Image

“Mobil hasar danışmanı ve özel oto hizmet merkezi projelerimiz, dolu hasarları sonrası zorluklarla karşılaşan müşteriler için memnuniyet uyandırıcı alternatifler haline geldi”

Doğal afetler içinde depremden sonra en çok hasarı sel veriyor. Türkiye’de yılda 150 milyon TL’nin üzerinde maddi hasara neden olan sel felaketlerinde, bu yıl yaşanan doğal afetlerden dolayı bu rakam oldukça aşılmış durumda.


. Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Ağustos ayı başında yayımladığı verilere göre sadece 18 Temmuz’da İstanbul’da yaşanan sel felaketinin ardından sektörde faaliyet gösteren sigorta şirketlerine 7 bin adet ve toplam 116 milyon liralık hasar bildirimi yapıldı. İstanbul’da 27 Temmuz tarihinde yaşanan sel felaketinde ise sektöre 22 bin adet ve 168 milyon liralık hasar bildirimi ulaştı. TSB’ye göre İstanbul’daki iki fırtına ve Bodrum’daki depremin yarattığı hasarın toplam büyüklüğü, 300 milyon TL oldu. Uluslararası veri analizi şirketlerinden New York merkezli Verisk Analytics’in yayımladığı raporda ise İstanbul'da Temmuz ayında meydana gelen doğal afetlerdeki toplam sigortalı hasarının 1 milyar TL’ye ulaştığına dikkat çekiliyor.

Biz Allianz Türkiye olarak 18 Temmuz’da yaşanan sel felaketinden bugüne kadar yaklaşık 70 milyon TL tutarında hasar ihbarı aldık. Sigortalılarımız hasar dosyaları ile ilgili süreçleri, mobil uygulamamız Allianz’ım üzerinden ya da web sitemiz, çağrı merkezimiz ve acentelerimiz gibi farklı kanallarımızdan takip edebiliyorlar. Ayrıca mobil uygulamamız ya da web sitemizden eksik evraklarının listesini görebiliyor ve bu evrakları hemen yükleyerek dosya sürecinin daha hızlı sonlandırılmasını sağlayabiliyorlar.

Allianz Türkiye olarak hasarlarda, müşterilerimize ihbar aşamasından ödemeye kadar tüm süreçlerde hizmet veriyoruz. Bu hizmetlerde ise hızlı ve etkin servis ile müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlayabilmeye öncelik veriyoruz. Mobil hasar danışmanı ve özel oto hizmet merkezi projelerimiz, dolu hasarları sonrası zorluklarla karşılaşan müşteriler için, memnuniyet uyandırıcı alternatifler haline geldi. İstanbul’da yaşanan dolu sonrasında tüm servislerde oluşan yoğunluktan ötürü, uluslararası partnerlerimiz olan Fix Auto – CSI iş birliği içerisinde, 25 kişilik tecrübeli ekip ve dolu hasar onarımına özel ekipman ile Maslak’ta yer alan Allianz Oto Hizmet Merkez’imizde, sigortalılarımıza, hızlı ve kaliteli göçük onarım hizmeti verdik. Verdiğimiz hizmet sonrası olumlu geri dönüşler aldık.

Yaşanan afetler sonrası sel baskınlarına karşı teminatı bulunan sigortalıların hasarı hızlı ve kolay bir şekilde karşılandı. Oysa sigorta güvencesi altında bulunmayanlar, bu afetlerde daha ağır mağduriyetler yaşadı. Buna rağmen 18 Temmuz sonrasında sigorta talebinde belirgin bir artış gözlenmedi. Yaşanan bu felaketler, afetlerin yaratacağı mağduriyetleri daha aza indirmenin yolunun sigortadan geçtiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Toplumda sigortalı oranının artması için başta sigortalılık bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar olmak üzere konunun paydaşlarının koordineli bir şekilde çalışması gerekiyor. Bu noktada da başta sigorta şirketleri olmak üzere, TSB, Hazine Müsteşarlığı ve diğer devlet organlarının sigortalılığı yaygınlaştıracak önlem ve teşvikleri düzenli olarak ele alması gerektiğini düşünüyorum.

Teknolojideki son gelişmeler yaşamımızı kolaylaştırırken, dijital dönüşüm sadece üretimde değil, gündelik hayatımızda da yerini alıyor. Kısa süre önce uygulamaya geçirdiğimiz mobil hasar danışmanı hizmetimiz sayesinde, konut ya da aracında ufak çaplı hasar bulunan sigortalılarımız, mobil uygulamamız üzerinden teknik hasar uzmanlarımız ile video görüşmesi gerçekleştirerek hasar tazminatının en kısa sürede ödenebilmesi için gerekli yönlendirmeleri alabiliyor. Sigortalımız dilerse mobil görüşmesi öncesinde hasar ile ilgili fotoğraf, video ya da hasar beyanını ses kaydı olarak yükleyerek bize iletebiliyor. Mobil uygulamaların gelişmesi ve yaygınlaşması ile sigorta sektöründe hizmet süresinin de kısalacağını düşünüyorum.