MonoPoli Sigorta Karabulut Sigorta ile güçlerini birleştirerek büyümeye devam ediyor
MonoPoli Sigorta Karabulut Sigorta ile güçlerini birleştirerek büyümeye devam ediyor

MonoPoli Sigorta Karabulut Sigorta ile güçlerini birleştirerek büyümeye devam ediyor

MonoPoli Sigorta, acentelerle gerçekleştirdiği işbirliği modeli kapsamında yeni iş ortaklıklarına imza atmaya devam ediyor.

MonoPoli Sigorta Kurucu Ortaklarından İzzet Bonofiyel, şirketin yeni iş ortağı acentelerinden olan Karabulut Sigorta hakkında bilgi verdi. Karabulut Sigorta’nın arkasında 38 yıllık bir tecrübe yattığını söyleyen Bonofiyel, Karabulut Sigorta’nın kurucusu Ayşe Kılıç’ın sektöre yalnızca satış kanalı olarak değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinci ile SAB yönetiminde de üç dönem başkanlık yaparak hizmet verdiğini, ayrıca SAİK’in atanmış üyeleri arasında olduğunu açıkladı.

Karabulut Sigorta’nın 2017 yılından beri ortaklarından olan Özlem Şipal’in de 1989 yılından bu yana sektörde Ankara Sigorta, Yapı Kredi Sigorta, Kapital Sigorta, Axa Sigorta, Aviva Sigorta ve AIG Sigorta gibi şirketlerde yönetici pozisyonlarında görev aldığını söyleyen Bonofiyel; “2005 yılında o zamanki adı ile Aviva Sigorta’da elementer branşlara geçiş yaptığımız ve MonoPoli markasının temellerini attığımız o yıllarda bizlere Aviva Sigorta acenteliğimizin tahsisini sağlamıştır. Karabulut Sigorta ile personel kadrosunun tamamını MonoPoli çatısı altında istihdam ederek ayrıca Ayşe Kılıç’ın ve Özlem Şipal’in danışmanlık destekleri ile 1 Eylül 2018 tarihinden itibaren portföy satın alma iş ortaklığı modeli altında hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi. Bu işbirliğinin Karabulut Sigorta’ya sağlayacağı faydalardan söz eden Bonofiyel, Karabulut Sigorta ortakları Ayşe Kılıç ve Özlem Şipal’in, MonoPoli’nin sahip olduğu 20 sigorta şirketi lisansı ile mevcut potföyüne alternatif çözümler üretebileceğini, donanımlı bir ofiste yer alarak MonoPoli’nin her alanda sağlamış olduğu personel desteği sayesinde büyüttüğü portföyünü daha yüksek bir katma değerle devir edebileceğini, bu sayede yılların emeğini nakde dönüştürerek sektörde MonoPoli çatısı altında iş ortağımız olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

“Modelimiz için en büyük katma değer bireylerdir; Ayşe Kılıç ve Özlem Şipal ile birlikte çok daha büyük projelere imza atacağız”

“Modelimiz için en büyük katma değerler bireylerdir” diyen MonoPoli Sigorta Kurucu Ortaklarından Erol Esentürk, yaptıkları işin somut bir ürün satışı olmadığını belirtti. Esentürk; “Kurulmuş olan sermayeye ve çeşitli kaynaklara dayalı sistemler insan faktörünün hatalarını ortadan kaldırarak müşterilerine farklı avantajlar sağlayabilir. Ama sektörümüz ürünün doğası gereği böyle bir yapı içerisinde değil, bugün bir acentenin en büyük sermayesi zaman içerisinde emekleri ile kurduğu beşeri ilişkilerdir. Bir uçak biletini online almanızla A seyahat acentesinden veya B seyahat acentesinden almanız arasında gözle görülür ciddi farklar olmadığını anlayabilirsiniz. Sonuç olarak uçuş tarihiniz ve bütçeniz bellidir. Ancak iyi bir acente ile teminat ihtiyaçlarınızı, risk yapınızı doğru yönetirseniz hasar anındaki farkı çok ciddi şekilde hissedersiniz.” şeklinde konuştu. İş ortaklarının kariyerini ve mesleğe karşı olan duruşunu araştırdıklarını da belirten Esentürk, ayrıca portföy büyüklüğü, müşteri adedi, branş yapısı gibi kriterleri içeren kapsamlı soru formumuzla, sahadaki ekibimizin görüş, yorum ve önerileri de alınarak bir portföy analizi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Esentürk ayrıca Ayşe Kılıç ve Özlem Şipal’le birlikte çok daha büyük projelere imza atabileceklerine inandıklarını da ekledi.

“Müşterilerimize olan sorumluluğumuz gereği onları emin ellere teslim etme gereğini hissettik”

 “Hem bir tüzel kişi olan Karabulut Sigorta olarak hem de birey olarak bir acentenin duyabileceği tüm gururları yaşadım” diyen Karabulut Sigorta Kurucusu Ayşe Kılıç; “Geleneksel acentelik mesleği ya aile şirketi olmayı ya da arkadan ikinci nesillerin gelmesini gerektiriyor aksi takdirde pazarlama körlüğü başlıyor. Bu nedenle ortaklar olarak, portföy devri kararını aldık. Müşterilerimize olan sorumluluğumuz gereği onları emin ellere teslim etme gereğini hissettik. Özellikle eski nesil bir acente olarak içinde bulunduğumuz dijital çağda gerekli teknolojik altyapıyı yakalayamadıysanız ve arkanızdan gelen genç bir nesil yoksa bu kararı almak sigortalılarınıza karşı da bir sorumluluk. Bu nedenle çok genç yaşta başladığımız ve severek yaptığımız bu işi profesyonel bir yapıya, MonoPoli Sigorta’ya teslim etmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Acente mesleğini icra etmeye karar vermeden önce bir brokerlik şirketinin kurucu genel müdürlüğü görevinde bulunduğunu belirten Karabulut Sigorta ortaklarından Özlem Şipal, şunları kaydetti: “MonoPoli Sigorta Kurucu Ortakları Erol Esentürk ve İzzet Bonofiyel'in sektörümüzde çok farklı işlere imza atarak, başarılı olacaklarına ilk günden beri inanan biri olarak yapmış olduğumuz işbirliğinden dolayı son derece mutluyuz ve gururluyuz. Hem kurumsal çalışma tarafında hem de satış kanalı olarak hizmet verdiğim dönemde gözlemlediğim en büyük katma değer bireyler. Bu nedenle kurucu ortakları, yöneticileri ve ekipleri ile beraber MonoPoli çatısı altında portföyümüzü hep birlikte büyüteceğimize inanıyorum.”