Image

Günümüzde hızlı bir gelişim süreci içerisinde olan dijital teknoloji, hayatımızı adeta kuşatıyor. Sigorta sektörü açısından bakıldığında bu durumun müşteri profilinde de kalıcı değişimler yaşattığını gözlemliyoruz.

Sektörde tüketici talepleri hızla değişiyor ve çeşitleniyor.


Bunun bir getirisi olarak da jenerasyon değişimi yaşanıyor. Bu da sektörün girdiği değişime ayak uyduramayan şirketlerin gelecekte var olamayacağını gösteriyor. Bu değişimi algılayanlar bu pazarda gelecekte var olabilecek. Kullanıcının beklentileri değişiyor. Müşteri hizmetleri en önemli unsurlardan biri haline geldi. Bilinç ilerledi. Dijital platformlar konuşulmaya başladı. Eskiden trafik sigortası, ‘polis çevirirse aracımı bağlamasınlar’ diye yapılıyordu. Şimdi insanlar maddi, bedeni tazminat ve değer kaybı gibi taleplerde bulunuyor. Müşteriye iyi hizmet veremezseniz sosyal medyada milyonlarca kişi görüyor. Tavsiye ve deneyim ön plana çıkıyor. Ayrıca ekonomik düzeyimiz geliştikçe arabalarımız lüks, eşyalarımızın maddi değeri artmaya başladı. Böyle olunca sigorta ihtiyacımız da artmaya başladı. Biz Doğa Sigorta olarak dijital teknolojinin yarattığı değişimin içerisindeyiz. Yeni müşteri profilinde hızlı erişim, direkt bağlantı ve kişiye özel seçenekler ön plana çıkıyor. Biz de şirket altyapımızı bu yönde geliştiriyoruz.

Günümüzde hızlı bir gelişim süreci içerisinde olan dijital teknoloji, hayatımızı adeta kuşatıyor. Sigorta sektörü açısından bakıldığında bu durumun müşteri profilinde de kalıcı değişimler yaşattığını gözlemliyoruz. Pratik zekasıyla bizleri şaşkına çeviren, çabuk sıkılan, girişimcilik konusunda cesur adımlar atabilecek yürekliliğe sahip bir yeni nesil ile karşı karıyayız. Geleneksel yöntemlerde ulaşamayacağınız oldukça geniş bir kitleyi oluşturan bu kuşağa ulaşmanın belki de tek yolu, internet ve sosyal medya kanalı. Çözüm odaklı bir bakış açısına sahip olan bu kuşak bizden hızlı olmamızı, sunduğumuz hizmeti en sade şekilde anlatmamızı, üst düzey kalite ve güven yaratmamızı ve en önemlisi yenilikçilik ve gelişim konularında dikkat çeken adımlar atmamızı bekliyor.  Bundan önceki dönemde marka tutkunları küçük hataları görmezden gelebiliyordu. Ancak yeni dönemin marka tutkunları en küçük bir hatayı bile affetmiyor. Bu noktada oldukça acımasızlar. Bu nedenle işimize karşı sorumluluğumuz ve görev alanlarımız artıyor. Bu da sektörümüze disiplin kazandırıyor.

Yaptığımız araştırmalara göre; insanlara sıcak, sempatik ve yakın gelen bir markayız. Bu konumumuz bize her zaman avantaj sağlıyor. Çünkü yeni müşteri profili hizmet aldığı markayla kendini özdeşleştiriyor. Adeta markanın elçileri oluyorlar.

Müşterilerimizin taleplerini hızlıca karşılamak amacıyla bünyemizde bir Müşteri Hizmetleri Merkezi (MHM) kurduk. Sosyal medya, telefon gibi iletişim kanallarıyla kendilerine ulaşan şikâyet ve talepleri, MHM tarafından ilgili birimlere iletilerek hızla çözülüyor. Dijital platformu kullanmak çok önemli. Dijital platform denilince akla hemen poliçe satmak geliyor. Bu böyle bir şey değil. Biz her türlü sürecimizi acente üzerinden ilerleyecek şekilde dizayn ediyoruz. Bu sayede sosyal platformu kullanan en iyi şirket olduğumuz düşünüyoruz. Rakiplerimizi de takip ediyoruz. Müşterimiz olması önemli değil, Doğa Sigorta’nın isminden, çalışanından bile rahatsız olunduysa, şikayetlere ulaşıp yanlış anlaşılan bir durum varsa ya da hatalı bir uygulama varsa bunu gidermeye çalışıyoruz.