ERGO Türkiye İş Ortaklarıyla 2017’yi değerlendirirken 2018’e dair öngörülerini paylaştı
ERGO Türkiye İş Ortaklarıyla 2017’yi değerlendirirken 2018’e dair öngörülerini paylaştı

ERGO Türkiye İş Ortaklarıyla 2017’yi değerlendirirken 2018’e dair öngörülerini paylaştı

Şirketin 2017 yılına dair finansal sonuçların, 2018 hedef ve stratejilerin, acentelere yönelik yeni uygulama ve kampanyalar hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı ERGO Bölgesel Acente Toplantılarında konuşan ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, “Şirketimizi her geçen gün ileriye taşıyoruz”dedi.

ERGO Türkiye’nin, müşteri ve acente odaklı yaklaşımıyla 2013 yılından bu yana gelenekselleştirdiği Bölgesel Acente Toplantıları ilki İzmir’de olmak üzere Bursa, Adana, Kayseri, Antalya, Ankara, İstanbul ve Konya’da gerçekleşti. 21 günde, 8 bölgede yoğun ve verimli toplantılarla ERGO Türkiye, acentelerin 2017 yılında gerçekleştirdikleri prim üretimleri, komisyon oranları ve değişen kazançları hakkında detaylı görüşmeler gerçekleştirerek,  sektörün nabzını tuttu.

2017 yılına dair finansal sonuçların, 2018 hedef ve stratejilerinin ve İş Ortaklarına yönelik yeni uygulamalar ve kampanyaların paylaşıldığı toplantılarda, ERGO Türkiye’nin İş Ortakları kıdem teşvik ödüllerini ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyeleri Yıldırım Türe ve Suat Oruç’tan aldılar. Açılış konuşmalarını Satış Direktörü Murat Beköz’ün yaptığı toplantılarda konuşan Türe, sürdürülebilir karlı büyüme hedefiyle hareket ettiklerinin altını çizerek, “Şirketimizin bel kemiği şüphesiz acentelerimizdir. Bu sebeple hedefimiz, iş ortaklarımızla birlikte büyümek, karşılıklı olarak birbirimizi beslemek, güçlenmek ve güçlendirmektir. Bu süreçte temel önceliklerimizi, iş süreçlerimizi yalınlaştırmak ve çağın gerekliliklerine ayak uyduracak şekilde üstün hizmet sağlamak olarak belirledik” dedi. Türe sözlerine, “Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, müşterilerimizi sigorta ihtiyaçları da günden güne değişiyor. Sigortacılığın değişen ikliminde acentelerimize ve bize düşen öncelikli görev müşterilerin sigorta deneyimini önemsemek, kaliteli hizmet sunmaya odaklanmak, satış anında müşteriye danışmanlık yapacak ve farkındalık yaratacak uzmanlık yetisine sahip olmaktır” diyerek devam etti.

Türe: Müşteriye değer vermek değil, müşteriler için katma değer yaratmak önemli

“2017, uluslararası stratejimiz kapsamında şirketimizin operasyonel verimlilik ve teknik mükemmellik için var gücüyle çalıştığı, acente ve müşterilerimizin memnuniyetlerini yükseltmek için yoğun çaba sarf ettiği ve iş akışı ve yeni ürünler konusunda çok önemli gelişmeler sağlandığı bir yıl oldu” değerlendirmesini yapan Türe, daha sonra sigorta sektöründeki gelişmeler ve ERGO Türkiye’nin konumuna değindi ve şunları söyledi:

“2017 yılını değerlendirdiğimizde, trafik dışı branşlarda başarılı bir büyüme grafiğine sahip olduğumuzu görüyoruz. 2018 yılında da sürdürülebilir karlı büyüme stratejimizle hareket etmeye devam ederek, pazar payı gelişiminde trafik dışı branşlara odaklanmayı sürdürecek ve böylece karlılık seviyemizi koruyacağız.”

Türe, konuşmasında acentelerin ERGO Türkiye için önemine değinerek, “Şirketimizin temel üretim kaynakları sizlersiniz; üretim kanalına yönelik yatırımlarımız da çoğunlukla sizlere yönelik olarak gerçekleşmekte. Bundan sonra da hem sektörümüzün gidişatına hem de şirketimizin stratejisine paralel olarak acentelerimizin yanında olmaya devam edecek ve değişen iklimde birlikte büyüyeceğiz” dedi.

ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyesi Suat Oruç yaptığı sunumda, 2017 yılında global stratejilerine paralel olarak başlattıkları program kapsamında yangın, konut, sağlık, kasko ve nakliyat olmak üzere 5 branşa odaklandıklarını ve bu alanlarda önceki yıla kıyasla anlamlı bir prim üretimi artışı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

ERGO’dan Güneş Enerjisi

Sektörün gelişimi ve ERGO Türkiye’nin pazardaki konumuna ilişkin bilgilerin yanı sıra, toplantılarda ERGO Grubu ve hissedarı Munich RE’nin sahip olduğu sürdürülebilirlik vizyonu paralelinde geliştirilen Güneş Enerji Santralleri ürünü hakkında acentelere bilgi verildi. Bu ürün ile standart olarak sağlanan yangın, yangına bağlı kar kaybı, makine kırılması, makine kırılmasına bağlı kar kaybı ve sorumluluk teminatlarının yanı sıra performans kaybı bedelinin piyasadaki örneklerinden daha yüksek limitler çerçevesinde teminat altına alındığı; bununla

 beraber “lack of sun” olarak bilinen, yetersiz ışımadan kaynaklı performans kayıplarını da temin etme garantisi vererek, ERGO Türkiye olarak sigorta sektöründe bir ilke imza atıldığı vurgulandı.

KOBİ’lere yönelik, kapsamlı İş Yeri Paket Sigortası

ERGO Türkiye, ekonomik gelişmenin ana motorunu küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) oluşturduğu bilinciyle geliştirdiği KOBİ İş Yeri Paket Sigortası hakkında da acenteleriyle bilgi paylaşımında bulundu. KOBİ’lerin sigorta maliyetini düşürürken, sigortalanan ürünlerin kapsamını da genişleten ürün ile yangın, hırsızlık,  doğal afetler, komşulara, kiracılara ve maliklere verilecek zararlar, iş durması, sel ve su baskını, cam kırılması ve elektrik hasarları dâhil olmak üzere birçok riske karşı iş ortaklarına kapsamlı bir hizmet sunulurken; otorizasyon süreçlerinin minimuma indirilmesiyle; bundan böyle iş ortaklarının zamandan tasarruf edeceklerinin de altı çizildi.