Image

“Yaşanan sel felaketinin ilk dakikalarında bir yandan kısa mesaj yoluyla sigortalılarımızı hasar ihbarı konusunda bilgilendirirken, bir yandan da web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla sigortalılarımıza ulaştık”

Temmuz ayında, İstanbul’da 9 gün arayla iki kez meydana gelen yağış felaketinde, 20 dakikada metrekareye 40 kilogram yağmur düştü, dolu ve fırtına sebebiyle binlerce araç, ev ve işyeri hasar gördü. 27 Temmuz günü yaşanan son felaketin ardından, şirketimize gelen ihbarlarda; hasar rakamının büyük kısmını araç hasarları ile konut ve işyerlerinde meydana gelen su baskınlarının oluşturduğu görülüyor.


Şirketimiz tarafından düzenlenen kasko poliçelerinde doğal afet hasarlarına karşı da koruma teminatı bulunuyor. Bu kapsamda aracın sadece kaza sonucu değil; deprem, toprak kayması, fırtına, dolu, yıldırım, yanardağ püskürmesi, sel gibi doğal afetler sonucu uğrayacağı zararlar da teminat altına alınıyor. Aynı şekilde konut sigortası ürünümüzde de; yangın ana teminatına ek olarak dahili su, hırsızlık, sel, su baskını, yer kayması, fırtına, dolu gibi teminatlar yer alıyor.  

Bunun yanında ürünlerimizde yer alan asistans ve hizmet çözümlerimizle sigortalılarımızın hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Nitekim, son yaşanan sel ve dolu olaylarında şirketimiz yarattığı hızlı çözümlerle sigortalılarının yanında yer almış, gerek teminat kapsamı gerekse hasarsızlık tenzilatlarının bozulmaması anlamında hiçbir sigortalısının mağdur olmamasına yönelik önlemleri hızla almıştır.    

Anadolu Sigorta olarak temel prensibimiz sektöründeki en geniş teminatlı, limitli ve hizmet kapsamlı ürünleri sigortalılarımızın hizmetine sunmak. Bu sebeple, sigortalanabilir hiçbir riskin dışarıda kalmadığı, hasar anında hızla müdahale eden ve çok geniş asistans hizmetleriyle donatılmış ürünlere sahibiz.

İstanbul’daki sel ve dolu felaketi üzerinden örnek vermek gerekirse; yoğun yağışın ardından yaşanan sel felaketinin ilk dakikaları itibarıyla sigortalılarımızın yanındaydık. Bir yandan kısa mesaj yoluyla sigortalılarımızı hasar ihbarı konusunda bilgilendirirken, bir yandan da web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla da sigortalılarımıza ulaştık İhtiyacı olan sigortalılarımıza hasar sonrasında kurutma, temizlik, hijyenik temizlik, nem alma ve restorasyon hizmetleri verdik. Sigortalarımızın zararlarını en kısa sürede giderebilmeleri amacıyla eksperler ve restorasyon firmaları ile de sürekli olarak irtibat halinde bulunuyoruz.

İklim değişikliği nedeniyle doğal afet kaynaklı risklerin artık günlük hayatın bir parçası haline gelmeye başladığını görmekteyiz. Bu tip afetlerin artarak devam edeceği öngörülüyor.

Bu felaketler ise hepimizin aklına öncelikle konut ve iş yeri hasarlarını getiriyor. Uzun zaman önce sel haberi görüntüleri, bodrum katlardan kova ile su boşaltan insanlardan ibaretti. Ancak iklim değişiklikleri ve araç sayısındaki artış sonucu artık her sel felaketinde yollarda yüzen, kapalı otoparklarda mahsur kalan araçlar da haber olmaya başladı. Bu tür durumlara karşı hazırlıklı olmak için öncelikle kasko, konut ve işyeri sigortalarını yaptırmak ve bu teminatları standart olarak veren şirketleri ve poliçeleri tercih etmek lazım.   

Felaketlerin sigorta sektörüne etkisi parasal olarak büyük olmakla birlikte, esasen sigortacılık sistemi bu tür felaketlerin olumsuz etkilerini telafi etmek üzere var. Sektör olarak amacımız, bu tür felaketlerin zararlı sonuçlarını mümkün olduğunca çabuk ve eksiksiz karşılamak. Bu tür afetler aynı zamanda vatandaşlarımıza, çok düşük primler ödeyip, sigorta poliçesi satın alarak malvarlıklarını koruma altına almalarının ne kadar önemli olduğunu da hatırlatıyor.