Acenteler, salgının finansal yükünü şirketlerin destekleriyle aşıyor
Acenteler, salgının finansal yükünü şirketlerin destekleriyle aşıyor

Acenteler, salgının finansal yükünü şirketlerin destekleriyle aşıyor

Sigorta şirketleri, yaşanan salgın döneminde sektörün en önemli dağıtım kanallarından olan acenteleri için önemli destek paketleri açıkladı. Bu destekler sayesinde acentelerin finansal darboğazdan daha kolay çıkmasını ve uzaktan çalışma sistemine hızlı adaptasyonunu hedefleyen şirketler, bu zorlu süreci acenteleri ile kol kola aşmak istiyor...

Türkiye'yi etkisi altına alan Koronavirüs salgını, tüketici alışkanlıklarını değiştiriyor ve değişen bu koşullar acentelerin iş yapış şekillerine de etki ediyor. Sigorta satışlarının da etkilendiği bu dönemde en büyük dağıtım kanalı olan acentelerinin iş sürekliliğini sağlamak; değişen koşullara hızla adaptasyonlarını gerçekleştirmek için şirketler de acentelerine yönelik yeni tedbir ve çözümleri devreye aldı.

Koronavirüs salgını, dünyada ve Türkiye’de sağlık anlamında sorunlara yol açtığı gibi, finansal anlamda da pek çok sektörü zora sokmuş durumda. Elbette, riskleri teminat altına alan ve tüketici ile birebir ilişkide olan sigorta sektörü de bu finansal darboğazdan en fazla etkilenen sektörlerden biri oldu. Sigorta sektörü, başarısının en önemli ortaklarından olan dağıtım kanallarına bu süreçte önemli destekler açıklayarak, finansal istikrarı korumayı hedefliyor. Elbette, sektörün en önemli dağıtım kanallarının başında gelen acenteler, bu süreçte şirketlerin destek eli uzattığı ilk aracı kanal olma özelliği korudu.

Sigorta satışının da etkilendiği bu dönemde en büyük dağıtım kanalı olan acentelerinin iş sürekliliğini sağlamak; değişen koşullara hızla adapte olabilmelerini sağlamak için sigorta şirketleri yeni tedbir ve çözümleri devreye aldı. Şirketler bu dönemde acentelerinin komisyon ödeme sürelerini kısaltırken, ek internet paketlerinden, tıbbi desteğe kadar birçok konuda yeni hizmetler vermeye başladı. Ayrıca, sektör genelinde statik IP kaldırıldığı için, acenteler her yerden dijital ortamda işlerine devam edebilme yetisine de sahip oldular. Şirketler, bunun yanında acentelerini maddi olarak rahatlatmak için birtakım avans ödemeleri gerçekleştirdi. Sigorta prim ödemelerinde taksitlendirme imkanı sunan şirketler, bu sayede sigorta yenilemelerinin önünü açarak yine acentelerine maddi anlamda destek sağlamış oldu. Mevcuttaki kampanyalarını süre olarak uzatan şirketler, acente hesap kesim tarihlerini de erteledi. Acentelerin özel komisyon ödemelerini öne çeken şirketler, çeyrek hedeflerini de esnetti. Özellikle Sigortalı/Sigorta Ettiren imzası alınan durumlar için e-posta ile onay süreci başlatıldı. Ayrıca bazı şirketler de, acentelerin komisyon ödemelerini haftalık, 15 günlük ve aylık olarak seçeneklendirmeler ile sunmaya başladı.

Tüm bu desteklere oldukça müteşekkir olan acenteler de, sektöre olan güvenlerini bir kez daha tazelediklerini aktardı.