Image

“Dijital süreçlerin bireysel emeklilikte fon yönetimine entegre edilmesinin müşteriler açısından oldukça yararlı sonuçlar göstereceğine inanıyorum”

Anadolu Hayat Emeklilik olarak hem sektör genelinde hem de şirketimizin müşterileri özelinde çeşitli araştırmalar ve odak grup çalışmaları yaparak, ürün ve hizmetlerimize müşterilerimizin gözünden bakıyor ve yeni çalışmalarımızı bu doğrultuda planlıyoruz.


Gerçekleştirdiğimiz birçok müşteri araştırması neticesinde, gönüllü bireysel emeklilikte müşterilerimizin en zorlandığı ve ön plana çıkardığı konunun “fon dağılım tercihini belirlemek” olduğunu tespit ettik.

Bireysel emeklilikte anlamlı bir birikim elde edebilmek için, fon dağılımının kişinin risk getiri beklentilerine göre belirlenmesi ve katılımcıların fon tercihleri konusunda farkındalığının artırılmasının oldukça kritik olduğunu düşünüyorum. Daha önce şirketimizce gerçekleştirilen yoğun iletişim çalışmaları ve dönemsel kampanyalar ile müşterilerimizi, mobil şube ve online işlemler aracılığıyla fonlarını takip etmeye ve fon performanslarını karşılaştırmaya yönlendiriyorduk. Ancak tüm bu teşvik edici faaliyetlere rağmen, sektör genelinde bireysel emeklilik katılımcılarının fon değişikliği yapma oranının istenen seviyelere ulaşmaması bir gerçek olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Biz de bu gözlemlerden edindiğimiz çıkarımlarla, kişinin yatırım beklentilerine en uygun fon dağılımını belirleyen ve piyasa koşullarına göre otomatik değiştiren FonMatik ROBO hizmetini Ekim ayı itibarıyla gönüllü bireysel emeklilik müşterilerimize sunduk. Şimdiden 12.000 müşterimiz Fonmatik Robo hizmetini kullanmaya başladı. Yoğun ve etkili tanıtım faaliyetleriyle birlikte, Fonmatik Robo’nun özellikle teknolojik çözümlere karşı daha ilgili başta genç müşterilerimiz olmak üzere fon dağılımlarının düzenli olarak takip edilmesini ve gerektiğinde kendi adına değiştirilmesini isteyen tüm müşterilerimiz tarafından ilgiyle karşılanacağını düşünüyorum. 

Dijital süreçlerin bireysel emeklilikte fon yönetimine entegre edilmesinin müşteriler açısından oldukça yararlı sonuçlar göstereceğine inanıyorum. Bu alanda sektördeki ilk girişimi gerçekleştiren şirket olduğumuz için de oldukça memnunum. Türkiye’de ilk defa şirketimiz tarafından, İş Portföy uzmanlığıyla hayata geçirilen FonMatik ROBO kapsamında, portföy yönetim şirketinin katılımcı adına bireysel emeklilik fonlarını yönetmesi ile fonlar ve piyasalar konusunda uzman olmayan kişiler de artık birikimlerini yatırımcı karakterlerine en uygun bireysel emeklilik fonlarında değerlendirebiliyor. Bu yeni hizmetimiz ile müşterilerimiz birikimlerini hangi fonlarda değerlendireceklerini düşünmeden birikimlerine kolayca yön verebiliyor ve fon getirileri hakkında düzenli olarak bilgi alıyor.

FonMatik ROBO hizmetimizin sektöre öncülük edeceğini ve bireysel emeklilik branşında faaliyet gösteren diğer şirketlerin de benzer hizmetleri müşterilerine sunmaya başlayacaklarını öngörüyoruz. Fon yönetimine getirilecek inovatif yaklaşımlarla bireysel emeklilik sistemine henüz dahil olmamış, sisteme karşı temkinli yaklaşan kişilerin de ilgisini çekebileceğimizi ve onların sisteme güven duymasını sağlayacağımızı, böylelikle sektör genelinde müşteri memnuniyetinin artış göstermesini temenni ediyoruz.

Anadolu Hayat Emeklilik olarak emeklilik yatırım fonlarımızın yönetimi konusunda 2 farklı portföy yönetim şirketiyle çalışıyoruz. Bu konuda aksi bir yasal düzenleme olmadıkça kısa vadede bu yapıyı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Sektörde robo-advisor teknolojisi ile katılımcılarına portföy yönetim hizmeti sunan ilk şirket olarak önümüzdeki dönemde bu konudaki trendin fon yönetiminin portföy yönetim şirketlerine devri üzerine şekilleneceğini ve giderek fon dağılım değişiklik hakkı devir oranının artması yönünde olacağını tahmin ediyoruz.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek müşterilerimize sunduğumuz FonMatik ROBO hizmeti kapsamında, katılımcı fon dağılımını portföy yönetim şirketinin yönetmesine onay verecek ve kişinin fon dağılımı dönemsel olarak portföy yönetim şirketi tarafından otomatik değiştirilecek. Katılımcıya düzenli olarak fonlarının performanslarını gösteren detaylı rapor gönderilecek, böylece hangi fonlarda yatırım yapması gerektiğini sürekli takip etmek zorunda kalmadan müşterilerin birikimleri kendi yatırımcı profillerine uygun fonlarda değerlendirilmiş olacak. Fon dağılım değişiklik hakkını portföy yönetim şirketine devrettikten sonra, müşterinin ilave bir aksiyon almasına gerek kalmayacak. Kişiselleştirilmiş teknolojik çözümlerle kişiye özel akıllı fon yönetimi sunan robo-advisor teknolojileri sayesinde katılımcılar minimum düzeyde efor harcarken, emeklilik birikimleri portföy yönetimi konusunda uzman şirketler tarafından aktif olarak yönetilecek.

Gelecekte buna benzer hizmetlerin dijital girişimler sayesinde artacağını ve katılımcıların hayatlarını kolaylaştıran daha fazla çözüm üretileceğini düşünüyoruz. Biz de Anadolu Hayat Emeklilik olarak müşterilerimizin sistemde geçirecekleri süre boyunca ortaya çıkabilecek çeşitli ihtiyaç ve beklentilerine en uygun çözümleri kendilerine sunmak için dijital alandaki yenilikçi çalışmalarımıza devam edeceğiz.