıyla 6. sırada yer alıyoruz. Hayat dışı branşta 703.830.622 TL’lik toplam prim üretimi, yüzde 5,56 pazar payına sahibiz”

Sektörü uzun vadede özellikle trafik dışı ve hayat branşlarının sürdürülebilir bir şekilde büyüteceğini öngördüklerini belirten Muñoz, bu çerçevede önümüzdeki dönemde kasko, konut ve KOBİ sigortalarında daha aktif olmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Ayrıca Muñoz, “Yaşamda ise odağımıza risk ürünlerini alarak karlı büyüme hedefimiz var. Bu yılki prim artış hedefimiz yüzde 30” olarak belirtti.

“Kendi acentelerimizi oluşturuyoruz”

2018 yılına ait müşteri rakamlarını paylaşan MAPFRE Sigorta Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı İlker Sırtıkırmızı Nisan 2018 itibarıyla toplam müşteri adedinin bireyselde 1.753.530, kurumsalda 117.208 olduğunu söylerken, toplam müşteri sayısının ise 1.870.738 olduğunu belirtti.

Sektörün gündeminde dijitalleşme olsa da geleneksel kanallarının gücünü korumaya devam ettiğine dikkat çeken Sırtıkırmızı, Türkiye’de sigorta yaptırmak isteyenlerin yüzde 68’inin acentelere başvurduğunu, bu nedenle acentelerin önemli bir stratejik güç olduğunun altını çizdi. MAPFRE Sigorta’nın sayıları 2 bin 500’e yaklaşan acenteleriyle, köklü ve güçlü, bir yapıya sahip olduğunu belirten Sırtıkırmızı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Acente ve brokerlarımızın yanında dağıtım kanallarımızı Türk MAPFRE satış kanalı, oto bayii acentelerimiz, banka işbirliklerimiz, affinity (ihtiyaçlara göre özel olarak tasarlanan ürünlerle hazırlanan proje bazlı sigorta programı) projelerimiz ve online satış yapılanmamız oluşturuyor. Tüm bu dağıtım kanallarımızla çok kanallı olma yolunda modelimizi sağlamlaştırıyoruz. Ayrıca kendi acentelerimizi oluşturmak adına da bir çalışma yürütüyoruz. Şu anda kendi içimizde yetiştirdiğimiz ve sadece MAPFRE ile çalışan 41 tekli acentemiz var. İki yıl bünyemizde görev yapan başarılı personellerimize her şeyi hazırlayarak acentelerini teslim ediyoruz. 2020 yılının sonuna kadar hedefimizde 140 acenteye ulaşmak var. ”

“Yeni jenerasyon için çok kanallı bir yapı kuruyoruz”

Acentelerin iş süreçlerini daha verimli ve pratik bir hale getirmek için yaptıkları çalışmalara da değinen Sırtıkırmızı, “Satış kanallarımızın yenilemelerini takip edebilmeleri için oluşturduğumuz yenileme takip ekranı, CRM sistemini oluşturduk. Ayrıca Ticari Eğitimler Departmanı kurduk, bu sayede satış kanallarımızın eğitim ihtiyaçlarına daha hızlı ve sağlıklı yanıt verebiliyoruz. Acentelerimizin süreçleri yerinde ve hızlı takip edilmesi için yeni bölgesel bir yapılanmaya girdik. Bu çerçevede dijitalizasyon konusuna hız verdik” dedi.

Yeni jenerasyon için çok kanallı bir yapı kurmaya devam ettiklerini anlatan Sırtıkırmızı, yapılan çalışmaları şöyle özetledi: “Örneğin yeni trafik sigortası teklifi ekranlarımızla acentelerimiz, müşterilerine zaman ve yerden bağımsız olarak cep telefonları üzerinden trafik sigortası teklifi verebiliyor. Sigorta sektöründe bir ilk olan Facebook ile giriş yapıp ilerleyebileceğiniz online işlem sistemi geliştirdik. MAPFRE Go adlı bu uygulamamızla müşterimiz olsun ya da olmasın herkese tüm sigorta işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirme imkanı sunuyoruz. İlk yüzde 100 mobil uyumlu sigorta online işlemleri olma özelliğine sahip MAPFRE Go, ek uygulamalar indirmeden sigorta işlemlerini telefondan kolayca yapabilmeye de olanak sağlıyor. 49 MAPFRE ülkesi arasında, pek çok parametreyle beraber özellikle sosyal medyada etkileşim açısından baktığımızda lideriz. Yine bu açıdan değerlendirdiğimizde Türkiye’deki rakipler arasında lideriz.”

Sosyal sorumluluk çalışmaları için 500 bin Euro bütçe ayrıldı

Yürüttükleri Çeşitlilik ve Fırsat Eşitliği politikasıyla tüm MAPFRE çalışanlarına eşit fırsatlar sunduklarını belirterek MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Alfredo Muñoz, “Bu alandaki çalışmalarımızla kendi sektörümüzde Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası almaya hak kazanan ilk şirket olduk. FEM Sertifikası, KAGİDER tarafından toplumsal cinsiyet eşitliğini ve istihdamda kadın güçlenmesini destekleyen şirketlere; işe alım, eğitim, kariyer planlama, terfi, iletişim, politikalar ve kurumsal reklamlar gibi tüm süreçleri denetlendikten sonra veriliyor” dedi.

Muñoz, Fundación MAPFRE’nin (MAPFRE Vakfı) bu yıl gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projeleri için 500 bin Euro bütçe ayırdıklarını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de özellikle yol güvenliği, sağlık ve toplumsal gelişim alanlarına odaklanıyor, sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışıyoruz. Bu çerçevede Sağlıklı Yaşam Projemiz ile bugüne kadar 37 bin 243 öğrenci ve 1400 öğretmene ulaştık. Yol güvenliği alanında ücretsiz çocuk tiyatromuz “Bıdık ile Köpük Trafikte”yi 14 bine yakın çocuk seyretti. 2017-2018 öğretim yılında Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğiyle 15’i engelli 45 öğrenciye burs imkanı sağlıyoruz. 2017 yılı Eylül ayından bu yana ise Darüşşafaka’daki 30 öğrencinin yıllık beslenme giderlerini karşılıyoruz.”