''Nakliyat sigortacılığı konusunda dünyanın lider sigortacılarındanız''
''Nakliyat sigortacılığı konusunda dünyanın lider sigortacılarındanız''

''Nakliyat sigortacılığı konusunda dünyanın lider sigortacılarındanız''

Chubb Türkiye Ülke Başkanı Emre Buğday, nakliyat sigortaları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Dünya ticaretindeki gelişmelere bağlı olarak emtianın nakliyesi esnasında yaşanabilecek mali kayıpların ticari faaliyetler üzerinde çok büyük etkisi olduğunu savunan Buğday; “Nakliyat sigortası ile ticari nitelikte bir emtia, onu taşımaya uygun deniz yolu, kara yolu ve hava yolu vasıtalarıyla nakledilmesi esnasında oluşabilecek hasar ve kayıplara karşı genel ve özel şartlar çerçevesinde sigortalanıyor.” dedi.

Chubb olarak nakliyat sigortacılığı konusunda dünyanın lider sigortacılarından olduklarının altını çizen Buğday, müşterilerin risklerini nakliyat sigorta ürünleri ve hizmetleri ile üstlendiklerini ayrıca uygun fiyat ve koşullar, geniş bir teminat yelpazesi ve hasar yönetimi sunduklarını aktardı.

“Konusunda uzman ve deneyimli ekibimiz, müşterilerimizin tüm ithalat/ ihracat/yurtiçi sevkiyatları için sigorta gereksinimlerini karşılama konusunda hizmet veriyor. Nakliyat sigortası çözümlerimiz ve programlarımız hem olağan hem de alışılmamış sigorta ihtiyaçlarına yönelik. Geniş teminat, dar teminat ve tam ziya teminatları sunuyoruz.” şeklinde konuşan Buğday dünyanın muhtelif yerlerindeki alt yapı projeleri kapsamındaki tüm taşımalara ve buna bağlı olarak yaşanabilecek mali kayıplarda nakliyat sigorta ürünleri ile her zaman müşterilerinin yanında olduklarını belirtti.

Türkiye’de nakliyat sigortaları alanındaki gelişmeleri de değerlendiren Buğday, Türkiye’nin gerek coğrafi konumu gerek genç nüfusu ile sigorta şirketleri için önemli bir pazar olduğunu söyledi. Buna karşılık sigorta sektörünün de ülke ekonomisinde önemli bir rol oynadığının altını çizerek; “Türkiye’de sigorta bilinci henüz tam olarak istenilen seviyeye ulaşmadı. Hala sigortalanmamış çok büyük bir nüfus mevcut. Gerçek ihtiyacı tespit edip, buna yönelik ürün çıkartıp, bunu son kullanıcıya çok doğru bir şekilde aktarmamız gerekiyor. Ülkedeki gelir seviyesinin ve refahın artmasıyla, nakliyat sigortaları dahil, tüm sigorta ürünlerine olan ilgi de artacaktır. Sigortacılık, yapısı gereği yavaş ilerleme kaydeden bir sektör. Türkiye’de sigortacılık sektörü düzenli ve güvenli büyümeyi şekilde sürdürüyor diyebiliriz.” açıklamasında bulundu.

Chubb Türkiye’yi nakliyat sigortası ürünü alanında rakiplerinden ayıran noktaları aktaran Buğday, güçlü donanıma sahip, uzman teknik ve hasar yönetim kadroları olduğunu ve ürünlerinde, her müşteriye özel olarak ve en hızlı şekilde, ayrıca internet üzerinden e-sertifika basma kolaylığı sunduklarını belirtti. Global bir marka olmaları sebebiyle, farklı ülkelerdeki ofisler ve iş ortakları aracılığıyla poliçe kesebildiklerini aktaran Buğday, iş bazında değerlendirme yaparak çok geniş bir emtia yelpazesi için teminat verebildiklerini ve çok yüksek kapasiteli işlerde dahi, yurtdışı plasmanlarına ihtiyaç duyulmadığını söyledi.

Nakliyat sigortaları alanındaki hedef müşteri kitleleri hakkında bilgi veren Buğday, “Ürünlerimiz Nakliyat Emtia Sigortaları (ek teminat olarak savaş, terör/grev teminatları), Nakliyat Proje Sigortaları (ek teminat olarak savaş, terör /grev teminatları), Nakliyat – Gecikmeye Bağlı Kar Kaybı Sigortaları.” diyerek şunları kaydetti: “Emtia nakliyat sigortalarında ağırlıklı hedef inşaat, enerji, demir çelik, tekstil, plastik, mobilya, yedek parça ve lojistik sektörleri. Proje nakliyat sigortalarında ise enerji santralleri, GES, RES, ayrıca rezidans ve hastane inşaatları gibi büyük projelerde faaliyet gösteriyoruz”