Image

“Türkiye’de COVID-19 süreci başladığı günden itibaren acentelerimizle iletişimimizi teknolojik altyapımız sayesinde kesintisiz şekilde sürdürmekteyiz”

Koronavirüs salgını sigorta şirketleri açısından birkaç alanda hızlı aksiyon almayı gerektirdi.


Bu aksiyonlardan öncelikli olanlarını, Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlükleri ekipleri olarak evden çalışma koşullarına adapte olmak, ortaya çıkan ekonomik koşullar kapsamında acentelerimizin öncelikli ihtiyaçlarına hızla yanıt vermek ve sigortalılarımıza verdiğimiz hizmet kalitesinin devamlılığını sağlamak olarak belirtebilirim.

Türkiye’de COVID-19 süreci başladığı günden itibaren acentelerimizle iletişimimizi teknolojik altyapımız sayesinde kesintisiz şekilde sürdürmekteyiz. Bu süreçte online kanallar aracılığıyla sık sık bir araya geldik ve bu görüşmelerin olumlu etkilerini de görmekteyiz. Günde en az iki acentemiz ile bölge ekiplerimiz ve teknik kurmaylarımızın da katılımı ile bire bir görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Hızlı şekilde hayata geçirdiğimiz ve halen de geçirmekte olduğumuz aksiyonların bu görüşmelerden elde edilen çıktılar olduğunu belirtmek isterim. Krizin neden olduğu bu ortamda, kriz sonrasında da yararlanacağımız etkili iletişim imkanlarını deneyimlemiş oluyoruz. Acentelerimiz ile Genel Müdürlük birimleri arasındaki direkt iletişimi daha önce hiç olmadığı kadar geliştirmiş olduk.  

Bu görüşmeler esnasında aldığımız geri bildirimleri takiben Mart ayı sonundan itibaren acentelerimizi desteklemek üzere acil kararlar aldık. En çok talep edilen konu tahsilat problemlerini çözebilmek için otomatik poliçe iptallerini ertelemek idi ve erteledik. Kasko fiyatlarımızda indirimler yaptık ve piyasayı günlük olarak yakından takip etmeye devam ediyoruz. Yine kaskoda aylık ek komisyon uygulaması başlattık. Diğer bireysel ve ticari ürünlerimizde de bu ek komisyon uygulamalarımız sürmektedir.

COVID-19 sebebiyle herkesin evde kaldığı, kendini karantinaya aldığı bir dönemde sigortalılarımızın hayatını kolaylaştıran mevcut pek çok hizmetimizi de pandemi sürecinde özveriyle hatırlattık veya devreye aldık.  Hem acentelerimize doğrudan hem sosyal medyada yüksek frekans ile başarılı iletişim faaliyetlerimizi yürüttük. Bu hizmetler arasından kaskoda ücretsiz vale, indirimli araç temizliği, dezenfeksiyon, sterilizasyon ve mobil cam hasarı hizmetleri, konut sigortamızda evdeki bilgisayar asistans hizmeti yer alıyor.

Bu zor günlerde hastaneye gitmeye çekinen müşterilerimiz için ‘7/24 Doktorum’ hizmetini sunuyoruz. Tüm özel ve grup sigortalılarımızla birlikte bu hizmetten acentelerimizin de faydalanmasını sağladık.

Ayrıca acentelerimizin satışlarında onlara katkı sağlayacak ürün ve hizmetleri devreye aldık. Sağlık sigortaları alanında önemli bir ihtiyaca cevap veren yeni ürünümüz Acil Güven Sigortası’nı Nisan ayında lanse ettik.

Yakın zamanda “İzle-Keşfet” adında bir kanal oluşturduk ve haftalık olarak yayımladığımız videolar ile ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve önemli uygulamalarımız ile ilgili acentelerimizi bilgilendiriyoruz. COVID-19 döneminde ekiplerimiz bu videoları evlerinden hazırlamaya devam ettiler ve bu videolar acentelerimiz tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Kendi ifadeleri ile “bu kadar kısa sürede aldığımız hızlı aksiyonlarımız ile böyle bir ortamda yanlarında olduğumuzu göstererek” kendilerini güvende hissettirmekteyiz. Sigortalılarını Groupama ismine emanet eden acentelerimizin bu güveni bizlerin de çalışma şevkini ve sorumluluğunu arttırmakta. Acentelerimiz gerek sigortalıları bilgilendirmek gerekse poliçeleri yenilemek veya yeni poliçe oluşturmak için büyük bir gayret sarf ediyor. Günlük takip ettiğimiz yeni iş ve yenileme oranları gibi parametreler Mayıs başı itibariyle doğru adımlar attığımızı göstermekte.

COVID-19 döneminde Evden Çalışma yöntemiyle ekiplerimiz ve acentelerimiz arasında yeni bir iş birliği ve iletişim atmosferi oluştu. Hem teknolojik anlamda hem de webinarların efektifliği anlamında önemli ve değerli bir sonuç ortaya çıktı. Tabii ki bu durumu fiziksel temas alanına tamamlayıcı bir unsur olarak görmek lazım. Groupama Sigorta olarak, bazı acentelerimiz için Mayıs ayında TSEV ile online eğitim planlamalarımızı halihazırda yapmış bulunuyoruz. Daha önce de belirttiğim gibi acentelerimize yönelik dijital video iletişimini kullanıyoruz. Bu araçlar ve online eğitimler vasıtasıyla acentelerimiz ile iletişimimiz güçlenerek devam ediyor.

Ayrıca süreçlerde herhangi bir gecikme yaşanmaması için hasar tarafında da bazı önlemler aldık. Mümkün olduğunca uzaktan ekspertiz uyguluyoruz. Bu dönemde şunu açıkça gösterdik ki COVID-19 şartlarına rağmen acentelerimize ve acentelerimizin müşterilerine aynı kalitede hizmet sağlamaya devam ediyoruz.