MetLife, açık inovasyon programı collab 3.0 EMEA için sekiz finalist belirledi
MetLife, açık inovasyon programı collab 3.0 EMEA için sekiz finalist belirledi

MetLife, açık inovasyon programı collab 3.0 EMEA için sekiz finalist belirledi

Rekor katılımla 32 ülkeden 148 yarışmacı, MetLife ile sözleşme imzalama fırsatını yakalamak için yarıştı.

MetLife açık inovasyon programı collab 3.0 EMEA için belirlediği sekiz finalisti açıkladı. MetLife Asya'nın Singapur'da yer alan inovasyon merkezi LumenLab tarafından, MetLife'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgeleriyle işbirliği içinde yürütülen bu program kapsamında, insurtech (sigortacılık teknolojileri) girişimcileri müşteri bağlılığı, satış ve operasyonun da dahil olduğu alanlarda sigorta değer zinciri kapsamında yeni çözümler geliştirmek ve MetLife ile 100.000 Amerikan Doları değerinde sözleşme imzalama fırsatı için yarıştılar. Kazanan, sunduğu çözümü EMEA bölgesinde MetLife ile deneme fırsatı elde edecek.

Collab 3.0 EMEA, Mart ayında başvuruların alınmasından bu yana dünya çapında 32 ülkeden 148 katılımla rekor sayıda başvuru aldı. Sekiz finalist önümüzdeki iki ay boyunca, Temmuz ayında Londra'da kıdemli MetLife yöneticilerine yapılacak sunumdan önce fikirlerine son şeklini verecek. Çözümlerini geliştirmeleri ve MetLife'ın iş modelini daha iyi anlayabilmelerini sağlamak amacıyla finalistlere "şampiyonlar" eşlik edecek. Bu şampiyonlar, şirketin yetenek geliştirme ve inovasyon kültürünü yaymaya olan bağlılığının üzerinde durarak yarışmacılara özel mentorluk yapacak.

Sekiz finalist:

DataRobot (Birleşik Devletler), işletmelerin büyük veri kullanarak doğru tahminler yapmasına ve geleneksel veri bilimi araçları ve yöntemlerinin gerektirdiğinden kat kat az bir zamanda kullanışlı bir fikir edinmelerine yardımcı olacak makine öğrenmesine dayalı otomatik bir platform ve hizmetler sağlıyor.

Anorak (Birleşik Krallık), müşterilere doğru hayat sigortası poliçesini seçebilmeleri adına tarafsız ve kişiye özel tavsiyeler sunmak için çeşitli veri kaynaklarından ve makine öğrenmesinden yararlanan, akıllı bir hayat sigortası tavsiye platformudur.

Lucep (Singapur), dijital kanallardan bilgiler toplayan ve bu bilgileri, ilgili ihtiyaca en hızlı yanıt verebilecek acenteye yönlendiren, acenteye beklentilere dair analizler ve veriler sunan, böylelikle acentelerin bu verileri müşterilere iletmesini sağlayan, çok kanallı bir bağlılık sistemidir.

Kasko (Birleşik Krallık), sigortacıların herhangi bir dağıtım kanalında hızlı, maliyet etkin ve esnek bir şekilde dijital sigorta ürünleri yaratmasını, uygulamaya koymasını, yürütmesini ve optimize etmesini sağlayan, uçtan uça bulut tabanlı bir sigorta platformudur.

Eltropy (Birleşik Devletler), finans şirketlerinin gelirlerini hızla artırmaları amacıyla müşterileriyle SMS, iMessage, WhatsApp, Line, WeChat, Facebook Messenger gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletişim kurmalarını sağlıyor.

The ID Co. (Birleşik Krallık) müşterilerine, Açık Bankacılık verileri ve kimlik doğrulama süreçlerini kullanarak yeni katılımlar sırasında sorunsuz bir kullanıcı doğrulama deneyimi sunuyor.

TrustSphere (Singapur), yalnızca çalışanların dijital etkileşimlerinden edinilen metaverileri otomatik analiz ederek bir kuruluştaki çalışanlar arasındaki ağlardan yararlanmak için ilişki analiz teknolojisi kullanıyor.

CUBE (Birleşik Krallık), küresel olarak yasal düzenlemelerde yapılan değişiklikleri takip etmek, belirlemek ve analiz etmek, bu değişikliklerin tüm iş kollarındaki politika ve prosedürlerde yapacağı etkileri anlamalarında şirketlere yardımcı olmak üzere otomasyona tabi bir yaklaşım sağlıyor.

LumenLab CEO'su ve MetLife Asya İnovasyon Kurulu Başkanı Zia Zaman şunları söyledi, "Insurtech alanı hızla gelişiyor. Collab programının dünyaya açılırken yüksek vasıflı girişimcilerin dikkatini çekmesi bizleri çok heyecanlandırıyor. Seçtiğimiz yenilikçi finalistler, müşterilerin sigortacılık alanına dair giderek artan beklentilerini karşılamada yepyeni bir soluk getiriyor. Önümüzdeki aylarda kendileriyle beraber çalışacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

MetLife ABD ve EMEA Bölge Başkanı Michel Khalaf, "Bu güçlü finalist seçimi, sektörümüze daha fazla değer katmamıza yardımcı olacak ve müşterilerimize farklı bir deneyim sunacak fikirlerin ve teknolojik çözümlerin bir karışımını temsil ediyor. Finalistlerimizin çözümlerini ve tekliflerini geliştirirken ihtiyaç duymaları halinde şampiyonlarımız onlara destek olacak, fikir verecek ve rehberlik edecektir" şeklinde yorum yaptı.

Bu, LumenLab'in MetLife için düzenlediği üçüncü collab programı. MetLife bugüne kadar Asya'da yapılan, MetLife'ın iş ve müşterilerine değer katan pratik çözümlerin geliştirilmesini sağlamış işbirlikleri aracılığıyla değeri yarım milyon ABD doları aşan sözleşmeleri ödül olarak sağlamıştır.