Image

“Afetler nedeniyle birçok hasar meydana geldiğinin farkındaydık ve aksiyonlarımızı çok hızlı aldık; öncelikli amacımız sigortalılarımıza en iyi hizmeti vermek oldu”

Temmuz ayında, İstanbul’da 9 gün arayla iki kez meydana gelen yağış felaketinde, 20 dakikada metrekareye 40 kilogram yağmur düştü, dolu ve fırtına sebebiyle binlerce araç, ev ve işyeri hasar gördü. 27 Temmuz günü yaşanan son felaketin ardından, şirketimize gelen ihbarlarda; hasar rakamının büyük kısmını araç hasarları ile konut ve işyerlerinde meydana gelen su baskınlarının oluşturduğu görülüyor. Temmuz sonunda gerçekleşen ve tüm İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağış, dolu ve fırtına sonucunda, bir saat gibi çok kısa bir sürede pek çok işyeri, konut ve araçta hasar meydana geldi. Şiddetli dolu yağışı nedeni ile pek çok aracın camları kırıldı, araçlar üzerinde birçok göçük hasarı oluştu.


Şirketimize doğal afetler sonrası 95 adet hasar ihbarı bildirildi. Ancak, dolu, fırtına, yoğun yağış sebepleri ile hasar gören araçlarda servislerin yoğunluğu, ileri tarihe randevu verilmesi gibi nedenlerle henüz ihbar yapmayan sigortalılarımızın olduğunu tahmin ediyoruz. İhbar sayısı ilerleyen zamanlarda artış gösterebilecektir.

Özel yetkili servislerimiz birçok hasarda ek personel desteği ile ivedilikle hareket etmiştir. Hasarlar tamir edilmiş, bazı hasarların ödemeleri yapılarak kapatılmıştır.  Konut, iş yeri hasarlarında hasar giderme süreci oto hasarlarına göre daha hızlı ilerlemiştir. Ancak oto dışı hasarlarda da zaman zaman tüm sektörün yaşadığı eksper sıkıntısı yaşanmıştır. Diğer sigorta şirketlerinden de gelen ihbarlar nedeniyle, eksperler hasar tespitinde gecikmeler yaşamıştır. Araçlarda göçük hasarlarının onarımı hala devam etmektedir. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde sürenin sonuçlanacağını düşünüyoruz. Bu süreç zarfında, araçların orijinalliğinin de bozulmaması ve değer kayıplarının önlenebilmesi adına, sigortalılarımıza “boyasız göçük düzeltme” işlemini öneriyoruz. Bu yöntem sigortalılarımız tarafından da tercih ediliyor.

Sigortalılarımız bu beklenmedik doğa olayları karşısında son derece anlayışlı davranarak, oluşan hasarların tazmini için sigorta şirketlerinin yönlendirmelerine uyuyor. Genelde bu gibi olağanüstü durumlarda, sigorta şirketleri, hizmetleri ile ilgili oldukça olumsuz eleştirilere maruz kalırdı. Ancak bu son olaylarda, sigortalılarımızın yaşanan aksaklıkların yükünü sigorta şirketlerine yüklemediklerini görüyoruz.

SBN Sigorta olarak bizde bu hadise yüzünden birçok hasar meydana geldiğinin farkındaydık ve aksiyonlarımızı çok hızlı aldık. Bu durumlarda öncelikli amacımız sigortalılarımıza en iyi hizmeti vermek oldu.

Beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalan gerek sigortacılar gerekse sigortalılar süreçte yaşanan gecikmeleri hasar yığılması nedeniyle olumlu karşılamıştır. Müşteri mağduriyetinin giderilmesi için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Hasar giderme çalışması yapılan dosyalarda ödemeyi geciktiren bir durumla karşılaşılmadı. Hasar giderilene kadar gecikmeler doğal olarak yaşandı. Sigortalılarımızın yanında olmamız, öncelik vermemiz tabii ki sigortalılarımızın da hasar tespit sürecindeki gecikmeleri makul karşılaması ile müşteri memnuniyeti genel itibarla sağlanmıştır.

Sigortalılarımız hasar ihbarlarını en kısa zamanda yapmalı ki eksper, tamirci/servis de tespit ve tamir çalışmaları için iş sırasına alabilsin. Ayrıca, bilgi ve belgelerin paylaşımı hususunda eksper, servis, sigorta şirketine koordineli çalışmalı. Bu, süreçlerin kısalmasında etkili olacaktır.