MonoPoliçe, müşterisine hem vakit hem nakit tasarrufu sağlıyor
MonoPoliçe, müşterisine hem vakit hem nakit tasarrufu sağlıyor

MonoPoliçe, müşterisine hem vakit hem nakit tasarrufu sağlıyor

Monopoli Sigorta ve Aracılık Hizmetleri’ne ismini veren MonoPoliçe ürünü, kurumsal ya da bireysel sigorta sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını tek poliçe altında toplama özelliği ile müşterilerden yıllardır büyük ilgi görüyor. Monopoli Sigorta ve Aracılık Hizmetleri Kurucu ortakları Erol Esentürk ve İzzet Bonofiyel, müşterilerin ürün hakkında merak ettiği önemli ayrıntıları açıkladı.

Bir şirket ya da şahsın tüm sigorta ihtiyaçlarını tek bir poliçe içinde barındıran tek ürün olan MonoPoliçe ürünü, 2005 yılından bu yana sektörde önemli bir fark yarattı.  MonoPoliçe ürünü, tek poliçe üzerinden işlem yapma ayrıcalığı sayesinde vakit ve nakit tasarrufu sağlayarak, müşteriler tarafından kısa sürede büyük ilgi gördü.

MonoPoliçe hakkında önemli bilgiler veren Monopoli Sigorta Kurucu ortakları Erol Esentürk ve İzzet Bonofiyel, ürünün hem isim hem de fikir hakkının Monopoli Sigorta’ya ait olduğunu hatırlatarak; “Bir ürünün satın alınabilir olabilmesi, talep görebilmesi için gerekli olan birçok özelliği içinde bulunduruyor aslında MonoPoliçe. Öncelikle müşteriye çok kolay bir sigorta satın alma süreci sunuyor. Tek bir kontakla çalışıyorsunuz, birden fazla sigortacı ya da ürün araştırmasına gerek duymuyorsunuz. MonoPoliçe’yi satın alan müşterilerimize tüm riskleri bir yerde topladığı için standart sektör fiyatlarının en az yüzde 20 altında bir fiyatla ürünü satın alma imkanı tanıyoruz. Tek bir kontak, tek bir tarih, daha uygun fiyat, zaman ve para tasarrufu gibi majör özellikler ürünü daha satın alınabilir hale getiriyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki sigortacılığın çok fazla yenilik barındıran bir sektör olmadığının altını çizen ikili, 1980 yılında yapılan yangın sigortası ile bugünkü yangın sigortası arasındaki tek farkın isim değişikliği olduğunu söyleyerek, sektörde böyle bir farklılık yaratıp yeni bir ürünle hizmet veriyor olmalarının Monopoli Sigorta’yı hep bir adım öne taşıdığını vurguladı.

Satın alma sürecinde bireysel bir risk analizi yapılıyor

MonoPoliçe ürününün satın alma sürecinde bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda riskleri analizi yapıldığını söyleyen Esentürk ve Bonofiyel, bu uygulama ile müşterilerin büyük maddi tasarruf sağladığını vurguladı. Her müşterinin farklı risk kategorisi içerisinde bulunduğunu hatırlatan ikili, şunları kaydetti: “Örneğin bir müşterimizin sadece bir evi ve arabası varken, diğer müşterimizin 20 aracı, yazlığı ve 5 evi olabiliyor. Müşterimiz bireysel bir müşteri ise araçları, kaskoları ve diğer ferdi kaza ve tüm ihtiyaçlarını tek tarih tek poliçede topluyoruz. Eğer kurumsal bir müşteriyse iş yeri sigortası, grup sağlık sigortaları gibi tüm ihtiyaçlarını tek poliçede toplayıp, firmaya fiyat avantajı sağlamış oluyoruz. Bazı firmalar bunun için personel çalıştırıyor. Örneğin firmanın 20 şubesi olabiliyor, her şubenin 10 poliçesi oluyor. 200 poliçeyi 200 farklı günde takip etmek zorunda kalıyor. Biz diyoruz ki; 200 farklı günde takip edeceğinize, 199 günü boşa çıkarın hepsini tek günde takip edin, böylece takip zorunluluğu da ortadan kalkmış oluyor. Bizim sloganımız; tek poliçe ile tüm riskleriniz güvence altında. Bugün insanların hayatını kolaylaştıracak her ürün çok önemli. Ürün fiyatı uygunsa, doğru danışmanlık da arkasında varsa o ürün cazip hale geliyor. Aslında Monopoli’nin hızlı büyümesinin arkasında MonoPoliçe’nin ciddi katkısı var diyebiliriz.”

Bireysel ürün kombinasyonlarında ev, araç ve sağlık sigortaları revaçta

Sigorta müşterilerinin öncelikle aracını, evini, sağlığını, varsa çocuklarının hayat garantisini teminat altına almak istediğini aktaran ikili, bireysel ve kurumsal müşteriler tarafından en fazla tercih edilen ürün kombinasyonlarının kasko, trafik, DASK, konut ve sağlık sigortası, çocuklar için eğitim ya da ferdi kaza sigortalarını içeren ürün paketleri olduğunu belirtti. İkili, kurumsal tarafta çeşitliliğin çok daha fazla olduğunu belirterek; “Kurumsal tarafta sorumluluk sigortaları, kar kaybı sigortaları, kredi sigortaları ve suistimaller için geliştirilmiş ürürler var. Para taşıması, yapılan işe göre farklı sigortalar ve mühendislik branşları da tercih edilebiliyor. Sorumluluk branşları daha da genişledi. Mesleki sorumluluk, ürün sorumluluk gibi çok geniş bir paket hazırlayabiliyoruz. Kurumsal firmanın ve bireysel müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda oluşan bir paket sunuyoruz diyebiliriz.” açıklamasını yaptı.