Image

“İlk gün itibarıyla sel ve dolu hasarı mağdurlarının ne yapması gerektiği hususunda detaylı bilgilendirmeler mail, kısa mesaj ve internet sitemiz aracılığıyla acentelerimiz ve sigortalılarımıza duyuruldu”

Temmuz ayında yaşanan sel ve dolu hasarlarıyla ilgili oto ve oto dışı branşlar olmak üzere yaklaşık 10 bin civarı hasar dosyası açılmıştır. Yaşanan dolu olayı, kasko sigortaları açısından ülkemizde yaşanan en büyük katastrofik olaylardan bir tanesidir. Servislerde uzun kuyruklar ve yoğunluklar oluşmuş, özellikle dolu onarımı konusunda ülkemizde yeterli sayıda uzman bulunmaması nedeniyle yurtdışından teknisyenler getirilmiştir. Aksigorta olarak müşterilerimizin mağdur olmaması için bu süreçte hasar yönetimi olarak hızlı hareket ederek ilgili servisler ile dolu özelinde anlaşmalarımızı yaparak müşterilerimizi bu servislere yönlendirdik ve onarım sürecini takip ediyoruz.


Özellikle dolu hasarının İstanbul’da yaşanması ve yüzbinin üzerindeki aracın bu yağışta hasar görmüş olması sebebiyle ilk günlerde ciddi yığılmalar yaşanmıştır.  Araç camı kırılan müşterilerin taleplerine yetkili bayiiler ve cam firmaları yetişmekte güçlük çekmiştir. Bir diğer önemli gündem maddesi de meydana gelen dolu hasarlarını onaracak kalifiye personel adedinin oldukça sınırlı olması sebebiyle yoğun talebe yetişilememesi olmuştur. Bu sebeple firmalar yurt dışından konunun uzmanlarını getirmiş olsa da talebin yoğunluğu halihazırda eritilememiştir.

 

İlk gün itibarıyla sel ve dolu hasarı mağdurlarının ne yapması gerektiği hususunda detaylı bilgilendirmeler, mail, kısa mesaj ve internet sitemiz aracılığıyla acentelerimiz ve sigortalılarımıza duyurulmuştur.

 

Cam hasarları ve dolu hasarlarında yoğun talebe yetişilebilmesi için mevcut anlaşmalarımıza hızlıca ilaveler yapılarak ek kapasite yaratılmıştır. Açılan hasar dosyaları özelinde sigortalılarımızın öncelikli hizmet alabilmesi için hizmet sağlayıcılarıyla gerekli protokoller imzalanmış ve onarım işlemleri başlatılmıştır. 

Sigortalılarımız poliçelerinin detaylarına ne kadar hakim olursa satın aldıkları poliçeden o doğrultuda daha iyi ve hızlı hizmet alacaktır. Bu kapsamda sigortalamak istedikleri risklerine ilişkin en uygun kapsamlı poliçeleri tercih etmeleri önemlidir. Örneğin dolu/sel vb doğal afetlerin poliçelerinde teminat kapsamında olup olmadığına ve kapsamda ise muafiyet oranları / şartlarının neler olduğunu önceden kontrol etmeleri kritik önemdedir.

İsteyen sigortalılarımız bu detaylara ilişkin poliçe satın aldıkları sigorta şirketleri, acenteleri veya banka şubeleri ile iletişme geçip bilgi alabilirler.

Sigorta şirketlerinin de bu ve benzeri doğal afetler için sigortalılarını net ve hızlı bir şekilde hasar süreçleri ve yapılacaklar konusunda bilgilendirmeleri, onlara danışmanlık yaparak yol göstermeleri ve bu zor dönemlerde müşterilerinin yanında olduklarını hissettirmeleri ve kendi iş süreçlerini buna göre yapılandırmaları kritik önemdedir.