Sigorta sektöründe asistans hizmetleri önemli yer tutuyor
Sigorta sektöründe asistans hizmetleri önemli yer tutuyor

Sigorta sektöründe asistans hizmetleri önemli yer tutuyor

Tur Assist Genel Müdürü Cemal Fenercioğlu, Türkiye sigortacılık sektöründe asistans hizmetlerinin önemini yorumladı.

“Sigortacılık, ileride ortaya çıkabilecek risklerin şimdiden garanti altına alınmasını sağlayan, sigortalıları hem maddi olarak hem de verdiği güven duygusu ile manevi olarak rahatlatan bir sistem olarak ülkemizde uzun zamandır uygulanan önemli bir sistem” diyen Fenercioğlu, sektörde rekabetin hızla artığını ve bugün sigortacılık sektörünün öne çıkan unsurunun asistans hizmetleri olduğunu belirtti. Sigorta şirketlerinin poliçelerini sunmuş oldukları asistans hizmetleri ile farklılaştırabileceğini sözlerine ekleyen Fenercioğlu; “Bu hizmetler kapsamında sigortalıların A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları için hizmetler veriliyor. Örneğin, araç sigortaları tarafında, yolda kalınması durumunda aracın çekici ile çekilmesinden kurtarılmasına, lastik değişiminden ikame araca kadar pek çok farklı yardım hizmeti araç teminatları arasında bulunuyor. Konut sigortaları tarafında ise çilingir, cam değişimi, su, elektrik, kalorifer tesisat işleri, fayans, boya ve sıva işlerine kadar her türlü hizmet, sigorta şirketi tarafından müşterilere sunuluyor. Asistans şirketleri ise bütün bu hizmetleri sahada bizzat organize ederek müşterinin sigorta poliçesi kapsamındaki hizmetlerden kaliteli ve profesyonel bir şekilde faydalanabilmesini sağlayan oldukça hayati bir köprü vazifesini görüyor. Tur Asssit olarak biz de bu noktada müşterinin yanında yer alarak sigorta firması adına hizmet veriyor ve müşterinin sigorta firmasına olan memnuniyetinin ve bağlılığının artmasına katkıda bulunuyoruz. Asistans şirketlerinin ve acentelerin sigorta sektöründeki müşteri memnuniyetinin sağlanması anlamında önemli unsurlar olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

“Bugün Türkiye’de vermiş olduğumuz hizmetlerden haberdar olan bilinçli bir sigorta kullanıcı kitlesi olmakla birlikte bazı kullanıcıların ise halen asistans hizmetlerinden yeterince faydalanmadıklarını düşünüyoruz” diyen Fenercioğlu, bunun temel nedeninin, sigorta poliçesi satın alan bireylerin sahip olduğu hakları konusunda yeterince bilgi sahibi olmaması olduğunu söyledi. Fenercioğlu, sigortalıların darda kaldıklarında imdadına yetişen asistans şirketlerinin hizmetlerinden daha fazla yararlanmaları gerektiğinin altını çizerek, “Tur Assist olarak ortalama rakamlarla günde bin araç çekiyoruz. Yine Türkiye’nin her yerinden her gün bine yakın ikame araç teslim alıp teslim ediyoruz. Herkes kapıda kalabilir, herkesin arabasının lastiği patlayabilir veya benzini bitebilir. Bu noktada sigortalıların yanında yer alarak sigorta firması adına hizmet veren bir asistans firması olduğunu ve bu şirket aracılığıyla ihtiyaç duydukları asistans hizmetlerinden faydalanabileceklerini bilmelerini istiyoruz. Tur Assist olarak hem sektörel hem de ulusal basın yayın organlarını gerek reklam gerek PR anlamında en aktif şekilde kullanıyor ve sigortalılık bilincinin artırılması için çaba gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Joker ile kasko poliçesi olmayan müşterilerin ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılamayı hedefliyoruz

Sigorta şirketlerinin ciro ve karlılığını artıran, operasyonel verimliliğini maksimum seviyeye çıkaran ve acentelerin komisyon gelirlerine katkı sağlayan bir ürün olarak Tur Assist tarafından geliştirilen Joker ile ilgili aldığımız geri dönüşlerin olumlu yönde olduğuna da vurgu yapan Fenercioğlu; “Joker hizmet paketlerinin satışını bu aşamada sigorta şirketleri ve acenteler üzerinden trafik poliçeleri ile birlikte gerçekleştirmekteyiz. Portföy büyüklüğü ve dağıtım kanalları avantajı nedeni ile Joker için en çok İstanbul’dan talep gelirken önümüzdeki dönemde Ege Bölgesi ve Anadolu illerinden gelen taleplerde de artış bekliyoruz.” dedi.

Fenercioğlu, sektör verilerine göre ülkemizde 15 milyon binek ve hafif ticari araçtan sadece 5 milyonunun kasko poliçesi bulunduğunu ve yaklaşık olarak 10 milyon binek ve hafif ticari aracın asistans hizmetlerinden faydalanamadığını belirterek, şunları kaydetti: “Kullanıcıların bu ihtiyacını tespit ettikten sonra Tur Assist olarak sektörde bir ilki gerçekleştirerek genişletilmiş bir hizmet paketi hazırladık ve adını “Joker” koyduk. Joker hizmeti ile kasko poliçesi olmayan müşterilerin ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılamayı, oldukça uygun fiyatlarla asistans hizmetleri ile tanışmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Ürün kapsamında genişletilmiş yol yardım, yol kenarı onarım, oto cam, ikame araç, mini onarım, lastik hasar onarım ve ferdi yardım gibi asistans hizmetlerinden faydalanılabiliyor. Geçtiğimiz yıl Joker hizmet paketinin sigorta şirketleri, acenteler ve alternatif dağıtım kanalları tarafından ilgi görmesi üzerine genişletilmiş yol yardım, yol kenarı onarım, oto cam ve ferdi yardım hizmetlerinden oluşan Joker Mini adlı yeni ürünümüzü de piyasaya sunduk. Türkiye’nin her noktasına yayılmış geniş hizmet ağı üzerinden hızlı ve profesyonel hizmet alma imkanı sunan Joker genişletilmiş hizmet paketlerinin sigortalılık bilincine katkıda bulunmasını bekliyoruz.”