Agito, yaptığı yatırımlarla dijital sigortacılıkta öncü şirket konumuna geldi
Agito, yaptığı yatırımlarla dijital sigortacılıkta öncü şirket konumuna geldi

Agito, yaptığı yatırımlarla dijital sigortacılıkta öncü şirket konumuna geldi

Agito Satış ve İş Geliştirme Müdürü Hasan Tuğrul Aydoğan, dünya ve sigorta sektöründeki dijital gelişmeler ve Agito’da yaşanan son gelişmeler hakkında önemli bilgiler verdi. Türkiye’de kısa bir süre içerisinde dijital sigortacılığın çok daha kullanılabilir ve tercih edilen bir kanal konumuna geldiğini belirten Aydoğan, Agito’nun da uzunca bir süredir bu alana yatırımlar yaptığını ve sektörde dijital çözümler sunan öncü şirket konumuna geldiğini belirtti.

Agito olarak sigortacılık sektöründe yaşanan dijital gelişmeleri değerlendiren Aydoğan,

“Hızla gelişen teknoloji, değişen müşteri tercih ve ihtiyaçları, iş modellerinde yaşanan gelişmeler ve finansal hizmetler sektöründe yaşanan değişim dijital dönüşüm kavramını sigorta sektöründe önemli gündem maddelerinden biri haline getirdi” diyerek, şunları kaydetti:

 

“Yeni nesil, mevcut platformların yanısıra özellikle dijital platformlara yönelmekte ve sıklıkla bu platfromları kullanmakta. Bu durum bütün sektörlerde olduğu gibi sigorta sektöründe de dijital sigortacılığın ön plana çıkmasını sağlamakta.

Insurtech yatırımların artması ile birlikte Türkiye’de dijital sigortacılık çok daha kullanılabilir ve tercih edilen bir kanal  konumuna geldi.

Sigorta sektörünün öncü teknoloji çözüm ortaklarından biri olarak, plan ve stratejilerimizi uzunca bir süredir dijital sigortacılık ve bulut hizmetleri üzerinde yoğunlaştırdık. Böylece, uluslararası standartlarda ve uluslararası platformlarda çalışabilecek ürün ve hizmetler ile Türkiye’de öncüsü olduğumuz dijital sigortacılık ve bulut hizmetlerini tüm sektöre sunmaktayız.”

Yaşanan teknolojik ilerlemelerin de etkisiyle hem şirketler hem de sigortalılar bazında ihtiyaç duyulan operasyonel hız beklentisi arttı. Agito’nun bu beklentiyi karşılamaya yönelik  sunduğu hizmetler hakkında da bilgiler veren Aydoğan, teknolojik gelişmeler ile müşteri beklentilerinde hız, güvenlik, iletişim ve kolay erişim gibi etkenlerin oldukça ön plana yerleştiğini söyledi. Hızlı ve aynı zamanda güvenli olabilmek için üst düzey kriterlere sahip hizmet ve uygulamalara ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Aydoğan, kullanılan uygulamaların hem güvenliği sağlayabilmesi hem de kullanıcıların beklentilerine hızlı şekilde cevap verebilmesi gerektiğini vurguladı. Aydoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni Agito vizyonu ile sektöre duyurduğumuz Sağlık, Hayat, Emeklilik ve Elementer branşlarındaki tüm bulut ürün ve hizmetlerimizi operasyonel verimlilik ilkesiyle yeniden yapılandırarak dijital sigortacılık altyapılarına uygun bir şekilde sektörün kullanımına sunmaktayız.

Sigorta sektörüne tüm bu hizmet altyapısını bulut ortamında ve uçtan uca yazılım hizmet modelinde (SaaS) sunmaktayız. Agito, bu değişim sayesinde bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlere tek noktadan yönetim, ölçeklenebilirlik, kullandıkça öde gibi fiyatlama hizmetlerini de ekleyerek müşterilerine ve sektöre yeni bir hizmet modeli ile sunmakta. En önemlisi de tüm bu hizmetleri 8 hafta gibi kısa bir süre içerisinde Sigorta Şirketlerine özel olarak tasarlayarak kullanıma hazır hale getirebilmekte.

Sağlık sigortacılığı alanındaki ürün ve hizmetlerimizi “Health4All”, Hayat ve Emeklilik  alanındaki ürün ve hizmetlerimizi  “Life4All”, Elementer sigortacılık alanındaki ürün ve hizmetlerimizi ise “GI4All” markaları altında toplayarak tüm hizmetlerimizi bulut üzerinden anahtar teslimi olarak sigorta sektörünün kullanımına sunmaktayız.”