Trafik sigortası primleri ekim ayında ocak ayına göre 42 puan geriledi
Trafik sigortası primleri ekim ayında ocak ayına göre 42 puan geriledi

Trafik sigortası primleri ekim ayında ocak ayına göre 42 puan geriledi

Sigortam.net Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi ekim ayı verilerine göre yılbaşından bu yana trafik sigortası primleri 42 puan, kasko primleri ise ekim ayında ocak ayına göre 11 puan geriledi.

Sigortam.net, kasko ve trafik sigortası primlerindeki değişimi ortaya koyan Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi’nin ekim ayı verilerini açıkladı. Otomobillere sunulan tekliflerin ağırlıklı ortalamasını gösteren endekse göre, 2017 başında baz 100 olan kasko sigortası endeksi ekim ayında 11 puan kaybederek 89’a geriledi. Trafik sigortasında ise yılbaşında 100 olan endeks 42 puan gerileyerek ekim ayında 58 oldu.

Sigortam.net CEO’su Tahsin Gürdoğan, endeks sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, “İlk olarak ağustos sonuçlarını açıkladığımız Sigortam.net Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi ile araç sahiplerine otomobil sigortalarındaki genel seyre ilişkin bilgi sunmayı sürdürüyoruz. Buna göre bu yılın ocak ayında ortalama 1.337 TL olan trafik sigortası primleri Ekim 2017 itibariyle 42 puanlık bir düşüş gösterdi ve 782 TL’ye geriledi. Genel eğilime bakacak olursak trafik sigortası primlerinin nisan ayındaki yeni tavan fiyat uygulamasının ardından keskin bir düşüş gösterdiğini, sonrasında yatay bir seyir izlediğini söyleyebiliriz. Kasko primlerinin ortalaması ise Ocak 2017’de 2.148 TL iken Ekim 2017’de 1.921 TL olarak gerçekleşti. Burada da 11 puanlık bir düşüşten söz edebiliriz. Sigortam.net olarak araç sahiplerine sigorta yaptırmanın en kolay, en hızlı ve en uygun fiyatlı yolunu sağlarken; sahip olduğumuz büyük veriyi hizmetlerine sunmayı sürdüreceğiz. Hasar anında olduğu kadar doğru bilgi ihtiyacı konusunda da her zaman müşterilerimizin yanındayız” diye konuştu.

Sigortam.net Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi’ne göre bu yılın ocak ayından bu yana otomobillerde kasko ve trafik sigortası primlerindeki değişimi gösteren grafik şöyle:*