Allianz Türkiye, sigorta teknolojilerinin startup’lara sunduğu fırsatları anlattı
Allianz Türkiye, sigorta teknolojilerinin  startup’lara sunduğu fırsatları anlattı

Allianz Türkiye, sigorta teknolojilerinin startup’lara sunduğu fırsatları anlattı

Allianz Türkiye, İTÜ Çekirdek ile işbirliği kapsamında düzenlediği ‘Sigortacılıkta X Faktörü: Startup’lar İçin Insurtech Fırsatları’ etkinliğinde, dünyada ve Türkiye’de sigorta teknolojileri yatırımları ve startup’lara sunduğu fırsatları masaya yatırdı. Allianz Türkiye İnovasyon Ofisi Direktörü Melike Demirel, startup’lar ile sigorta sektörü arasındaki iş birliğinin sigortacılıkta ihtiyaç duyulan inovasyonu tetikleyeceğini söyledi.

Allianz Türkiye, yeni nesil sigortacılığın öncüsü olma stratejisiyle küresel girişimcilik ve yenilikçi teknoloji ekosisteminde giderek daha çok önem kazanan sigorta teknolojileri alanının gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen ‘Sigortacılıkta X Faktörü: Startup’lar İçin Insurtech Fırsatları’ etkinliğinde; sigortacılıkta gelecek vaat eden teknolojiler, sigorta teknolojileri alanının yatırımcı ve startup’lar için sunduğu fırsatlar, dünyada ve Türkiye’de sigorta teknolojileri yatırımları, yapay zeka teknolojilerinin finans, sağlık ve sigorta sektöründeki potansiyeli gibi konular ele alındı.

Sigortacılık sektörlere kapı açan bir geçit

İTÜ Çekirdek ile iş birliği kapsamında düzenlenen etkinlik, 27 Haziran 2018 tarihinde İTÜ ARI Teknokent içerisinde yer alan ve girişimciler için “İleri Aşama Girişimcilik Merkezi” olarak tasarlanan çalışma ortamı İTÜ MAGNET’te gerçekleştirildi. Allianz Türkiye İnovasyon Ofisi Direktörü Melike Demirel etkinlikle ilgili yaptığı konuşmada startup’lar ve sigorta şirketleri arasında oluşturulacak bağın her iki tarafa da eşsiz kazanımlar sağlayacağına dikkat çekti. Demirel, “Sigortacılık teknik ve uzmanlaşma gerektiren bir alan. Ancak yarattığı değer zenginliği ve sahip olduğu iş modeli genişliği ile aynı zamanda farklı endüstrilere kapı açan stratejik bir geçit niteliğinde. Bu nedenle startup’lar için sigorta endüstrisi ile çalışmak çok önemli bir fırsat. Bu işbirliğinin sigortacılıkta ihtiyaç duyulan inovasyonu tetikleyebileceğine inanıyoruz” diye konuştu.