Portföy Satın Alma modelimizle 2018 yılında da meslektaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz
Portföy Satın Alma modelimizle 2018 yılında da meslektaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz

Portföy Satın Alma modelimizle 2018 yılında da meslektaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz

MonoPoli Sigorta Kurucu Ortakları Erol Esentürk ve İzzet Bonofiyel acentelerle yapılan iş ortaklıkları, şirketin iş modelleri ve 2018 hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İş birliği gerçekleştirdikleri son acentelerden biri olan Gökçe Sigorta Aracılık Hizmetleri hakkında bilgiler veren Esentürk ve Bonofiyel, acenteliğin 1997 yılında Gülben Çetinel tarafından kurulduğunu söyledi. İkili Gökçe Sigorta’nın satış odaklı olmaktan ziyade insanı merkeze alan, güven, dostluk ve samimiyet sloganı ile çalışan bir kurum olduğunu sözlerine ekledi.

 

Gökçe Sigorta’nın portföy yapılanması hakkında da bilgi veren ikili; “İş ortağımızın portföy yapısını analiz ettiğimizde sağlık branşı alanında uzmanlaştığını ve portföy yapısının yüzde 60’lık kısmını sağlık ürünlerinin oluşturduğunu görüyoruz. Gülben Hanım bugünlere getirdiği portföyün karşılığını nakde dönüştürmek isteyen, bununla beraber MonoPoli çatısı altında mevcut müşterisini koruyarak portföyünü büyütmek, satış, operasyon ve hasar süreçlerini daha organize ve kurumsal bir yapı altında sürdürmek isteyen bir adayımızdı. Hem Gülben Hanım’ın geçmişi hem de aile bireyleri ile birlikte hizmet verdiği Gökçe Sigorta’nın hizmet yapısı iş ortaklığı sürecimizi çok kolaylaştırdı.” şeklinde konuştu.

 

Monopoli Sigorta’yı tercih sebebi yapan iş modelleri hakkında konuşan ikili, Monopoli Sigorta’nın 2005 yılından bu yana sigorta aracılık hizmetleri veren tecrübeli ama bir o kadar dinamik, hedefleri olan, bu sektörde fark yaratmak isteyen bir oluşum olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin en iyi hizmet veren ve en çok tercih edilen sigorta acentesi olmayı vizyon edindiğini vurguladı.

 

İkili ayrıca MonoPoli Sigorta’nın her yıl mali tabloları bağımsız denetim gören, bu nedenle mali yapısı güçlü ve güvenilir olan, yalnızca satış operasyon değil hasar servisi, kanal yönetimi, mali ve idari işler, insan kaynakları gibi birimleri ile tüm meslektaşlarına iş ortaklığı modelleri ile hizmet veren, bu sayede sektörde hem acentelere hem de genç çalışanlara istihdam yaratan bir firma yapısına eriştiğini de açıkladı.

 

MonoPoli Sigorta’nın 2018 yılında acentelere farklı iş birliği modelleri de olacak

 

Monopoli Sigorta'nın 2018 yılında acentelere sunacağı farklı iş birliği modelleri hakkında bilgi veren ikili, Portföy Satın Alma iş modeli ile genel çerçevede emeklilik hayali kuran, çocukları sigortacılık ile ilgilenmeyen, farklı sektörlere yönelmek isteyen veya başka yatırımları ile ilgilenmek isteyen acentelere portföylerinin nakde dönüşmesini sağlayan bir çözüm ortaklığı sunuyordu. İkili, 2018 yılında yalnızca sektörden ayrılmak ya da emekli olmak isteyen acentelere değil, MonoPoli’nin sahip olduğu 17 sigorta şirketi lisansı ile alternatif çözümler geliştirmek isteyen, hazır ve donanımlı ofiste yer alarak MonoPoli’nin her alanda sağlamış olduğu personel desteği sayesinde büyüttüğü portföyü daha yüksek bir katma değerle devretmek isteyen, bu sayede yılların emeğini yine nakde dönüştüren ve bununla beraber MonoPoli markası altında sektöre hizmet vermeye devam etmek isteyen acentelere de çözüm ortağı olacaklarını duyurdu.

İkili konuyla ilgili ayrıca şunları kaydetti: “Sahadan aldığımız geri dönüşler şunu gösteriyor; acente ortakları ile müşteriler birer aile gibi, biz de MonoPoli Sigorta olarak iş ortaklarımızdan tamamen müşterileri ile vakit geçirmelerini, onları ziyaret etmelerini, tıpkı aileleri gibi onların ihtiyaç ve taleplerini karşıladıkları birer danışman olmalarını bekliyoruz. İşletme olmanın getirdiği yüklerden iş ortaklarımızı ne kadar arındırabilirsek ve MonoPoli olarak ürünü temin eden taraf yani sigorta şirketleri ile ilgili, operasyonla ilgili, hasar süreçleri ile ilgili konulardan iş ortaklarımızı ne kadar koruyabilirsek, iş birlikteliğimizden o kadar fazla verim sağlayabileceğimize inanıyoruz. İşte tam bu saymış olduğumuz ihtiyaçlara yanıt veren Portföy Satın Alma modelimizle 2018 yılında yine sahalarda meslektaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz.”