Allianz’a Kristal Elma’dan 8 ödül
Allianz’a Kristal Elma’dan  8 ödül

Allianz’a Kristal Elma’dan 8 ödül

Allianz Türkiye’nin sağlık sigortacılığındaki vizyonunu, duygusal hikâyelerle anlattığı reklam kampanyası “Allianz Seninle”, Kristal Elma Yarışması’nda, biri “Büyük Ödül” olmak üzere 5 ödül kazandı. Dijital ve Sosyal Medya Kategorisi’nde de 2 ödülün sahibi olan Allianz Türkiye, “Yılın Yaratıcılığa Cesaret Veren Reklamveren Özel Ödülü”nü de alarak, yarışmadan toplam 8 ödülle döndü.

Allianz Türkiye, bu yıl 29’uncusu düzenlenen Kristal Elma Yarışması’nda 8 ödül kazanarak organizasyona damgasını vurdu. Allianz Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Okan Özdemir, bu başarılı sonuçla ilgili “Reklam filmimizde misyonumuza, yani müşterilerimizin ve sevdiklerinin hayatlarının her aşamasında yanlarında olduğumuza vurgu yaptık. 'Sen sadece sevdiklerine onları sevdiğini söyle, onlara destek ol, bu yolculukta yalnız değilsin, Allianz seninle' diyerek duygulara hitap etmeyi başardık. Sigorta sektöründe alışılageldiği gibi korkutmayı değil, güven vermeyi seçtik. Türkiye’nin ilk akla gelen sağlık sigorta şirketi olma hedefimize bu reklam kampanyasıyla bir adım daha yaklaştığımızı düşünüyorum. Bizi bu hedefe taşıyan iş ve hayal ortaklarımız Concept Ajans, Mindshare ve Pure New Media’ya da ayrıca çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gündelik yaşama dair hikâyeleri Kalben’in sesi eşliğinde samimi bir dille anlatan reklam kampanyası, Allianz’a 1 Büyük Ödül, 4 Kristal Elma, getirdi. "Allianz Seninle" iletişimini dijital mecralara da taşıyan Allianz, SnapHack uygulamasıyla Dijital Reklam Kategorisi, Yaratıcı Mecra Kullanımı’nda da Kristal Elma alırken, Sosyal Medya Kategorisi Sosyal Medya Platformunun Yaratıcı ve Yenilikçi Kullanımı’nda Gümüş Ödül sahibi oldu. Reklamverenler Derneği’nin 25‘inci yılı vesilesiyle verilen "Yılın Yaratıcılığa Cesaret Veren Reklamveren Özel Ödülü"nün sahibi de olan AllianzTürkiye, Kristal Elma’dan toplam 8 ödülle döndü.

Allianz Türkiye’ye şu ödüller verildi:

Film-TV, Sinema Kategorisi: Büyük Ödül

Film-TV, Sinema Kategorisi; Kurumsal İmaj: Kristal Elma

Film-TV, Sinema Kategorisi; Banka Sigorta ve Finansal Hizmetler: Kristal Elma

Uygulamada Mükemmellik Kategorisi; Yapım Yönetim; En İyi Kast: Kristal Elma

Uygulamada Mükemmellik Kategorisi; Yapım Yönetim; En İyi Reklam Filmi Yönetmeni: Kristal Elma

Yılın Yaratıcılığa Cesaret Veren Reklamveren Özel Ödülü

Dijital ve Sosyal Medya Kategorisi; Dijital Reklam; Yaratıcı Mecra Kullanımı: Kristal Elma

Dijital ve Sosyal Medya Kategorisi; Sosyal Medya; Sosyal Medya Platformunun Yaratıcı, Yenilikçi Kullanımı: Gümüş Ödül

Concept Ajans tarafından hazırlanan ve 2016 yılının Kasım ayında yayımlanan "Allianz Seninle" reklam kampanyası, "Reklamın Oscarı" olarak tanımlanan Effie Ödülleri’nden de kategorinin büyük ödülü olan gümüş ödülü kazanmıştı. Kalben’in yorumladığı "Haydi Söyle" şarkısının eşlik ettiği reklam kampanyası yayımlandığı günden itibaren büyük beğeni toplamıştı.