Banka&Sigorta Dergisi Nisan Sayısı Yayında!
Banka&Sigorta Dergisi Nisan Sayısı Yayında!

Banka&Sigorta Dergisi Nisan Sayısı Yayında!

Banka&Sigorta Dergisinin Nisan sayısında, banka ve sigorta sektöründen güncel haberlerin yanı sıra araştırmalar, röportajlar, dönemsel ekonomik göstergeler ve piyasaların nabzından oluşan dopdolu bir sayı hazırladık.

Geçtiğimiz süreçte açıklanan ve banka kanalı açısından büyük önem taşıyan yeni ekonomik reformlar, özel emeklilik sektörü paydaşları tarafından olumlu karşılandı. Bankaların BES ve hayat ürünleri tarafındaki penetrasyonunu yükseltmesi planlanan adımların, tasarruf alışkanlıklarına ve toplumsal yatırım bilincine de katkı sağlaması hedefleniyor.

Pandemi, hayata dair pek çok şeyi değiştirdiği gibi çalışma stratejilerini de değiştiriyor. Salgının başından bu yana pek çok kez değişen mesai saatleri ve çalışma yöntemleri, önümüzdeki dönemde kalıcı olarak değişebilir. Yakın zamanda pek çok sektörün iş yapış biçimlerinde kalıcı değişimler beklenirken, bu sektörlerden biri de bankacılık oldu. Pek çok banka yakın zamanda kalıcı esnek çalışmaya geçtiklerini bildirirken, uzaktan çalışma ve ofisten esnek çalışma gibi modeller de çokça kullanılmaya başlanıldı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan Dijital, İnternet ve Mobil Bankacılık İstatistikleri Aralık 2020 Raporu; 27 bankadan internet, 21 bankadan mobil kullanım verileri alınarak düzenlendi. Rapora göre; bir önceki yıla kıyasla dijital bankacılık kullanan aktif müşteri sayısı yüzde 23,55 artarak 65 milyon 677 bin kişiye ulaştı.

Bankasürans, 2020 yılı sonunda elementer branştaki prim üretimini bir önceki yıla kıyasla yüzde 14,10 oranında artırdı. 2016 yılı sonuna kıyasla ise yüzde 114,52 oranında arttığı görülen bankasüransın elementer branştaki prim üretimi 10 milyar 7 milyon TL’ye ulaştı.

2021 yılının ilk çeyreği sonunda Bireysel Emeklilik Sistemi’nde toplam katılımcı sayısı 6 milyon 907 bin kişi olarak görülürken otomatik katılım yoluyla sisteme dahil olan katılımcı sayısı 6 milyon 651 bin kişi olarak ortaya çıktı. Bu dönemde BES’te toplam fon büyüklüğü 136 milyar 205 milyon TL, otomatik katılım yoluyla sisteme dahil olan katılımcılardan elde edilen fon tutarı ise 11 milyar 903 milyon TL olarak görüldü.

Her sayımızda olduğu gibi bu sayımızda da banka, sigorta, emeklilik sektörleri ve ekonomi alanında değerli isimlerle yaptığımız röportajlara yer veriyoruz. Banka&Sigorta dergisine bu ay misafir olan röportaj konuklarımız MetLife Türkiye Genel Müdürü Deniz Yurtseven ve Kuveyt Türk Bireyselden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral’ın yanıtlarını keyifle okuyacağınızı umuyoruz.

Saygılarımızla

BEST