Image

Sistemin tasarrufa teşvik etmesi, geleceği güvence altına alması ve devlet katkısının olması memnuniyetin en önemli nedenleri arasında.

Otomatik Katılım uygulamasında 1,5 yıl içinde, 15 yıllık BES katılımcı sayısının yarısına ulaşıldı.


Görece düşük sigorta penetrasyon ve bireysel tasarruf oranlarına sahip ülkemiz için bu sonuç; hem önemli bir başarı ve hem de önemli bir fırsattır. EGM’nin 15 Mayıs 2018 rakamlarına göre otomatik katılımda AvivaSA olarak, 2018’e hızlı bir başlangıç yaparak, 287 milyon TL fon büyüklüğü ve 438 bin katılımcı sayısına ulaştık.

Yılbaşında devreye giren 50-99 çalışanı olan işletmeleri ve Temmuz ayında sisteme dahil olacak, çalışan sayısı 10-49 olan işletmeleri düşündüğümüzde, bu sayıda işletme ve insana fiziki olarak ulaşmak mümkün olmadığı için; süreçlerin dijitalleşmesi hem işletmelerin hem de sisteme dahil olan çalışanların hayatını kolaylaştırıcı bir çözüm oluyor. Kurumlar için bu süreçte en önemli konu, kuşkusuz çalıştığı Bireysel Emeklilik firması tarafından operasyonel desteğin sağlanması ve sistemlerinin kullanıcı dostu olması.

Çalışanların, otomatik katılıma birikim ve tasarruf aracı, başka bir değişle geleceğe yatırım olarak baktığını ve çalışanların yarısının sistemden memnun olduğunu söyleyebiliriz. Sistemin tasarrufa teşvik etmesi, geleceği güvence altına alması ve buna ek olarak devlet katkısının olması, memnuniyetin en önemli nedenleri arasında.

Sektörümüzün geleceğini, “müşteri odaklılık” ve “dijitalleşme” belirleyecek. Bu nedenle, tüm çalışmalarımızı ve süreçlerimizi müşteri odaklı dijital dönüşüm stratejimiz ile ele alıyoruz. Dijitalleşme sürecinde yaptığımız yatırım ve geliştirmelerden bahsetmek isterim:

Otomatik Katılım sürecinde en etkili dijital kanallarımız “Bi’tıkla Bireysel” ve “Bi’tıkla Kurumsal” online şubelerimizdir. Tüm cihazlarla ve işletim sistemleriyle uyumlu çalışabilen Bi’tıkla Bireysel online şubemizi, Otomatik Katılım kapsamında bireysel müşterilere hizmet vermek üzere canlıya aldık. Müşteriler bu platformda cayma işlemlerini, poliçe ve ödeme bilgilerini görüntüleme, poliçe basım ve mail ile gönderme, online olarak fon seçimi işlemlerini yapabilmektedir. Kurumsal müşterilerimizin Otomatik Katılım sürecinde işlemlerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla Bi’tıkla Kurumsal online şubemizi hayata geçirdik. Sade ve kolay kullanılabilir kullanıcı dostu ekran tasarımlarıyla hem firmaların İK departmanlarının, hem de AvivaSA operasyon ekiplerimizin kullanımına açtık. 4 ayda hayata geçirilen dijital self-servis hizmeti sunan bu proje ile operasyonel verimliliği sağlamış olduk. 

AvivaSA olarak dijitalleşme hedefimiz doğrultusunda, 2017 yılında, verimliliğin artırılması, maliyetlerin azaltılması amacıyla devreye alınan 10’dan fazla süreç ile yaklaşık 20 çalışana denk iş gücü tasarrufu sağladık. Rutin tekrarlanan, katma değersiz operasyonel süreçlerin, sanal çalışanlara devredildiği Robotics projemizle, mevcut uygulamaları herhangi bir yazılım gerektirmeden robotlara (sanal çalışanlar) öğreterek ve 7/24 operasyon yapan sanal çalışanlar elde ettik. Bu sayede operasyonel hataların azaltılması mümkün oldu. İhtiyaç durumunda ek istihdam ve eğitim maliyeti yaratmadan, anında sanal çalışan sayısı artırılabilmekte.

Ayrıca, otomatik katılım ile birlikte giderek artan müşteri ihtiyaçlarını karşılamak, müşterilerden gelen soru ve talepleri anında cevaplayabilmek için kurumsal web sitemiz üzerinde “WebChat/ ChatBot ” uygulamasını devreye aldık.

ChatBot (sanal müşteri temsilcisi) uygulamamız satış sonrası hizmet veren ekiplerimizin iş yükünün azaltılmasında etkin çözüm olmuş, müşterilerin detaylı sorularının cevaplanabilmesi için yazışmalarına gerçek müşteri temsilcileri ile devam edebilmelerine olanak sağlayan WebChat uygulaması ile müşteri memnuniyetine olumlu katkı sağlamıştır.

Müşteri ve kampanya yönetimi gibi saha operasyonlarındaki dijitalleşmeyi üst düzeye çıkaran ve zamandan ve mekandan bağımsız kusursuz müşteri yönetimi sunan “Müşteri ve Saha Satış Yönetimi” platformumuz Ocean ile müşteri ve kampanya yönetimi gibi saha operasyonlarındaki dijitalleşmeyi üst düzeye çıkardık ve zamandan ve mekandan bağımsız kusursuz müşteri yönetimi sunmaya başladık.