Müşterilerin sigorta ihtiyaçlarında akla gelen bir şirket olmayı hedefliyoruz
Müşterilerin sigorta ihtiyaçlarında akla gelen bir şirket olmayı hedefliyoruz

Müşterilerin sigorta ihtiyaçlarında akla gelen bir şirket olmayı hedefliyoruz

Quick Sigorta Ticari ve Kurumsal Riskler Direktörü Serdar Karayel, Quick Sigorta’nın sektöre giriş yaptığı dönem hakkında bilgiler verdi. Birkaç yıldır süregelen trafik sigortalarındaki karmaşa ve aracıların zor durumda kaldığı bir dönemde poliçe kesmeye başladıklarını söyleyen Karayel, bu sıkıntıları ekranlarını açarak, poliçe tanzim ederek giderdiklerini belirtti. Sektöre motor ağırlıklı, özellikle trafik ağırlıklı adım attıklarını söyleyen Karayel, ilerleyen dönemlerde diğer branşlara da ağırlık vererek devam etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Quick Sigorta’nın oto dışı branşlardaki hedefleriniz ve stratejilerini özetleyen Karayel, güçlü bir reasürans programına sahip olduklarını belirterek; “GIC ve Swiss Re gibi dünyanın önde gelen reasürans şirketleri ile çalışıyoruz. Programımızı oluştururken oto dışı branşlarda da iştahlı ve büyümek isteyen bir şirket içgüdüsüyle kapasitelerimizi sağladık. Bu anlamda da zor bir dönemde bu yapıyı oluşturabilmek şirketimizin başarısı ve sermayedarımıza olan güvendir. Bu bizim için büyük bir avantaj. Bu avantajlarımızı kullanarak büyük veya küçük ayrımı yapmaksızın her aracıya dokunmayı, müşterinin sigorta ihtiyaçlarında akla gelen bir şirket olmayı hedefliyoruz. Hem kadro olarak hem altyapı olarak rahatlıkla bunu başarabilecek bir şirketiz.  Poliçeyi ilk kestiğimiz gün olan Mayıs 12’den bu yana oto dışında da büyüyen bir ivmemiz var. Günden güne talepler ve bilinirliğimiz artmakta. Hızlı ve ulaşılabilir bir şirketiz. Aracılarımıza anında çözüm üretiyoruz. Çünkü biliyoruz ki zaman sektörümüzde çok önemli bir maliyet. Bu maliyeti minimize etmekte bizim görevimiz. Bunu layığı ile şu ana kadar yaptığımıza inanıyorum. Sonrasında bu gaye ve amaçlar doğrultusunda hizmetimi sunacağız.” şeklinde konuştu.

Yangın branşında parametrik ve modüler bir ürün yapımız var

Karayel, şirketin branş bazlı strateji ve hedeflerinden bahsederek, yangın branşında parametrik ve modüler bir ürün yapıları olduğunu söyledi. Bu ürün ile yangın ve ek teminatların yanı sıra, İşveren, Üçüncü Şahıs, Taşınan Para, Emniyeti Suistimal, Ferdi Kaza, Makine Kırılması, Elektronik cihaz ve birçok ek teminatın seçmeli olarak ihtiyaca göre alınabildiği bilgisini verdi.  Müşterinin ihtiyacına göre istenen teminatı tek bir ürün ile temin etmeyi mümkün kıldıklarını söyleyen Karayel; “Her büyüklükte işletme için bu teminatlardan ihtiyaç duyduğu istediğini seçebilmekte. Ayrıca sektörlere özel wordingleri değerlendirebiliyoruz. İnşaat/Montaj bir diğer büyümeyi hedeflediğimiz branş. Bu branşta risk ayırt etmeksizin her riski değerlendirip çözüm üretmek hedefimiz. Bugüne kadar da bunu aracılarımıza ispatladığımızı düşünüyorum. Müteahhitlerimizin yurt dışı projelerinde de yer alabilmek ayrıca hedeflerimiz arasında.” dedi.

Tüm branşlarda ruhsatı olan bir şirket olarak Yangın ve İnşaat/Montaj branşları dışında diğer branşlarda da büyüme ve pastadan pay alma hedefleri olduğunu söyleyen Karayel, şunları kaydetti: “Her branşta acente ve brokerlerimizin projelerini dinliyor ve ne yapabilirizi düşünerek hareket ediyoruz. Karar alma mekanizmalarımız alışılagelmişin dışında oldukça hızlı ilerliyor. Bunun nedeni sanırım çalışan sayısı olarak küçük bir şirket olmamız. Gelen her talebi Genel Müdürümüzde dahil bir masa etrafında hemen toplanıp değerlendirebiliyor ve sonuçlandırabiliyoruz. Son çeyrek bizim için çok önemli. Oto dışı branşlarda artan bilinilirliğimizi özellik son çeyrekte hissettireceğimize inanıyorum.”