Image

Sektörün bugüne kadar kullandığı yöntem ve stratejiler ile bu yeni nesil müşterileri mutlu etmesi oldukça güç. Özellikle mobil teknolojilerin gelişimi ve kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, müşteriler için kolay ve hızlı ulaşım en temel başlık halini almış durumda

Yeni nesil tüketici dediğimiz yeni müşteri alışkanlıklarının finans sektörü üzerindeki derin etkisi tartışılmaz. Teknolojik gelişmelerle birlikte artık çok daha seçici, hızlı ve yenilikleri önemseyen, denemekten korkmayan bir müşteri kitlesinden bahsedebiliriz. Hal bu iken, halihazırda tartışılan “sigorta sektöründe müşteri sadakati” konusu çok daha önemli bir hal alıyor.


Sektörün bugüne kadar kullandığı yöntem ve stratejiler ile bu yeni nesil müşterileri mutlu etmesi oldukça güç. Özellikle mobil teknolojilerin gelişimi ve kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, müşteriler için “kolay ve hızlı ulaşım” en temel başlık halini almış durumda. Tüm bu gelişmelerin ve müşterilerinin beklentilerinin sigorta sektöründe devrimsel değişikliklere yol açması kaçınılmaz. Bu dönüşümün başladığını da çok net görebiliyoruz.

 

Hız, kolaylık ve ulaşılabilirlik en temel etkenler olacak.  Bugüne kadar akademik araştırmalarda konu edilen bu genç nesil, artık tüketici olarak satın alma yapmaya başladılar ve ekonomide de bir ölçek yaratmaya başladılar. Çok daha talepkar ve zor beğenen bir kitleden bahsediyoruz. Bu yeni nesil tüketici kitlesini anlamak ve ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmek kaçınılmaz.  

 

Unico Sigorta olarak, ilk günden beri dijitalleşmeye oldukça önem veriyoruz. Dijitalleşme stratejimizin merkezinde de acentelerimizi konumladık. Acentelerimizle birlikte dijitalleşiyoruz. Yeni nesil tüketici ihtiyaçlarına göre pozisyon alırken acentelerimizi de bu konuda desteklememiz şart.

 

Biz masabaşı mühendisliğini çok seven bir şirket değiliz, bir işe başlamadan önce müşterilerimize ve acentelerimize soruyoruz. Birçok ürünümüz için detaylı pazar araştırmaları yaptık. Geçtiğimiz yıl lansmanını yapığımız UniKasko ürünümüz bu pazar araştırmalarının sonucunda çıkmış bir ürün.  Yaklaşık 4 aylık bir sürecin ardından ürünün kapsamı, teminat yapısı vb. detaylara karar verdik.

UniKasko bizim tam da bahsettiğimiz yeni nesil tüketici ihtiyaçlarına özel yeni nesil kasko ürünümüz. UniKasko aylık abonelik ile çalışıyor, aylık ödemeler kredi kartından otomatik olarak çekiliyor, kredi kartını bloke etmiyor.

Tüm kanallardan Unikasko ‘ya ulaşılabiliyor, hatta mobil uygulama üzerinden 7/24 tüm işlemler yapılabiliyor. Unikasko müşterileri aralarını kullanmadıklarında UniKasko’larını durduruyor, sonra dilediğinde tekrar başlatıyor, bu sayede boşa para ödememiş oluyor. 

Bu ve benzeri devrim niteliğindeki özellikleri ile müşterilerimize beklentilerinin de ötesinde bir deneyim sunmayı hedefledik.