Vakıf Emeklilik, “Finansal Okuryazarlığı” destekliyor
Vakıf Emeklilik, “Finansal Okuryazarlığı” destekliyor

Vakıf Emeklilik, “Finansal Okuryazarlığı” destekliyor

Küçük yaşlardan itibaren çocuklara tasarruf bilincini aşılayan Vakıf Emeklilik, Kumbara Tasarımı Yarışması ve Sigorta Laboratuvarı projeleri ile finansal okuryazarlığı destekliyor.

Türkiye’de yurtiçi tasarruf oranlarının düşük olması, ekonominin en önemli sorunlarının başında geliyor. Uluslararası deneyimler tasarruf oranları ile finansal okuryazarlık arasında güçlü bir ilişkinin olduğunu ortaya koyuyor. Türk ekonomisinin gelişmiş ülkeler kategorisine ulaşabilmesi de Türk halkının finansal okuryazar bir toplum haline dönüşmesinden geçiyor. 

Bireysel Emeklilik sektörünün öncü şirketi Vakıf Emeklilik de Türkiye’de finansal okuryazarlığı artıracak toplumsal sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Vakıf Emeklilik, çocuklara küçük yaşlardan itibaren tasarruf bilincini kazandırmak amacıyla ilkokullara yönelik olarak Kumbara Tasarımı Resim Yarışması düzenliyor. 7-10 yaş arası ilköğretim öğrencilerinin hayallerindeki kumbarayı resme döktükleri bu yarışma ile geleceğin bireylerine tasarrufun önemi aşılanıyor. Türkiye genelinde düzenlenen yarışmanın üçüncüsü bu yıl Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Vakıf Emeklilik’in finansal okuryazarlık alanındaki bir diğer projesi de Sigorta Laboratuvarı. Vakıf Emeklilik bu kapsamda Kadıköy Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şişli Ahi Evran Lisesi’nde sigorta laboratuvarı açtı. Proje ile öğrencilerin sigorta ile lise yıllarında tanışması amaçlanıyor. Sigorta Laboratuvarı projesi, sigortacılıkta kariyer yapmak isteyen gençlere şimdiden önemli bir iş deneyimi kazandırıyor. Gençler, proje aracılığıyla kendilerini geliştirebilecek ve sektörün önemli isimleri ile bir araya gelebilecek. Genç yaşta kazanılan bu tecrübe sayesinde de ileride çalışmak istedikleri şirketlerin ilk tercihleri arasında yer alabilecekler.