Sektörde yeni KDV düzenlemesi
Sektörde yeni KDV düzenlemesi

Sektörde yeni KDV düzenlemesi

Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile beraber sigorta ve reasürans şirketleri, sendikalar ve üst kuruluşları vb. birçok işletmeciler kısmi tevkifat kapsamına alındı.

Sigorta şirketleri ve reasürans şirketleri başta olmak üzere birçok işletmeciyi yakından ilgilendiren KDV düzenlemesi Resmi Gazete’de yayınlandı. 16 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’ ile birlikte sigorta ve reasürans şirketleri, sendikalar ve üst kuruluşları, vakıf üniversiteleri ile mobil elektronik haberleşme işletmecileri kısmi tevkifat kapsamına alındı.

Bu kapsamda; tebliğ çerçevesinde olan yapım işleri, KDV mükelleflerine karşı ifa edilen ve KDV dahil bedeli 5 milyon TL ve üzerinde olan yapım işlerini sorumlu sıfatıyla beyan ederek ödeyecekler. Aynı zamanda bu kapsamda, projenin genişlemesi, sözleşme bedelinin güncellenmesi ve benzeri nedenler ile iş bedelinin daha sonra 5 milyon TL’yi aşması halinde, durumun ortaya çıktığı tarihten itibaren tevkifat uygulanacak.

İlgili tebliğe buradan ulaşabilirsiniz.