Image

"Bu süreçte acentelerimizin ihtiyaçlarını Bölge Müdürlüklerimiz ve Acente İlişkileri ve Satış Yönetimi Müdürlüğümüz aracılığıyla sürekli dinliyoruz, ihtiyaçları tespit ediyoruz"

Salgın sürecinin başlamasıyla birlikte, ivedilikle karar alarak acentelerimiz için destek paketi hazırladık ve bazı uygulamalarımız iyileştirmelerle yenilendi.


İlk olarak, acentelerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz kampanyalarda düzenlemeler yaptık. Yangın branşı kampanyası ilk 3 aylık sonuçlarının, Nisan başında bekleme süresi olmaksızın acentelerimize yansıtılmasını sağladık. Benzer şekilde, Nisan sonunda biten Tamamlayıcı Sağlık ve Özel Sağlık Sigortası kampanyalarımızın ödemelerini bekleme süresi olmadan, acentelerimize yansıttık. Bu kampanyamız, Mayıs itibarıyla “sigortalı sayısı kriteri” acentelerimiz lehine hafifletilerek devam ettirilecek.

Sadece şirketimizle çalışan acentelerimize yönelik destek komisyonu uygulamamızın şartlarında da acentelerimizin lehine Nisan ve Mayıs ayına özel iyileştirme yaparak, üretim artışı koşulunu kaldırdık. Acentelerimize özel ödül para sistemimiz Aspara ile de desteğimizi sürdürdük. Herhangi bir koşul olmaksızın, sadece şirketimiz ile çalışan acentelerimize 1.000 Aspara, çoklu şirket acentelerimize 500 Aspara destekte bulunduk.

Ticari yangın poliçelerimiz için paçal komisyon uygulamamızda önemli geliştirmeler yaptık. 1 Mayıs itibarıyla %7,5 olan komisyon tutarını %10’a çıkardık ve %30 olarak uygulanan faaliyet kodlarının sayısı 40’a çıktı.

Nisan ayında başladığımız indirimsiz olarak düzenlenen kasko poliçeleri için %2 ek komisyon uygulamamız halen yürürlükte. Ayrıca, Nisan ayı içinde hususi otomobil kasko fiyatları tarifemizde de indirim gerçekleştirdik. Sadece kasko için değil, konut ve sağlık poliçeleri için de indirim kota adetlerini arttırdık. Konut paket poliçeleri için acentelerimizin %30 olan indirim yetki limitini %50’ye çıkardık.

Mart ve Nisan ayları için acente karne uygulamamızda “hedefe yaklaşma oranı” puanları için iyileştirme yaptık.

Poliçelerde otomatik iptal süreçlerini Mayıs sonuna dek askıya aldık. Sanal pos tahsilatlarında 1 ay erteleme uyguluyoruz ve 10 eşit taksit seçeneği getirdik. Trafik sigortası poliçelerinde de taksit sayılarımız ise güncellendi.

Sosyal mesafenin önem kazandığı bu dönemde Evde Kal indirimlerimizle, dijital platformlarımızda acentelerimizin portföyünden düzenlenen poliçelerde indirim sağladık.

Ayrıca sigortalılarımıza özel olarak, sağlık poliçelerimize COVID teminatı eklendi. Sağlık poliçeleri için hak kaybı olmadan yenileme süresi 3 aya çıkartıldı. Asistans hizmetler için kullanım süreleri uzatıldı. Hasar ile ilgili olarak ikame araç teslim hususunda evden alım/eve teslim hizmetlerimiz yürürlüğe alındı. Evde kal sürecine bağlı olarak hasar hizmetlerimizi mobil uygulama üzerinden takip süreci, yerinde cam değişimi, görüntülü ekspertiz gibi uygulamalar ile hızlı çözümler sunmaya devam ediyoruz. Sağlık çalışanlarına özel kasko, konut ve bireysel sağlık poliçelerinde özel indirimler yaptık. Acil sağlık hizmetimizin yanı sıra, sağlık sigortası poliçesine sahip sigortalılar için 7/24 Canlı ve Görüntülü Sağlık Danışmanlığı hizmeti sunuyoruz.

Sağlık hasarlarında, Sağlığım Cepte mobil uygulamamızdan girişi yapılabilecek fatura üst limitini geçici bir süreyle 20.000 TL' ye yükselttik. Ayrıca sağlık poliçelerinde başvuru ve bilgilendirme formlarında uygulama değişikliğine gittik.

Acentelerimiz ve çalışanlarının, sağlıkla ilgili ihtiyaçlarında ilk anda sağlık kuruluşlarına gitme gereksinimi olmaksızın 7/24 Sağlık Danışmanlığı Hizmeti alabilecekleri ve acil durumlarda ambulans hizmetinden faydalanabilecekleri ücretsiz "Acil Sağlık Hizmeti" uygulamamızı başlattık.

En önemlisi, 1 Mayıs itibarıyla acentelerimize can suyu olacağına inandığımız “Destek Ödeneği” uygulamamızı hayata geçirdik. Yılsonuna kadar 6 taksitte geri ödenecek şekilde, bu zorlu süreçte acentelerimize bir nebze de olsa maddi destek vererek ayakta kalmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Bu süreçte acentelerimizin ihtiyaçlarını Bölge Müdürlüklerimiz ve Acente İlişkileri ve Satış Yönetimi Müdürlüğümüz aracılığıyla sürekli dinliyoruz, ihtiyaçları tespit ediyoruz.

Zor dönemlerde sigortacılık ön plana çıkması gereken sektörlerden. Ancak sigortalılarımız farklı sektörlerden ve ekonomik koşullardan etkilenmekteler. Sürecin uzaması halinde poliçe iptalleri ve gerçekleşmeyen tahsilatlar nedeniyle nakit akışı da düzensiz hale gelebilir. Bu durumdan, sektörümüzün en önemli dağıtım kanalı olan acenteler, olumsuz etkilenebilir. Dolayısıyla bu sürece de hazır olmak adına, sürdürülebilirliği esas alarak orta ve uzun vadeli planlarımızı iyimser ve kötümser senaryolar dahilinde oluşturuyoruz.

Şirketimiz üretim kanalının bel kemiği olan acentelerimiz ve elbette sigortalılarımız için geliştirilen çözümleri, hızlıca yürürlüğe alıyoruz. Acente faaliyetlerinin kesintisiz ve daha pratik yöntemlerle devam ettirilmesini amaçlıyoruz. Tüm bu destek ve iyileştirme çalışmalarımız acentelerimiz tarafından oldukça olumlu tepkiler alıyor.

Yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle, bu süreçte gerekli tüm önlemleri gecikmeksizin aldık ve iş sürekliliğini göz önüne alarak hızlıca uygulamaya geçirdik. Bu kapsamda hızlı komisyon ödemelerinden tarife indirimine, ek komisyon desteğinden hedef revizyonuna kadar, acentelerimizin işlerini kolaylaştıracağına inandığımız detaylı bir destek paketini yürürlüğe aldık. İçinde bulunulan güncel durumu, sürekli olarak yeniden değerlendiriyor ve acentelerimizin taleplerini dinliyoruz. Bunlara göre gerekli durumlarda yeni destek paketleri ve iyileştirici çözümlere devam edeceğiz. İşi riskleri yönetmek olan şirketimiz, her dönem olduğu gibi bu olağanüstü dönemde de acentelerinin yanında olmaya devam edecek.