Ares Sigorta, MonoPoli Sigorta’nın bünyesine katıldı
Ares Sigorta, MonoPoli Sigorta’nın bünyesine katıldı

Ares Sigorta, MonoPoli Sigorta’nın bünyesine katıldı

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde okurken son sınıfta, bir arkadaşı vasıtası ile partime olarak sadece elementer iş üreten 3 acentenin sağlık pazarlaması ile 1997 yılında sigortacılık mesleği ile tanıştığını belirten Ares Sigorta Aracılık Hizmetleri Yetkilisi Ferhat Ugutmen o yıllarda özel sağlık sigortası satışı, bilgisi ve sigortalı sayısının çok az olduğunu dile getirdi.

Mezun olana kadar bir yıllık süre zarfında çok başarılı bir iş üretimi gerçekleştirdiğini belirten Ugutmen; mezuniyeti sonrasında bu 3 acente ile birlikte sağlık üretimi yapacak, Ares’in kardeş şirketi niteliğindeki AresMus şirketini kurduklarını söyledi. Daha sonra ayrılmalar, ortaklıkların dağılması ile 1995 yılında kurulan Ares Sigorta üzerinden iki ortak ile yola devam ettiklerini sözlerine ekleyen Ugutmen, geçtiğimiz günlerde MonoPoli Sigorta ile iş ortaklığı yapma kararı aldı.

MonoPoli Sigorta; profesyonel ve kurumsal bir acente olarak farklı bir yerde

Ferhat Ugutmen konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Portföyümüzün yüzde 70 oranındaki ağırlığı sağlık branşında diyebiliriz. Sağlık portföyünde şirketler arası geçiş transferi pek mümkün olmadığından tek bir sigorta şirketinin acenteliği ile devam etmekte ve bunun sıkıntısını çekmekteydik. Diğer taraftan 20 yılık sağlık sigortacılığı geçmişimiz nedeni ile gelen yeni işleri 1 şirket acenteliği ile üretmenin güçlüğü ve çoğunluk olarak işi alamamak gibi bir dezavantajı yaşamaktaydık. Daha farklı şirketlerden acentelik yapmamız gerekliliği uzun zamandır gündemimizdeydi. Ama 2-3 şirket acenteliği ile de yaşayacağımız güçlüklerin büyük bir kısmını aşmamızın mümkün olmadığını öngörebiliyorduk. Diğer taraftan artan üretimin getirdiği elaman istihdamı, altyapıyı geliştirmek ve bunun maliyet hesabına bakınca daha profesyonel ve kalıcı bir çözüm arayışı neticesinde yollarımız MonoPoli Sigorta ile kesişti.

Ares Sigorta olarak geçmişte birleşme, ayrılma tecrübemiz oldu. Bu açıdan bakıp da kıyasladığımda MonoPoli Sigorta; profesyonel, Türkiye'de ilk defa yabancı yatırım almış kurumsal bir acente olarak kesinlikle farklı bir yerde. Biz, Ares Sigorta olarak MonoPoli Sigorta'nın mini prototipi gibi bir iş akışı ve çalışma düzenine sahiptik. Bu yapımızın büyük ve kurumsal hali ile karşılaşmak beni oldukça heyecanlandırdı, karar vermemizi ve  iş ortaklığı yapma sürecimizi hızlandırdı.” dedi.

Tüm meslektaşlarımıza, sigortacılıkta engelleri birlikte aşmayı teklif ediyoruz

MonoPoli Sigorta Kurucu Ortakları Erol Esentürk ve İzzet Bonofiyel; “MonoPoli Sigorta olarak 2015 yılında geliştirdiğimiz ve yürürlüğe aldığımız iş modellerimiz ile birlikte sektörde faaliyet gösteren tüm meslektaşlarımıza, sigortacılıkta engelleri birlikte aşmayı teklif ediyoruz. Ares Sigorta sahibi Ferhat Ugutmen, mevcut müşterisini korumak, bununla birlikte portföyünü büyütmek, satış, operasyon ve hasar süreçlerini daha organize ve kurumsal bir yapı altında sürdürmek isteyen bir adayımızdı. Bunların yanı sıra 1995 yılından beri sektörde faaliyet gösteren, özellikle de sağlık branşı ürünlerinde uzmanlaşmış, yeniliklere açık bir adaydı bizim için. Hem Ferhat Hanım'ın CV'si hem de yönetmekte olduğu Ares Sigorta'nın portföy ve şirket yapısı iş ortaklığı sürecimizi çok kolaylaştırdı.” şeklinde konuştu.

İş ortaklığı modelleriyle ilgili bilgi veren Esentürk ve Bonofiyel; “Modellerimiz için hem sahada hem de ofislerimizde çalışan son derece deneyimli ve dinamik bir ekibimiz var. Sahada yer alan profesyonel acenteler ekibimize, şirketimizin İcra Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genel Müdür Yardımcılarımızdan Yılmaz Vatansever liderlik ediyor. Profesyonel acenteler departmanımız, aday meslektaşlarımızla belirli platformlarda iletişime geçerek MonoPoli'nin yapısını, iş modellerinin avantajlarını, çalışma ilke ve şartlarını aktarıyor. Bu süreçte ilk tanışma ve mülakatımızı da gerçekleştirmiş oluyoruz. Aday acentemizin dolduracağı; portföy büyüklüğü, müşteri adedi, branş yapısı gibi kriterleri içeren kapsamlı soru formumuz, sahadaki ekibimizin görüş, yorum ve önerileri de alınarak projeye ofislerimizde destek veren ekibimize teslim ediliyor.

Ofiste çalışan ekibimize şirketimizin bir diğer İcra Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Aydın Akıncı liderlik ediyor. Bu süreçte aday meslektaşımızla oluşturulacak çalışma şartları daha analitik bir değerlendirmeye tabi tutuluyor ve fiyatlama çalışmaları tamamlanıyor. Akabinde yurt dışında yer alan hukuk birimimizle temasa geçilerek sözleşmelerin hazırlanması koordine ediliyor. Tüm bu süreçler tamamlandıktan sonra raporumuzu Yönetim Kurulu Üyelerimizin onayına sunuyoruz. Aday meslektaşımızın portföy yapısına ve dataların temin edilebilmesine de bağlı olarak iş ortaklığının başlayabilmesi ortalama 15 gün ile 1 ay arasında değişiyor.” dedi.