Image

“Değişim ve dönüşüm, her sektörü olduğu gibi sigorta sektörünü de etkiliyor ve inovatif ürün, çözüm ve hizmetlerin pazara sunulmasını gerekli kılıyor”

Allianz Türkiye olarak yaptığımız işe sadece “müşteri kazanma” olarak bakmanın çok ötesine geçen bir vizyona sahibiz. Tüm faaliyet alanlarımızda sergilediğimiz iş yapış şekillerimizin müşterilerimizin zararlarını finanse etmekle sınırlı olmadığını, onlarda nasıl bir his bıraktığımızın da çok önemli olduğunu düşünüyoruz.


Elbette, ülkemiz genç bir nüfus yapısına sahip ve baş döndürücü bir hızla teknolojik gelişmeler yaşanıyor. Biz de dijital dünyaya ve teknoloji çağına uygun olarak özellikle genç nesillerle iletişimimizi kuvvetlendirdiğimiz, iş yapış şeklimize çeviklik kazandırdığımız projeler yürütüyor, değişen beklenti ve taleplere yönelik ürün, hizmet ve çözümler geliştiriyoruz.

Dijital yatırımlarımız bu projelerin başında geliyor. Altyapı ve hizmet yapılandırmalarımızı çok hızlı bir şekilde hayata geçiriyor ve çevikliği tüm fonksiyonlarımıza rahatlıkla uyguluyoruz. Böylelikle müşterimizi anlayıp dinlediğimiz, ihtiyaca uygun ve hatta gerektiğinde kişiye özel ürün ve hizmet geliştirdiğimiz bir hizmet kalitesi sunabiliyoruz. Buna ek olarak müşterilerimizi yaşam döngüleri boyunca yakından takip ederek ihtiyaçlarına özel çözümler üretiyoruz.

Toplumumuzun yaşam kalitesini artıran sosyal bir marka olma yolunda müziğin birleştirici gücüne inanarak mottomuzu müzik olarak belirledik ve mottosu müzik olanların buluşma noktası Motto Müzik’i hayata geçirdik. Karşılıksız ve Türkçe içerik sunan Motto Müzik kanalımız, Türkiye’nin ilk dijital platformu.

Allianz, Türkiye’de olduğu gibi globalde de müziğin birleştirici gücüne inanıyor ve bu alanda yatırımlarına devam ediyor. Allianz’ın Global Marka Elçisi dünyaca ünlü piyanist Lang Lang’ın kurduğu Lang Lang Uluslararası Müzik Vakfı ile birlikte Allianz Gençler Müzik Kampı düzenleniyor. Allianz Türkiye’nin marka elçiliğini ise müzik eğitimini desteklediği genç piyanist Kaan Baysal yapıyor. Allianz Türkiye olarak ayrıca Barış İçin Müzik Vakfı’nın öncü kurumsal destekçiliğini ve Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın kurumsal destekçiliğini üstleniyoruz.

 

Ortalama ömrün uzadığı, genç ve dinamik Türk toplumu; hızla dijitalleşiyor ve önemli sosyolojik dönüşümler yaşıyor. Buna bağlı olarak tüketicilerin beklentileri, öncelikleri ve ihtiyaçları da değişiyor. Bu değişim ve dönüşüm, her sektörü olduğu gibi sigorta sektörünü de etkiliyor ve inovatif ürün, çözüm ve hizmetlerin pazara sunulmasını gerekli kılıyor.

Sigortalılarımıza tüm kanallardan etkin bir şekilde ulaşma ilkemiz doğrultusunda, Dijital Dönüşüm Programı başlattık. Bu program çerçevesinde hem kanallarımızla daha kolay ve hızlı bir iletişim kuruyor hem de müşterilerimize daha hızlı bir şekilde ulaşıyoruz. Yine bu kanalların yardımıyla müşterilerimizin yer ve zaman kısıtı olmaksızın ürünlerimizin fiyatları, içerikleri ve kullanımlarına özel bilgileri anında elde etmesini sağlıyor ve oluşabilecek yeni ihtiyaçları için onları geniş dağıtım kanallarımız ile buluşturuyoruz.

Müşterilerimize ulaşma anlamında şüphesiz en önemli dağıtım kanalımız acentelerimiz. Biz de onların iş süreçlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için “DigitALL” adını verdiğimiz bir portalı hayata geçirdik. Acentelerimiz DigitALL ile tüm işlemlerini tek bir şifre ile yapabiliyor, diledikleri zaman cep telefonu ve tablet gibi mobil araçlardan da işlemlerini yürütebiliyorlar.

Allianz olarak dünyadaki demografik ve teknolojik değişimleri yakından takip ediyoruz. Yeni gelişmelerin müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik etkilerini inceliyor ve buna bağlı olarak ürünlerimizi şekillendiriyoruz. Değişimin hızlı olduğu bu süreçte, Allianz Türkiye olarak müşterilerimize birçok yeni, inovatif ürün, hizmet ve çözüm sunmaya başladık. Birkaç örnek verecek olursak;

Allianz’ım Mobil Uygulaması: Acil durumlarda tek bir tuş ile ambulans, yol yardım, çağrı merkezi gibi kanallara hızlıca ulaşabilme; tüm poliçeleri, ödemeleri, hasar ve sağlık tazminat detaylarını ve süreçlerini takip edebilme; birikimleri ve bunlara ilişkin alt detayları inceleyebilme gibi özellikleri bulunuyor.

Dr. Allianz, “Allianz’ım Mobil Uygulaması” üzerinden başlattığımız ve sağlıkla ilgili en önemli ihtiyaçlara tek bir dokunuşla ulaşabilmeyi sağlayan yenilikçi bir hizmet. Akıllı telefonlarına “Allianz’ım” uygulamasını indiren müşterilerimize, Dr. Allianz üzerinden acil durumlarda ambulans yönlendirebiliyor, doktor ve hemşire desteği sağlayabiliyor, tıbbi önerilerde bulunabiliyoruz. Rahatsızlığı için hangi branşa başvurması gerektiğini bilmeyen sigortalılarımızı doğru branşa yönlendirebiliyor, yakınlarındaki sağlık kurumları ya da doktorlar hakkında bilgilendirme sağlayabiliyoruz. Tüm bunların yanında, ihtiyaç halinde eve doktor yönlendirmesi ya da tahlil örneklerinin sigortalının evinden randevu ile alınması gibi hizmetler de sunuyoruz.

Modüler Sağlık Sigortası’nda kişinin ihtiyaç ve beklentileri ile teknolojiyi birlikte harmanlayarak sağlık sigortacılığında devrim niteliğinde bir ürün hazırladık. Bu ürün sayesinde, sağlık sigortası yaptırırken hiç kullanılmayacak hizmetleri satın almak zorunda bırakan standart sigorta paketi uygulamalarına son verdik. Bu ürünümüzde müşterilerimiz, sağlık sigortası hizmetlerinde ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda kullanıcı dostu arayüzü ile istedikleri teminatları ve anlaşmalı sağlık kurumu ağlarını seçerek “kişiye özel” paketlerini hazırlayabiliyor.

“Sağlık Hızlı Hasar Bildirimi” projemiz ile de sağlık tazminat taleplerinde dijital döneme geçtik. Müşterilerimiz artık sağlıkla ilgili ödeme taleplerini, tazminat süreçlerini ya da eksik evrak tamamlama işlemlerini mobil uygulamamız Allianz’ım üzerinden takip edebiliyor, aynı gün içinde işlem ve sonuçlandırma yapabiliyorlar.