MonoPoli Sigorta, Ergan Sigorta ile işbirliğine imza attı
MonoPoli Sigorta, Ergan Sigorta ile işbirliğine imza attı

MonoPoli Sigorta, Ergan Sigorta ile işbirliğine imza attı

MonoPoli Sigorta Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Bonofiyel ile Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aydın Akıncı, MonoPoli’nin yeni işbirlikleri gerçekleştirdiği acenteler ve süreçler hakkında bilgi verdi.

Son dönemde Ergan Sigorta ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını hatırlatan ikili, bu sigorta aracılık şirketinin 2005 yılının Şubat ayında Serdar Karabuz tarafından kurulduğu bilgisini paylaştı. Ergan Sigorta’nın MonoPoli ile işbirliği yapma sebebini ise, Türkiye’de henüz tam oturmamış sigorta bilincinin sektörde fiyat odaklı rekabeti arttırması ve kurumsallığın ikinci planda kalması sebebiyle, Ergan Sigorta’nın daha fazla büyümeyi ve kaliteli hizmet verebilmeyi hedeflemeleri olarak özetledi.

Ergan Sigorta’nın portföy yapılanması ile ilgili bilgi veren ikili, MonoPoli Sigorta'ya devredilen portföyün özellikleri hakkında da konuştu. İş ortaklığı modellerinde öncelikle bireylere yatırım yaptıklarını, bir iş ortaklarının portföyünü analiz etmeden önce acente ortaklarının geçmişini, kariyerini ve mesleğe karşı olan duruşunu araştırdıklarını belirten ikili, şunları ekledi:

“Portföy büyüklüğü, müşteri adedi, branş yapısı vb kriterleri içeren kapsamlı soru formumuzla, sahadaki ekibimizin görüş, yorum ve önerileri de alınarak bir portföy analizi gerçekleştiriyoruz. Serdar Karabuz, sektörde çok iyi tanınan ve saygı duyulan bir sigorta acentesi olmasının yanı sıra özellikle tamamlayıcı sağlık sigortası konusunda fark yaratmış, sektöre yeni fikirler getiren girişimci bir profesyonel. Bu nedenle MonoPoli çatısı altında bizim desteklerimizle birlikte çok daha büyük projelere imza atabileceğine inanıyoruz ve ailemize katılmış olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.”

Ergan Sigorta ile birlikte 2017 yılının Ağustos ayından bu yana yürüttükleri Portföy Satın Alma Modeli’nde 6 adet iş birliği gerçekleştirmiş oldukları bilgisini veren ikili, 2018 yılında; yalnızca sektörde daha kısa vadede yola devam etmek isteyen sektörden ayrılmak ya da emekli olmak isteyen meslektaşlarına değil, tıpkı Ergan Sigorta’da olduğu gibi MonoPoli’nin sahip olduğu 17 sigorta şirketi lisansı ile alternatif çözümler üreten, hazır ve donanımlı ofiste yer alarak MonoPoli’nin her alanda sağlamış olduğu personel desteği sayesinde büyüttüğü portföyü daha yüksek bir katma değerle devir etmek isteyen, bu sayede yılların emeğini yine nakde dönüştüren meslektaşlarına da çözüm ortağı olacaklarını vurguladı.  Bu yöndeki işbirliklerini 2019 yılının ilk çeyreğine kadar devam ettireceklerini söyleyen ikili;  “Bizim meslektaşlarımızdan beklentimiz yalnızca sahip olduğu portföy devrini tamamlamak değil iş ortağımızın kazan kazan ilkesi ile sektöre hizmet vermeye devam etmesini de sağlamak. Bizimle ortak paydada buluşamayan meslektaşlarımıza da danışmanlık hizmeti vermeye devam edeceğiz, buradaki vizyonumuz yalnızca MonoPoli markasını kalkındırmak değil sektörel sorumluluk bilinci altında tüm meslektaşlarımıza çözüm sağlayabilmek ve hep birlikte sektörün kurumsal kimliğini yukarı çıkarabilmek.” şeklinde konuştu.

Sayıları 15 bini aşan ve çoğunluğu aile işletmesi olan sigorta acentelerinin, yeni mevzuatla birlikte daha kurumsal ve daha güçlü birer işletme olmaları gerektiğinin altını çizen Ergan Sigorta Aracılık Hizmetleri Yetkilisi Serdar Karabuz; “MonoPoli Sigorta hedefleri olan, bu sektörde fark yaratmak isteyen bir oluşum. Mali yapısı güçlü ve güvenilir, yalnızca satış operasyon değil hasar servisi, mali ve idari işler, insan kaynakları birimleri ile kurumsal ve alt yapısı güçlü bir acentedir. Örnek verecek olursak, bizim yurt dışına çıkmamız veya diğer işlerimizi halletmemiz, bizim yokluğumuzda acentede işleri aksatabiliyordu. Ancak şimdi MonoPoli Sigorta’nın kurumsal ve güçlü alt yapısı sayesinde MonoPoli Sigorta’da bizim yokluğumuz hissedilmeyecektir.” şeklinde konuştu. Bu işbirlikleri sonrasında herhangi bir personel ile yollarını ayırmadıklarını belirten Karabuz, mevcut personelin MonoPoli Sigorta çatısı altında çalışmaya devam edeceğini, karar vermelerinde bu durumun da etkili olduğunu söyledi.